Nederlandse AI-startup KIMO haalt €3 miljoen EUR op

De ronde sloot 13 maanden na een eerdere investering van €1,25 miljoen EUR

| KIMO | 2 min | 1 december 2021 0:00
Gewaardeerd
KIMO, de Nederlandse startup gericht op slimme educatie in de technologiesector (o.a. thema’s als kunstmatige intelligentie, blockchain, en Cloud computing), heeft €3 miljoen EUR opgehaald bij twee Nederlandse investeerders. De ronde sloot 13 maanden na een eerdere investering van €1,25 miljoen EUR.

“De afgelopen twee jaar is de aandacht voor online leren enorm toegenomen. Niet alleen in Nederland, maar wereldwijd. We zien nu markten waar EdTech met 50% per jaar groeit. Er is alleen een verborgen probleem: de betrokkenheid van online studenten is laag en het overgrote merendeel haalt de eindstreep niet. Bij KIMO denken we dat ‘personalized education’ – mogelijk gemaakt door de huidige revolutie in kunstmatige intelligentie – een deel van de oplossing is. De technologie maakt het mogelijk om een student precies de juiste content aan te rijken voor zijn of haar behoeften en context.” – Rens ter Weijde, CEO, KIMO.

KIMO gaat het nieuwe kapitaal gebruiken aanwenden om het aantal gebruikers te vergroten, het team te versterken en de juiste partners aan te sluiten. Het bedrijf kondigde onlangs aan dat Vijay Mehra, een voormalig McKinsey & Company Digital Lead in Azië, de nieuwe CTO wordt. Het bedrijf trok ook een nieuwe Head of Growth aan met Kent Haverstock, voormalig werkzaam bij Bose en Adidas in vergelijkbare rollen.

Met betrekking tot het verwerven van nieuwe gebruikers zal het bedrijf zich o.a. richten op overeenkomsten met smartphone makers, telecomproviders en universiteiten. Deze partners stellen het bedrijf in staat om gemakkelijker te schalen richting een ‘kritieke massa’ van gebruikers, waardoor het platform over tijd slimmer wordt en betere aanbevelingen kan doen. In lijn met deze partnerships kondigde het bedrijf recent een samenwerking met Jio (grootste telco van India, red) en Huawei (grootste telco wereldwijd, red). Vorig jaar kondigde het bedrijf al onderdeel te zijn van startup programma’s van Google, Microsoft, Amazon en Nvidia.

Ook het aanbod van KIMO wordt de komende maanden verder verbetert. Naast de samenwerking met online leerplatformen kondigde het bedrijf eerder dit jaar een samenwerking met Packt aan, een uitgever van boeken in de technologiesector. Daarnaast gaat bedrijf zich ook richten op betere relaties met domein experts in de relevante gebieden. Deze experts kunnen zowel hun aanbevelingen delen op het platform, als ‘live’ workshops verzorgen voor de KIMO-gebruikers.

Hoe vind je dit artikel?


Waardering: Uitstekend (1 rating).

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over KIMO
KIMO is een Nederlandse startup gericht op slimme educatie in de technologiesector (o.a. thema’s als kunstmatige intelligentie, blockchain, en Cloud computing).
Meer over KIMO
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.