GTT werkt samen met Palo Alto Networks voor zijn SASE-platform

| GTT | 3 min | 30 november 2021 14:19
Copyright: GTT
  • GTT Secure Access Service Edge (SASE) platform zal gebruik maken van Palo Alto Networks Prisma Access
  • Combineert een van de grootste IP-netwerken in de sector met dynamische software-gedefinieerde netwerktechnologie, die gebruikmaakt van geavanceerde beveiligingstechnieken voor netwerktoegang vanaf elke locatie
GTT Communications, Inc, de toonaangevende internationale leverancier van cloudnetwerken voor multinationals, heeft een security service partnerschap met Palo Alto Networks, wereldwijde leider in cybersecurity, aangekondigd voor de uitrol van het nieuwe SASE-platform ter ondersteuning van de beveiliging, efficiëntie en controle-functionaliteit van bedrijfsnetwerken. De samenwerking maakt gebruik van de toonaangevende netwerk- en beveiligingscapaciteiten van de twee bedrijven om de beveiliging voor de netwerktoegang en het gebruik van cloud-applicaties vanaf elke locatie en elk apparaat te versterken, aangepast aan de meer dynamische eisen van een hybride personeelsbestand. IDC schat dat 53% van de werknemers van plan is om als gevolg van de pandemie op afstand te blijven werken of over te stappen op een hybride werkvorm[1].

Het nieuwe SASE-platform van GTT, dat gebruikmaakt van Palo Alto Networks Prisma® Access, implementeert een uitgebreide selectie aan beveiligingsfuncties geleverd als cloud-platform, waardoor al het applicatieverkeer beschermd wordt en het een naadloze connectiviteit biedt naar het GTT's wereldwijde Tier 1 netwerk voor de best mogelijke applicatieprestaties en gebruikerservaring voor klanten. De geïntegreerde netwerk- en beveiligingsfuncties verminderen de complexiteit, verhogen de gecentraliseerde controle en efficiëntie, evenals de netwerkprestaties en reactiesnelheid van het netwerk. Verder stellen ze bedrijven in staat een zero-trust uit te rollen die kwetsbaarheden in de beveiliging vermindert, die op hun beurt het gevolg kunnen zijn van het work-from-anywhere-model. Met GTT’s nieuwe SASE-platform krijgen gebruikers toegang tot het netwerk op basis van hun identiteit, apparaat en toepassing, in plaats van een IP-adres of de fysieke locatie, waardoor een naadloos en veilig netwerk tussen gebruikers, private en publieke clouds en het datacenter van de onderneming mogelijk wordt.

Volgens Gartner hebben "digitalisering, werken vanaf elke plek en cloud-based computing, het cloud-gebaseerde SASE aanbod versneld om overal en altijd toegang vanaf elk apparaat mogelijk te maken". Gartner voorspelt dat in 2025 ten minste 60% van de ondernemingen concrete strategieën en plannen zullen hebben voor de adoptie van SASE, die toegang voor gebruikers, filialen en randgebieden omvat, tegenover 10% in 2020[2].

"Klanten zijn op zoek naar zeer veilige en flexibele wereldwijde netwerkoplossingen om zich aan te passen aan de snel veranderende bedrijfsomgeving, nieuwe modellen van werken en het steeds groter wordende landschap van beveiligingsrisico's", aldus Don MacNeil, COO van GTT. "Het adopteren van de meest geavanceerde beveiligings- en netwerktechnologieën en het in staat stellen van onze klanten om hier gemakkelijk gebruik van te maken, is de kern van onze productstrategie. We zijn verheugd om samen te werken met Palo Alto Networks en om zo te voldoen aan de strenge beveiligingseisen van onze klanten, met de uitrol van het GTT SASE global network services platform."

Kumar Ramachandran, SVP of Products bij Palo Alto Networks, verklaarde: "Ons partnerschap met GTT brengt een mooie kans voor klanten met zich mee. Veel organisaties wenden zich nu tot managed security service providers voor hun beveiliging, zodat deze eenvoudig te implementeren is als een overlay service bij de uitrol van de kantoren. Als gevolg hiervan zal dit nieuwe partnerschap de klanten van GTT een veilige schaalbaarheid in de cloud bieden."
  1. IDC, Enterprise Networking: Emergence of the New Normal Survey, December 2020, U.S.;
  2. Gartner, 2021 Strategic Roadmap for SASE Convergence, Neil McDonald et al., 25 March 2021.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over GTT
GTT (NYSE: GTT) verbindt mensen en bedrijven wereldwijd met iedere applicatie in de cloud. Onze klanten profiteren van de beste service experience, gebouwd op onze kernwaarden van eenvoud, snelheid en flexibiliteit. GTT bezit en beheert een wereldwijd Tier 1 internetnetwerk en voorziet klanten overal ter wereld van een uitgebreid pakket aan cloud netwerkdiensten.
Meer over GTT
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.