LG Electronics kondigt nieuwe CEO en ambitieuze plannen voor 2022 aan

Verdere ontwikkeling van bedrijfsportfolio met meer nadruk op digitale transformatie

| LG Electronics | 3 min | 26 november 2021 9:39
Afbeelding: William Cho, CEO bij LG | Copyright: LG Electronics
LG Electronics (LG) heeft vandaag aangekondigd dat William Cho, LG’s Chief Strategy Officer, met ingang van 1 december ook de verantwoordelijkheid van Chief Executive Officer op zich zal nemen. William Cho, LG's topstrateeg sinds 2019, was verantwoordelijk voor het opzetten van LG's Business Incubation Center en het bevorderen van nieuwe zakelijke kansen in de vorm van in-house ventures en startup partners tijdens zijn zesjarige ambtstermijn als president van LG Noord-Amerika.

William Cho trad in 1987 in dienst bij Goldstar en werkte vier jaar bij LG in Duitsland. Hij heeft een imposante carrière achter de rug, onder meer als president van LG Canada, Australië en de Verenigde Staten. Daarvoor volgde hij zijn opleiding aan de Universiteit van Pusan en behaalde zijn master in business aan de Yonsei Universiteit in Seoul.

Andere noemenswaardige veranderingen zijn de benoeming van Kim Byoung-hoon tot Chief Technology Officer. Daarnaast wordt Dr. Kim, momenteel hoofd van het Future Technology Center, gepromoveerd tot Executive Vice President en zal tegelijkertijd de rol van Chief Technology Officer en de nieuwe Information and Communication Technology leadership-functie op zich nemen.

Jang Ik-hwan, die al 31 jaar verbonden is aan LG, wordt gepromoveerd van SVP tot EVP. En zal de toppositie innemen bij de Business Solutions Company na de succesvolle groei van de IT-bedrijfsportefeuille, waardoor LG een van de snelst groeiende merken in categorie notebooks, laptops en monitors is geworden. SVP Eun Seok-hyun is aangesteld om de Vehicle component Solutions Company te leiden als de derde en nieuwste president. De heer Eun was eerder verantwoordelijk voor de groei van de smart business divisie van hetzelfde bedrijf.

In de toekomst zal het nieuwe leadership team de veranderingen versnellen en zich nog meer richten op klantwaarde in het streven naar groei, waarbij elke business unit een grotere verantwoordelijkheid krijgt. Bovendien zal LG zijn Customer Satisfaction Management Center reorganiseren in het nieuwe Customer Value Innovation Office, onder toezicht van de CSO. De rol van het CVIO zal zijn om feedback en pijnpunten van klanten effectiever te identificeren en te integreren in de productplanning, ontwikkeling en verkoopprocessen. Daarnaast zal de afdeling Customer Experience Innovation van de Home Appliances en Home Entertainment Companies worden omgevormd tot Customer Experience Innovation Division.

Om potentiële stuwende factoren voor economische groei te indentificeren en toekomstige innovaties te versnellen, zal de afdeling fusies en overnames onder de paraplu van het Chief Strategy Office worden verheven tot divisieniveau om op die manier meer toegang te krijgen tot verschillende middelen. Om de focus op toekomstige trends en klantbehoeften te vergroten, wordt LG's Life Soft Research (LSR)-afdeling gepromoveerd tot Life Soft Research afdeling, om de invloed binnen het Design Management Center te vergroten. En om het digitale transformatieproces met betrekking tot klantervaring te versnellen, zal LG de AI Big Data-afdeling verheffen tot divisieniveau onder het toeziend oog van de nieuwe Chief Data Office (CDO).

Alle benoemingen gaan in op 1 december en de promoties gaan in op de eerste dag van het nieuwe jaar.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over LG Electronics
LG Electronics, Inc. (KRX: 066570) is wereldwijd leider en technologische innovator op gebied van consumentenelektronica, mobiele communicatiemiddelen en (smart home) huishoudelijke apparatuur. LG Electronics bestaat uit vijf bedrijfsonderdelen – Home Entertainment, Mobile Communications, Home Appliance & Air Solutions, Business Solutions en Vehicle Components – en is één van 's werelds toonaangevende producenten van premium OLED-televisies, smartphones, smart home-producten, airconditioners, wasmachines en koelkasten.
Meer over LG Electronics
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191029200614.jpg
Drive value with data
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.