Trend Micro presenteert ‘Project 2030’, een kijkje in de toekomst via een professionele videoserie

Connectiviteit, data en AI zullen de manier waarop we leven en werken fundamenteel veranderen

| Trend Micro | 3 min | 2 december 2021 15:47
Copyright: Trend Micro
Trend Micro, een wereldwijde leider in cybersecurity, presenteert een visionair nieuw rapport over hoe de wereld eruit zou kunnen zien aan het begin van het volgende decennium. Daarin staat ook beschreven hoe de beveiligingssector zou kunnen reageren op de continue ontwikkelingen op het gebied van cybercriminaliteit. ‘Project 2030’ omvat naast het rapport een speciale professionele videoserie waarin een blik wordt gegeven op hoe de wereld er in 2030 uit zou kunnen zien en met welke thema’s en dreigingen we mogelijk te maken krijgen. De serie bestaat uit 9 afleveringen en is online gratis te bekijken.

In 2030 zal connectiviteit impact hebben op ieders dagelijks leven, zowel op fysiek als mentaal niveau. Cybercriminelen (en/of andere mensen die kwaad in de zin hebben) zullen deze technologische innovaties gebruiken en misbruiken, zoals zij altijd al hebben gedaan. Lees hier meer over Project 2030.
“Project 2030 is geen definitieve visie van wat zal zijn, maar een tot nadenken stemmende kijk op wat zou kunnen zijn. Een toekomst die plausibel is op basis van de huidige technologie en trends”, zegt Rik Ferguson, Vice President of Security bij Trend Micro. “We hopen dat dit kijkje in de toekomst tot discussie zal leiden binnen de security-industrie, maar ook binnen de samenleving als geheel. Alleen door zorgvuldig te anticiperen op toekomstige scenario’s kunnen we overheden, bedrijven en individuen helpen om zich voor te bereiden op de digitale uitdagingen van komend decennium.”

Het rapport en de videoserie kijken naar de wereld in 2030 door de ogen van een fictieve burger, een bedrijf en een overheid. Het biedt een gedetailleerde analyse van evoluerende cyberdreigingen en hoe deze impact zouden kunnen hebben op security-stakeholders.
Voorspellingen voor het jaar 2030 die opgenomen zijn in het Project 2030 van Trend Micro zijn onder andere:
  • AI-tools democratiseren cybercrime naar een geheel nieuw niveau voor individuen zonder technische skills;
  • Aanvallen die zich richten op supply chains veroorzaken chaos en kunnen fysieke schade toebrengen aan mensen via hun cyber-implantaten;
  • Social engineering en misinformatie zijn inmiddels diepgeworteld en zijn lastiger te negeren als zij geleverd worden via alomtegenwoordige Heads Up Displays (HUD's);
  • Massive IoT (MIoT)-omgevingen trekken sabotage en chantage aan, gericht op productie, logistiek, transport, gezondheidszorg, onderwijs, retail en de thuisomgeving;
  • Door AI aangestuurde verwarring maakt attributie erg moeilijk, waardoor de focus van de security-industrie wordt verlegd naar respons op incidenten en IAM aan de edge;
  • “Everything as a Service” verandert cloud providers in lucratieve doelwitten voor cyberaanvallers;
  • Er ontstaan grijze markten voor degenen die tools willen om werkplekmonitoring te ontregelen;
  • Techno-nationalisme wordt een belangrijke geostrategische tool voor de meest machtige landen, waardoor er meer polarisatie ontstaat met de ‘have-nots’.
Project 2030 is de opvolger van Trend Micro’s succesvolle Project 2020. Het onderzoek is samengesteld op basis van open source-onderzoek, rapporten over het dreigingslandschap van leveranciers, wetenschappelijke samenvattingen, patenten, een online-enquête op uitnodiging en een CISO-enquête. De videoserie die Trend Micro speciaal hiervoor heeft laten maken en gratis te zien is, is bedoeld om deze toekomst op een boeiende en vermakelijke manier te visualiseren en om organisaties te doen nadenken over hoe ze zich moeten aanpassen aan nieuwe realiteiten.

Voorspellingen


Deze content bevat voorspellingen waarvan ook jij kan aangeven of je denkt dat ze gaan uitkomen of niet. Aan het eind van het jaar kijken we samen terug op welke voorspellingen het beste zijn geweest.

Ik doe mee!

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Trend Micro
Trend Micro, wereldwijd leider in cybersecurity-oplossingen, zet zich in voor een wereld waarin we digitale informatie veilig kunnen uitwisselen – zowel vandaag als in de toekomst. Door slimme toepassing van onze XGen security-strategie, leveren wij onze innovatieve oplossingen aan consumenten, bedrijven en overheden: connected security voor hun datacenters, cloud-omgevingen, netwerken en endpoints. Onze connected threat defense maakt het eenvoudig om threat intelligence te delen. Ook biedt het centraal inzicht en onderzoek om organisaties zo veerkrachtig mogelijk te maken.
Meer over Trend Micro
Disclaimer
Deze content bevat voorspellingen die slechts een mening weerspiegelen op de datum van deze content en waarvan de uitkomst onzekerheden met zich meebrengt. Aan deze voorspellingen en/of trends kunnen dan ook geen rechten worden ontleend.

Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.