Qualys CloudView voegt beveiliging toe voor Infrastructure as Code

Nieuwe functionaliteit plaatst beveiliging eerder in het ontwikkelingsproces zodat DevOps-beveiligingsteams risico's in configuraties van cloud- en IT-middelen kunnen detecteren voordat deze worden geïmplementeerd

| Qualys | 3 min | 30 november 2021 12:13
Copyright: Qualys
Qualys, Inc., een pionier en marktleider op het gebied van baanbrekende cloudgebaseerde compliance-, beveiligings- en IT-oplossingen, maakt vandaag bekend dat het scannen van Infrastructure as Code (IaC) toevoegt aan zijn CloudView-applicatie. Met deze oplossing kunnen misconfiguraties al vroeg in de ontwikkelingscyclus ontdekt en verholpen worden. Dit voorkomt risico's in de productieomgeving.

Volgens het (ISC)2 2021 Cloud Security Report zijn securityprofessionals van mening dat een verkeerde configuratie van IT-middelen de grootste bedreiging is voor public clouds. Misconfiguraties worden vaak pas na de implementatie ontdekt, waardoor bedrijven te maken krijgen met veel meer aanvalsmogelijkheden die ze kwetsbaarder maken. Organisaties gebruiken steeds vaker Infrastructure as Code (IaC) om cloud-native applicaties te implementeren en hun cloudinfrastructuur in te richten. Daarom is het belangrijk om beveiliging eerder in het ontwikkelingsproces op te nemen om misconfiguraties al tijdens het ontwerpstadium van IaC te identificeren en te verhelpen. Het tijdig detecteren van beveiligingsproblemen versnelt de levering van veilige applicaties en bevordert de samenwerking tussen DevOps- en beveiligingsteams. Maar nog belangrijker is dat er zo een beter beveiligingsbeleid in de productieomgeving kan worden doorgevoerd.

Gartner stelt dat "managers voor beveiligings- en risicobeheer die de beveiliging van de cloudinfrastructuur beheren, moeten zorgen voor veilige omgevingen om ontwikkelaars innovatief te kunnen laten werken. Dat kan door intelligente beveiligingstools te integreren met delivery pipelines (zoals IaC-scanning) om vroegtijdig risico's te identificeren en te kunnen waarschuwen bij onveilige workloads voordat deze worden geïmplementeerd."[1]

Qualys CloudView biedt volledig inzicht in en beveiliging van taken in public clouds en beoordeelt de IaC-ontwerpen nu ook op misconfiguraties. Deze IaC-controles zijn geïntegreerd in de softwareontwikkelingscyclus zodat alleen code die voldoet aan de beveiligingsstandaarden van de organisatie geïmplementeerd wordt. Qualys Cloud Platform biedt volledig inzicht en combineert in één dashboard de status van runtime en build-time plus de verschillen tussen beide.

Met deze nieuwe mogelijkheden kunnen organisaties:
  • De beveiligingsstatus in de CI/CD-pipeline beoordelen - Organisaties kunnen de status van de beveiliging nu vroeger in de ontwikkelingscyclus beoordelen, wat de beveiligingsrisico's na implementatie aanzienlijk verkleint. CloudView IaC Security heeft een interface voor opdrachtregels voor het lokaal uitvoeren van een beveiligingsbeoordeling. Om de implementatie te beschermen als er misconfiguraties worden vastgesteld, zijn er bovendien plug-ins voorrepository van broncode tijdens het inchecken en op CI/CD-platforms beschikbaar.
  • Voldoen aan aanbevolen procedures voor beveiliging - CloudView IaC Security maakt het organisaties makkelijker aanbevolen procedures voor beveiliging in gebruik nemen die door cloudproviders worden aanbevolen. CloudView IaC Security ondersteunt populaire IaC-talen zoals Terraform, CloudFormation (CF) en Azure Resource Manager (ARM). De tool controleert ook configuraties aan de hand van duizenden aanbevolen procedures voor beveiliging zoals voorgeschreven door Amazon Web Services, Azure, Google Cloud Platform en normaliseringsinstanties waaronder het Center for Internet Security. Bovendien voorziet CloudView in automatische herstelsuggesties wanneer er een misconfiguratie wordt geconstateerd.

Industrienormen naleven

Met CloudView IaC Security kunnen organisaties zorgen voor naleving van meer dan 20 industrienormen, zoals PCI, HIPAA en NIST 800-53. Dat betekent minder werk voor DevOps-beveiligingsteams en garandeert een gestroomlijnd proces tijdens verplichte compliance-audits.

Chantal ’t Gilde, managing director Benelux & Nordics van Qualys: "De toevoeging van IaC-controles aan CloudView is een uitbreiding van onze CSPM-oplossing (Cloud Security Posture Management) om gebruiksscenario's met naar voren geschoven beveiliging af te handelen. Met behulp van het Qualys Cloud Platform en de daarin geïntegreerde apps kunnen klanten nu beveiligingsautomatisering opnemen in alle fasen van de levenscyclus van hun applicatie, met volledig inzicht in zowel de runtime- als build-timestatus via één samengevoegd dashboard."

Beschikbaarheid

Qualys CloudView met IaC Security bevindt zich momenteel in de bètafase en komt later dit jaar beschikbaar. Als u wilt deelnemen aan het bètaprogramma, kunt u zich aanmelden bij qualys.com/iac-security-beta.
  1. Gartner, Cool Vendors in Cloud Security Posture Management, Tom Croll, Neil MacDonald, Mark Wah, Prateek Bhajanka, 9 juni 2021.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Qualys
Qualys, Inc. (Nasdaq: QLYS) is een pionier en een toonaangevende leverancier van cloud-based security- en compliance-oplossingen. Qualys helpt organisaties bij het stroomlijnen en consolideren van hun security- en compliance-oplossingen in één platform en het integreren van security in digitale-transformatie-initiatieven voor meer flexibiliteit, beter bedrijfsresultaat en een substantiële kostenbesparing. Het Qualys Cloud Platform en de geïntegreerde Cloud Apps bieden continue bedrijfskritische beveiligingsinformatie, waardoor auditing, compliance en bescherming van IT-systemen en webapplicaties on-premise, op endpoints en in elastic clouds zijn te automatiseren.
Meer over Qualys
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.