Worldline bundelt krachten met FIDO Alliance

Volgende stap in veilige en gebruiksvriendelijke online identificatie

| Worldline | 3 min | 30 november 2021 8:54
Copyright: Worldline
Worldline is lid geworden van de FIDO Alliance, een wereldwijde organisatie die streeft naar standaardisatie en interoperabiliteit in de authenticatiewereld. Met het lidmaatschap zet Worldline een volgende stap in zijn online identificatiestrategie, vanuit de visie dat sterke authenticatie, interoperabiliteit en het gebruik van biometrie cruciaal zijn.

De FIDO Alliance is een wereldwijde open branchevereniging die als doel heeft om universele authenticatiestandaarden te creëren. De alliantie wil met universele authenticatienormen de overmatige afhankelijkheid van wachtwoorden terugdringen. Dit doen zij door de ontwikkeling, het gebruik en de naleving van normen voor authenticatie en attestatie te stimuleren.

Veilige open standaarden

De FIDO Alliance werkt aan het veranderen van de aard van authenticatie met open standaarden die veiliger zijn dan wachtwoorden. Deze zijn daarnaast eenvoudiger te gebruiken voor eindgebruikers en minder complex voor dienstverleners om te implementeren en te beheren. Worldline staat volledig achter deze initiatieven en is trots om op dit gebied samen te werken met de FIDO Alliance en de andere leden, om veilige en gebruiksvriendelijke identificatieoplossingen aan te bieden.

"Wij verwelkomen ons nieuwe lid Worldline en danken hen voor hun toewijding aan sterke authenticatie in het belang van de online gemeenschap van aanbieders en gebruikers”, zegt Christina Hulka, uitvoerend directeur en COO van de FIDO Alliance. “Worldline begrijpt de behoefte aan een nieuw model voor gebruikersauthenticatie dat de identiteit van de gebruiker bevestigt, beschermt en tegelijkertijd de gebruikerservaring vereenvoudigt."

Belangrijke voordelen

"Het is voor ons enorm belangrijk om lid te zijn van de wereldwijd gerenommeerde FIDO Alliance", zegt Wolf Kunisch, Head of Strategy & Public Affairs bij Worldline. "Het geeft ons de mogelijkheid om deel uit te maken van deze belangrijke werkgroep die de standaarden bepaalt voor veilige online identificatie. Bovendien helpt het ons om op de hoogte te blijven van de laatste trends op dit gebied, en om ervoor te zorgen dat de resultaten van de werkgroep deel uitmaken van onze eigen product roadmap. Dit stelt ons in staat om onze dienstverlening voor onze klanten nog verder te optimaliseren."

Het lidmaatschap van de FIDO Alliance biedt verschillende belangrijke voordelen voor Worldline en zijn klanten:
  • De alliantie streeft ernaar interoperabiliteit op het gebied van identificatieoplossingen te ontwikkelen die de afhankelijkheid van wachtwoorden voor alle markten en gebruikssituaties minimaliseren. Dit zou het zowel gemakkelijker als veiliger maken voor consumenten om zich te identificeren of om online beslissingen te authentiseren.
  • Het doel van de FIDO2-norm is biometrische authenticatie aan te bieden zonder dat daarvoor een mobiele toepassing nodig is. Voor Worldline betekent dit bijvoorbeeld dat ze het kunnen aanbieden via hun WL Trusted Authentication in browser.
  • Met FIDO kunnen ondernemers hun eigen authenticatie gebruiken voor e-commerce-betalingen. Ze kunnen gedelegeerde authenticatie gebruiken en de volledige gebruikerservaring behouden, en hoeven geen gebruik te maken van de authenticatie van uitgevende instanties.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Worldline
Worldline (Euronext: WLN) is de Europese leider in de betalings- en transactiedienstensector op wereldniveau. Met zijn internationale bereik en zijn focus op innovatie is Worldline dé voorkeurspartner bij uitstek op vlak van technologie voor handelaars, banken en derde partijen, maar ook voor aanbieders van openbaar vervoer, overheidsinstellingen en industriële bedrijven in alle sectoren. Worldline biedt zijn klanten duurzame, betrouwbare en veilige oplossingen voor de gehele waardeketen van het betalingsverkeer. Hierdoor wordt de groei van hun bedrijf gestimuleerd, waar ze zich ook bevinden. Het aanbod van Worldline op het vlak Merchant Services; Terminals, Solutions & Services; Financial Services en Mobility & e-Transactional Services omvat nationale en internationale commerciële acquisitie, zowel in de winkel als online, uiterst veilige verwerking van betalingstransacties, een brede portefeuille van betaalterminals, evenals e-ticketing en digitale diensten in industriële omgevingen.
Meer over Worldline
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191029200614.jpg
Drive value with data
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.