TomTom introduceert TomTom IndiGO

‘s werelds eerste open digitale cockpit softwareplatform voor autofabrikanten

| TomTom | 5 min | 30 november 2021 16:16
Gewaardeerd
Copyright: TomTom
TomTom, de specialist op het gebied van locatietechnologie, lanceert TomTom IndiGO, 's werelds eerste open digitale cockpit softwareplatform voor autofabrikanten. TomTom IndiGO levert gemakkelijk en veilig digitale autofuncties aan de dashboardervaring van gebruikers.

Het platform brengt op deskundige wijze alle displays voor de passagier en de automobilist samen via een gemeenschappelijke gebruikersinterface. Met deze interface kan de gebruiker de klimaatregeling, het audiosysteem, uitgebreide instellingen van voertuigsystemen, en de nieuwste apps en diensten bedienen. IndiGO wordt bediend via spraak en touch – inclusief stuurbediening. De online connectiviteit van IndiGO, de volledige integratie met voertuigsystemen en de aandacht voor de situatie en omgeving van de automobilist zorgen voor een unieke, veilige en intuïtieve gebruikerservaring die steeds verder wordt verbeterd.

Krachtig, flexibel en kostenefficiënt

"We hebben door de jaren heen geleerd dat softwareontwikkeling voor voertuigen een tijdrovend en duur proces kan zijn voor autofabrikanten. TomTom IndiGO is het perfecte antwoord op de behoeften van onze klanten. Met IndiGO geven we autofabrikanten een krachtige, flexibele en kosteneffectieve ontwikkelomgeving om toonaangevende digitale ervaringen te creëren die een fractie van de tijd en de gebruikelijke kosten in beslag nemen", aldus Harold Goddijn, CEO bij TomTom.

"Het innovatieve TomTom IndiGO is de stap richting de toekomst. Het platform stelt autofabrikanten in staat om moderne softwareontwikkelingsprincipes in te zetten, zoals rapid prototyping, soepele implementatie, en stapsgewijze verbeteringen", vervolgt Goddijn. "Met TomTom IndiGO beschikken autofabrikanten en hun softwarepartners over een kader voor efficiënte samenwerking en voortdurende integratie. Dankzij online connectiviteit en een open en steeds groeiend ecosysteem van app-ontwikkelaars en serviceproviders, zal TomTom IndiGO blijven verbeteren."

Gepersonaliseerd menu

TomTom IndiGO biedt een complete gebruikerservaring en vormt een verlengstuk van het digitale leven van de automobilist. Het nieuwe digitale cockpitplatform herkent het profiel van de automobilist automatisch via zijn of haar telefoon, personaliseert het bestuurdersmenu met zijn of haar voorkeuren en apps, en synchroniseert de agenda om de bestuurder naar een volgende afspraak te leiden.

IndiGO omvat alle infotainmentdisplays in voertuigen – in-vehicle infotainment (IVI) – en biedt gebruikers een uitgebreid appaanbod van gespecialiseerde partners. Doordat IndiGO rekening houdt met externe factoren, kunnen automobilisten, en met name medepassagiers, op een veilige manier berichten sturen aan vrienden, genieten van uitgebreid entertainment en gebruikmaken van geavanceerde productiviteitsapps.

Met TomTom IndiGO is het voor automobilisten eenvoudig om hun digitale ervaring met hun voertuig op afstand uit te breiden. Het platform integreert met de nieuwe TomTom Navigation for Automotive en Electric Vehicle (EV) technologieportfolio. Automobilisten kunnen genieten van cloud-native hybride navigatie met snelle en up-to-date routering, zoekfunctie, nieuwe kaarten, evenals nauwkeurige bereik- en route-informatie voor EV's.

Veiligheid en comfort

Het platform integreert met de nieuwe TomTom Navigation for Automotive en Electric Vehicle (EV) technologieportfolio. De cloud-native in-dash navigatieoplossing bevat snelle en up-to-date navigatie, zoekfuncties en actuele kaarten, evenals nauwkeurige bereik- en routeinformatie voor EV's.

De veiligheid en het comfort van automobilisten en passagiers vormt een belangrijk aandachtspunt bij de ontwikkeling van TomTom IndiGO. In tegenstelling tot andere digitale cockpitplatforms integreert IndiGO met systemen in het voertuig. Voertuigsensoren weergeven bijvoorbeeld betrouwbare praktische informatie die gekoppeld is aan geavanceerde bestuurdersassistentiesystemen (ADAS). Daarnaast kan het nauwkeuriger de actieradius van EVs inschatten en kunnen EV-batterijen worden ingesteld om sneller op te laden.

