Volledige compensatie van milieu-impact partnerevenement Schneider Electric

Hoewel het evenement virtueel van opzet was, wilde Schneider zijn uitstoot volledig compenseren

| Schneider Electric | 3 min | 2 december 2021 11:20
Copyright: Schneider Electric
Schneider Electric™, leider op het gebied van de digitale transformatie van energiebeheer en automatisering, compenseert de koolstofemissies die gelinkt kunnen worden aan de Europese Partner Summit door 7.500 bomen in Europa te planten. Hoewel het evenement virtueel van opzet was, wilde Schneider zijn uitstoot volledig compenseren. Het bedrijf werkte hiervoor samen met de non-profitorganisatie Tree Nation.

Het Schneider Sustainability Impact-programma

Door de Europese Partner Summit virtueel te organiseren, was er geen uitstoot door reizen, de accommodatie en het gebruik van fysieke middelen. Schneider Electric schatte het resterende stroomverbruik van de virtuele summit en compenseerde op basis hiervan 1.100 ton CO2. Deze actie is onderdeel van het Schneider Sustainability Impact (SSI)-programma dat de duurzaamheidsvisie, doelen en aandachtspunten tot 2025 bevat, om uiteindelijk in 2030 een netto-nul resultaat te bereiken.

Rob McKernan, SVP, Secure Power Europe Region, Schneider Electric: “Onze European Partner Summit is een voorbeeld van hoe digitale technologieën bedrijven in staat stellen zich aan te passen en de uitdagingen van de pandemie het hoofd te bieden. Hoewel een virtuele sessie minder impact heeft op duurzaamheid, omdat het niet nodig was om te reizen, nemen we toch onze verantwoordelijkheid voor de CO2-impact. Ik ben er trots op dat we iets kunnen teruggeven aan de aarde door onze samenwerking met Tree Nation.”

"Als 's werelds meest duurzame organisatie is het onze missie om partners en eindgebruikers met hun eigen duurzaamheidsambities te helpen en te ondersteunen. We willen alle gasten bedanken die niet alleen aanwezig en betrokken waren bij de virtuele summit, maar ook dit initiatief hebben gesteund door met succes duizenden bomen in Europa te planten.”

Tree Nation en zijn werk met Schneider Electric

Het planten van bomen is een van de meest directe manieren om tastbare maatregelen te nemen tegen ontbossing en de CO2-uitstoot die daaruit voortkomt. Volgens Tree Nation kan een enkele boom, door CO2 uit de atmosfeer te absorberen en op te slaan, tijdens zijn leven ongeveer 250 kg CO2-uitstoot compenseren (schattingen variëren).

Schneider Electric werkt al lang samen met Tree Nation om de milieu-impact van activiteiten van partners en leveranciers door middel van het planten van bomen te verminderen. Het partnership toont Schneider’s voortdurende toewijding op het gebied van ecologische duurzaamheid en het verminderen van energieverbruik binnen de IT-sector, zoals gerapporteerd in het Digital Economy and Climate Impact Report.

In de SSI staan de 6 langetermijnbeloftes van Schneider, verdeeld in 11 transformerende en innovatieve programma's. Het European Partner Summit-initiatief helpt het bedrijf verder bij het behalen van de SSI-doelstellingen door steun van werknemers, partners en klanten te mobiliseren. Het ondersteunt ook de doelstellingen van het Zero Carbon Project van Schneider Electric, dat tot doel heeft de scope 3-emissies sterk te verminderen. Aan dit programma doen al meer dan 900 leveranciers van het bedrijf mee. Schneider Electric leidt deze leveranciers op en ondersteunt hen om hun CO2-uitstoot in de komende 5 jaar met 50% te verminderen.

In de toekomst zal Schneider Electric de uitstoot blijven compenseren die gepaard gaat met virtuele of IT channel partner-conferenties in Europa.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Schneider Electric
Het doel van Schneider Electric is om iedereen in staat te stellen alles uit beschikbare energie en hulpbronnen te halen en zo vooruitgang te boeken en verduurzaming te garanderen. We noemen dit Life Is On. Onze missie is om jouw digitale partner te zijn voor duurzaamheid en efficiëntie. We stimuleren digitale transformatie gedurende de gehele levenscyclus door integratie van toonaangevende proces- en energietechnologieën met producten, monitoring, software en services die end-point met de cloud verbinden. Hierdoor is geïntegreerd beheer mogelijk voor woningbouw, gebouwen, datacenters, infrastructuur en industrieën.
 
Van alle internationale bedrijven zijn wij het meest lokaal actief. We zijn voorstanders van open standaarden en partnerschap in ecosystemen, waarbij de passie voor onze gedeelde waarden, inclusiviteit, elkaar versterken en een betekenisvol doel centraal staan.
Meer over Schneider Electric
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.