Wereldwijd omzetrecord bij Shopify tijdens Black Friday en Cyber Monday 2021: $ 6,3 miljard

BFCM-weekend krijgt groen tintje via een CO2-compensatie van bijna 60.000 ton

| Shopify | 2 min | 30 november 2021 16:43
Copyright: Shopify
Het toonaangevende multichannel commerceplatform Shopify heeft vandaag recordresultaten bekendgemaakt over het weekend van Black Friday en Cyber Monday (BFCM). Wereldwijd kenden ruim 1,7 miljoen retailers een totaalomzet van meer dan $ 6,3 miljard. Van 26 november tot 29 november steeg de totale verkoop met 23% ten opzichte van de omzet die vorig jaar tijdens het BFCM-weekend werd gegenereerd.[1]

Black Friday en Cyber Monday in Nederland

Nederlandse consumenten kochten bij een Shopify-winkel voor een gemiddeld aankoopbedrag van € 77,83 per persoon (vergeleken met € 68,00 in 2020). Kleding & accessoires was hierbij de populairste productcategorie onder Nederlandse consumenten, gevolgd door Health & beauty en Home & garden. Het aandeel van de mobiele aankopen in de totale online aankopen bedroeg 71% en dat van desktopaankopen 29%.

Het aantal aankopen dat tijdens het BFCM-weekend in fysieke winkels werd gedaan, nam met 87% toe ten opzichte van vorig jaar. Daarnaast kwam bijna de helft (43%) van het totaal aantal online bestellingen bij Nederlandse Shopify-merchants van buitenlandse kopers. Vooral voor consumenten uit Duitsland, de Verenigde Staten en België waren de Nederlandse webwinkels een populaire bestemming.

“Ook dit jaar waren BFCM en de aanloop ernaartoe weer een belangrijke periode voor webwinkeliers”, vertelt Mel van Lieshout, countrymanager bij Shopify. “Door de te verwachten logistieke druk rondom Sinterklaas en Kerstmis, zien we dat veel consumenten de aankopen van hun cadeaus en andere benodigdheden naar voren hebben gehaald. Hierbij profiteren ze van de kortingen van dagen als Black Friday en Cyber Monday, maar zijn ze ook al eerder begonnen met hun eerste feestdagenaankopen, tot wel 28 dagen voorafgaand aan Cyber Monday.”

Green Friday-weekend

Shopify zet zich het hele jaar in voor duurzaamheid en een klimaatvriendelijke toekomst. Daarom compenseert het bedrijf ook alle CO2-uitstoot die wordt gegenereerd via de levering van elke BFCM-bestelling. Dit resulteert in een wereldwijde CO2-compensatie van bijna 60.000 ton tussen Black Friday en Cyber Monday.

Meer interessante feiten over Shopify's Black Friday & Cyber Monday 2021 wereldwijd:
  • De piekverkoop bedroeg $ 3,1 miljoen op Black Friday om 12.02 uur in de tijdzone Eastern Time (ET).
  • Wereldwijd gaven meer dan 47 miljoen consumenten in het weekend gemiddeld $ 100,70 per bestelling uit. Vorig jaar was dit $ 89,20.
  • Het aandeel van de mobiele aankopen was 71% en dat van desktopaankopen 29%. Dit betekent een lichte stijging ten opzichte van vorig jaar, toen het aandeel van mobiel 67% was en dat van desktop 33%
  • Wat betreft de productcategorieën was Kleding & accessoires op het gebied van het aantal bestellingen het populairst, gevolgd door Health & beauty en Home & garden.
De gegevens vertegenwoordigen online en offline verkopen van de meer dan 1,7 miljoen Shopify-verkopers, in meer dan 175 landen.
  1. De Black Friday/Cyber Monday Shopping Index van Shopify is een eigen index die een unieke kijk geeft op wat er trending is tijdens deze drukke winkeldagen. De gegevens zijn op basis van bestellingen, producten die aan het winkelwagentje zijn toegevoegd en paginaweergaven bij onze verkopers.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Shopify
Shopify is een toonaangevend bedrijf op het gebied van wereldwijde handel en biedt betrouwbare online tools voor het starten, laten groeien, op de markt brengen en beheren van retailbedrijven van elke omvang. Shopify verbetert handel voor iedereen met haar betrouwbare platform en diensten die consumenten overal ter wereld een betere webwinkelervaring bieden.
Meer over Shopify
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191029200614.jpg
Drive value with data
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.