TomTom IndiGO luidt een nieuw tijdperk van software- en IVI-ontwikkeling in

TomTom IndiGO biedt een basis voor autofabrikanten om merkervaringen te creëren die blijven verrassen en verblijden, tegen minder risico's, kosten en time-to-market dan alternatieve oplossingen. IndiGO biedt een kader waarbinnen software-engineers van autofabrikanten, teams die zich bezighouden met gebruikerservaring en merken, en software-ontwikkelingspartners harmonieus kunnen samenwerken.

IndiGO wordt kant-en-klaar aan autofabrikanten geleverd met een volledig functionerende gebruikerservaring. Door toegang te verlenen tot de IndiGO broncode geeft TomTom automotive klanten de volledige vrijheid om het modulaire softwareplatform aan te passen en uit te breiden.

Het flexibele platform, dat is ontworpen voor verschillende beeldschermen en hardware configuraties, wordt geleverd met een krachtige set ontwikkelings- en aanpassingsprogramma’s. Dit maakt het voor autofabrikanten en toeleveranciers in de sector gemakkelijk om aangepaste, niet-afleidende user interfaces te creëren.

Efficiënte en voorspelbare softwareontwikkeling

Lang voordat een auto in productie gaat, wordt de software uitgevoerd op standaard hardware met gesimuleerde hardware-interfaces. Zo kan het eindproduct getest en bijgesteld worden voordat deze wordt geleverd. Dankzij deze vooraf geïntegreerde en door de gebruiker geteste modules en moderne collaboratieve workflow-principes, is TomTom in staat efficiënte en voorspelbare softwareontwikkeling te stimuleren. Het doel hiervan is een reductie van de ontwikkelingskosten voor autofabrikanten tot 80 procent.

IndiGO draait op het populaire Android Automotive Operating System (AAOS), waardoor autofabrikanten gemakkelijk nieuwe apps en diensten of uitbreidingen voor het platform kunnen ontwikkelen en integreren. Via online connectiviteit kunnen de software, apps, diensten en plug-ins van het platform over-the-air worden bijgewerkt en uitgebreid. Met andere woorden, autofabrikanten kunnen voortdurend nieuwe innovaties integreren en nieuwe inkomstenstromen genereren.

TomTom IndiGO wordt geleverd via een flexibele en schaalbare software development kit (SDK) en gebruiksvriendelijke application programming interface (API's), waardoor het eenvoudig op verschillende displays kan worden afgestemd. Het makkelijk aan te passen platform kan worden gebruikt over meerdere merken, automodellen en voertuigtypen.

Open en veilige omgeving voor iedereen

TomTom IndiGO gaat verder dan de beperkingen van andere platforms voor de ontwikkeling van digitale cockpitsoftware. Het platform biedt een open en veilige omgeving voor iedereen – autofabrikanten, systeemintegrators, softwareontwikkelingsbedrijven en contentproviders – om bestaande apps te delen en nieuwe apps te bouwen die hun bedrijfsmodel kunnen veranderen.

TomTom's open partnerecosysteem creëert kansen voor leveranciers om nieuwe inkomstenstromen te genereren. TomTom maakt het ontwikkelaars gemakkelijk om met IndiGO aan de slag te gaan door hen te helpen met een nuttige SDK die krachtige API’s, ondersteunende documentatie en codevoorbeelden bevat.

Hoe vind je dit artikel?


Waardering: Uitstekend (2 ratings).

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over TomTom
TomTom is de toonaangevende onafhankelijke locatietechnologie specialist, die mobiliteit vormgeeft door middel van zeer nauwkeurige kaarten, navigatiesoftware, real-time verkeersinformatie en diensten. Om onze visie van een veiligere wereld zonder files en emissies te realiseren, creëren we innovatieve technologieën die de wereld in beweging houden. Door onze jarenlange ervaring en het samenwerken met toonaangevende partners, maken we connected voertuigen, smart mobility en, uiteindelijk, autonoom rijden mogelijk.
Meer over TomTom
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.

Nog een artikel lezen?


Vorige artikel
Volgende artikel
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.