Insight Partners neemt cloudspecialist Veeam over voor 5 miljard dollar

Overname moet groei Veeam versnellen en de marktleiderspositie uitbreiden naar de VS

| Veeam | 2 min | 03 maart 2020 10:21
Veeam® Software, marktleider in back-upoplossingen voor Cloud Data Management™, heeft bekendgemaakt dat de op 9 januari aangekondigde overname door Insight Partners rond is voor een bedrag van ongeveer vijf miljard dollar. Na een investering door Insight Partners begin 2019, zal de overname van Veeam - onbetwist marktleider met een jaarlijkse omzet van 1 miljard dollar en meer dan 365.000 klanten wereldwijd - de groei op de Amerikaanse markt versnellen.

“Insight is al sinds 2013 een betrouwbare partner toen ze hun eerste minderheidsbelang in Veeam namen”, zegt Bill Largent, CEO van Veeam. “Ze staan bekend om overnames van snelgroeiende internationale bedrijven die zo hun succes binnen de Amerikaanse markt vergroten met waardevolle resources, support en expertise. De marktpositie van Veeam is uitzonderlijk goed en Insight is de juiste partner ons te helpen bij het bereiken van het volgende niveau bij onze ACT II: de evolutie naar de hybrid cloud. En die begint vandaag.”

Insight versnelt niet alleen ACT II van Veeam, maar verplaatst ook het hoofdkantoor van Zwitserland naar de VS en versterkt het directieteam met ervaren krachten. Bij de overname zijn de volgende afspraken gemaakt:
  • William H. Largent is benoemd tot Chief Executive Officer (CEO). Daarvoor was hij Executive Vice President (EVP), Operations.
  • Danny Allan is benoemd tot Chief Technology Officer (CTO).
  • Gil Vega, voorheen Managing Director en CISO bij CME Group, Inc. en Associate Chief Information Officer & CISO voor het U.S. Department of Energy and U.S. Immigration & Customs Enforcement in Washington, DC, is benoemd tot Chief Information Security Officer (CISO).
  • Nick Ayers van Ayers Neugebauer & Company, lid van de World Economic Forum’s Young Global Leaders en voormalig Chief of Staff van de vice-president van de VS, vormt samen met managing directors Mike Triplett, Ryan Hinkle en Ross Devor van Insight Partners de directie van Veeam.

“Veeam is gedurende de afgelopen tien jaar marktleider in de EMEA-regio geworden, waar momenteel zo’n vijftig procent van onze omzet vandaan komt”, zegt Danny Allen, CTO bij Veeam. “Met de overname door Insight en onze recente release van de nieuwe Veeam Availability Suite v10  - de volgende generatie databeveiliging – is onze blik nu gericht op uitbreiding van ons marktleiderschap in de VS, waar we kunnen groeien op het gebied van Cloud Data Management.”

“De toekomst van cloudcomputing is hybride – data wordt gecreëerd, opgeslagen, beheerd en gerepliceerd door platforms en omgevingen heen”, zegt Crawford del Prete, President bij IDC. “Veeam heeft continu ingespeeld op de hardnekkige problemen waar klanten van volgende-generatie-datamanagement tegenaan lopen. Deze overname geeft hen de benodigde resources om tegemoet te kunnen komen aan de behoeften van een steeds diverser en complexer klantenbestand.”

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Over Veeam

Veeam is de wereldwijde leider in back-up-oplossingen die Cloud Data Management leveren. Het Veeam Availability Platform is de meest complete back-up-oplossing die klanten helpt succes te behalen in de vijf fases van Cloud Data Management.
Meer over Veeam

Disclaimer

Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191029224512.jpg
Het no-nonsense internetbureau
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.