Onderzoek door RawWorks: endpoints met IGEL OS die toegang zoeken tot VDI- en DaaS-omgevingen presteren beter dan hun Windows-tegenhangers

Prestatietests wijzen op de waarde van IGEL OS in praktijkscenario’s voor end user computing, zoals videoconferencing en het gebruik van productiviteitssoftware in VDI- en DaaS-omgevingen

| IGEL | 3 min | 2 december 2021 16:13
Copyright: IGEL
IGEL, de leverancier van een geavanceerd besturingssysteem voor cloudgebaseerde werkomgevingen, maakt vandaag de resultaten bekend van een nieuw onafhankelijk onderzoek door RawWorks. Hiervoor werden de prestaties van endpoints met het IGEL OS en met Microsoft Windows vergeleken tijdens het zoeken van toegang tot digitale werkomgevingen. In combinatie met virtual desktop infrastructure (VDI)- en desktop-as-a-service (DaaS)-toepassingen bleken veel gebruikte typen endpoints waarop het IGEL OS draaide tot drie keer sneller en efficiënter dan endpoints waarop Windows was geïnstalleerd.

RawWorks maakte voor zijn onafhankelijke onderzoek gebruik van standaard datasets en workloads. Het onderzocht de verschillen qua prestatiegegevens en ervaringen van eindgebruikers tussen IGEL OS en Microsoft Windows bij het gebruik van Microsoft Azure in combinatie met Citrix Cloud. Meer in het bijzonder voerde RawWorks voor elk besturingssysteem metingen uit van het CPU-verbruik. Dat deed het voor praktijktoepassingen als het gebruik van videoconferencing-oplossingen zoals Microsoft Teams en Zoom, videostreaming, en productiviteitsoplossingen zoals PowerPoint. Uit de resultaten kwam naar voren dat het IGEL OS op alle fronten minder CPU-capaciteit verbruikte. Dit is een van de belangrijkste prestatiemaatstaven die van invloed is op de ervaring van eindgebruikers.

“De data laat zien dat het CPU-verbruik van IGEL OS aanzienlijk lager uitviel. Er was op endpoints sprake van een consistent latere round trip time (RTT) bij een hogere framesnelheid”, zegt Eltjo van Gulik, principal consultant bij RawWorks. “In sommige gevallen lag het CPU-verbruik bij het gebruik van Windows drie keer hoger. Een hogere RTT levert ‘jitter’ op en vertragingen in de gebruikersinteractie. Het kan zorgen voor inconsistent geluid en andere protocolgerelateerde vertragingen. In combinatie met VDI nam de RTT gemiddeld met 200% toe als Microsoft Windows werd gebruikt in plaats van het IGEL OS.”

“Windows is een krachtig besturingssysteem dat door veel grote en kleine bedrijven wordt gebruikt. We blijven echter zeggen dat Windows in de cloud hoort, en niet op het endpoint”, zegt Simon Townsend, de chief marketing officer van IGEL. “Als je Windows vanuit de cloud gebruikt, profiteer je van krachtiger beveiliging, eenvoudiger beheer en allerhande schaalvoordelen. Zeker als je op endpoints gebruikmaakt van een niet-belastend, op Linux gebaseerd besturingssysteem als IGEL OS. Deze benchmarktest door RawWorks laat zien dat je enorm krachtige prestatievoordelen met het met IGEL OS kunt realiseren. Dit is echt de meest efficiënte manier voor werknemers om toegang te krijgen tot de cloud. Deze aanpak draagt bij aan een boeiender en productievere gebruikservaring.”

RawWorks vergeleek het op Linux gebaseerde besturingssysteem van IGEL voor workspaces in de cloud met het besturingssysteem Windows OS. Dat deed het voor alle toepassingsscenario’s binnen Microsoft Azure in combinatie met Citrix Cloud. De tests werden uitgevoerd op drie populaire thin clients: de HP t640, Dell Wyse 5070 en Lenovo ThinkCentre M625Q.

Dowload het volledige prestatierapport van RawWorks hier.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over IGEL
De manier waarop de wereld werkt, verandert. Bedrijven zijn op zoek naar digitale tools die hun succes zullen versterken. Nooit zijn onze oplossingen relevanter of nodig geweest dan op dit moment. We zijn een cruciale oplossing voor tienduizenden bedrijven. Ons besturingssysteem verbindt het eindpunt met de cloud voor miljoenen apparaten die worden gebruikt door bedrijven in de gezondheidszorg, de detailhandel, het bankwezen, de productie, het onderwijs, de overheid en daarbuiten.
Meer over IGEL
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.