Aankondigingen AWS re:Invent 2021 – dag 3

AWS sloot de derde dag van re:Invent af met aanvullende aankondigingen gericht op AI/ML

| AWS | 8 min | 2 december 2021 19:13
Copyright: AWS
AWS sloot de derde dag van re:Invent af met aanvullende aankondigingen gericht op AI/ML. Een samenvatting van het nieuws vind je hieronder.

Samenvatting aankondigingen:
 • AWS helpt Pfizer de ontwikkeling van geneesmiddelen en klinische productie te versnellen: AWS heeft aangekondigd dat het samenwerkt met Pfizer om innovatieve, cloudgebaseerde oplossingen te creëren met het potentieel om de manier waarop nieuwe medicijnen worden ontwikkeld, vervaardigd en gedistribueerd voor testen in klinische onderzoeken te verbeteren. De bedrijven onderzoeken deze vooruitgang via hun nieuw opgerichte Pfizer Amazon Collaboration Team (PACT)-initiatief, dat AWS-mogelijkheden op het gebied van analytics, machine learning, compute, opslag, security en cloud data warehousing toepast op het laboratorium van Pfizer, klinische productie en klinische supply chain.
 • AWS kondigt twee nieuwe initiatieven aan die machine learning toegankelijker maken: AWS heeft twee nieuwe initiatieven onthuld die zijn ontworpen om machine learning toegankelijker te maken voor iedereen die geïnteresseerd is in het leren van en experimenteren met de technologie:
 1. Nieuw AWS Scholarship-programma helpt ondervertegenwoordigde en achtergestelde studenten zich voor te bereiden op een loopbaan in AI en ML: AWS heeft het AWS AI & ML Scholarship-programma aangekondigd in samenwerking met Intel en Udacity, ontworpen om ondervertegenwoordigde en achtergestelde studenten wereldwijd voor te bereiden op een loopbaan in machine learning (ML). Het AWS AI & ML Scholarship-programma wordt gelanceerd als onderdeel van de nieuwe AWS DeepRacer Student-service en Student League, een nieuwe studentenafdeling van het populaire AWS DeepRacer-programma. Via DeepRacer Student hebben deelnemers toegang tot gratis online trainingen om de basisprincipes van ML en reinforcement learning (RL) te leren. Studenten hebben ook toegang tot 10 uur modeltraining en 5 GB opslagruimte per maand om deel te nemen aan de DeepRacer Student League, een wereldwijde autonome racecompetitie exclusief voor AWS AI & ML-studenten.
 2. Amazon SageMaker Studio Lab, een gratis service om te leren en te experimenteren met ML: Amazon heeft de openbare preview onthuld van Amazon SageMaker Studio Lab, een gratis service waarmee iedereen kan leren en experimenteren met ML zonder een AWS-account, creditcard of kennis van cloudconfiguratie. Studio Lab is gebaseerd op het open-source JupyterLab en geeft gebruikers gratis toegang tot AWS computeresources om snel te leren en te experimenteren met ML. Studio Lab is daarnaast ook eenvoudig in te stellen. In feite is de enige configuratie die gebruikers hoeven te doen het volgende: één klik om te kiezen of ze een CPU- of GPU-instantie voor hun project nodig hebben.
 • AWS kondigt zes nieuwe Amazon SageMaker-mogelijkheden aan: Er zijn zes nieuwe mogelijkheden voor zijn toonaangevende machine learning-service, Amazon SageMaker, aangekondigd die machine learning nog toegankelijker en kosteneffectiever maken.
 1. Amazon SageMaker Canvas: Amazon kondigde de algemene beschikbaarheid aan van Amazon SageMaker Canvas, een nieuwe visuele mogelijkheid zonder code waarmee bedrijfsanalisten ML-modellen kunnen bouwen en nauwkeurige voorspellingen kunnen genereren zonder code te moeten schrijven of ML-expertise nodig te hebben. Met de intuïtieve gebruikersinterface kunnen gebruikers bladeren door en toegang krijgen tot verschillende databronnen in de cloud of on-premise, datasets combineren met één klik op de knop, nauwkeurige modellen trainen en vervolgens nieuwe voorspellingen genereren zodra nieuwe data beschikbaar is.
 2. Amazon SageMaker Ground Truth Plus: Amazon heeft de nieuwste service in de Amazon SageMaker-suite onthuld die het labelen van datasets eenvoudiger dan ooit tevoren zal maken. Ground Truth Plus is een kant-en-klare service die gebruik maakt van deskundig personeel om snel hoogwaardige trainingsdatasets te leveren en de kosten tot 40% te verlagen. Met Amazon SageMaker Ground Truth Plus kunnen gebruikers eenvoudig hoogwaardige trainingsdatasets maken zonder zelf labeltoepassingen te hoeven bouwen en het labelpersoneel te hoeven beheren.
 3. Amazon SageMaker Studio verbeteringen: Amazon heeft drie nieuwe verbeteringen aangekondigd voor zijn Amazon SageMaker Studio-service. De nieuwe verbeteringen stellen datawetenschappers in staat om Amazon EMR-clusters te ontdekken, te beheren, te creëren, te beëindigen en er verbinding mee te maken vanuit SageMaker Studio. Daarnaast kan er nu gebruik worden gemaakt van "templates" - een nieuwe manier om clusters te configureren en in te richten voor jouw workloadbehoeften met ondersteuning van ervaren DevOps-professionals, en ook verbinding te maken met, het debuggen en controleren van Spark-taken die worden uitgevoerd op een Amazon EMR-cluster vanuit een SageMaker Studio Notebook.
 4. SageMaker Training Compiler: Amazon introduceerde Amazon SageMaker Training Compiler, een nieuwe Amazon SageMaker-mogelijkheid die de training van deep learning (DL)-modellen tot 50% kan versnellen. Nu compileert SageMaker Training Compiler automatisch de Python-trainingscode van de gebruiker en genereert GPU kernels specifiek voor hun model. De trainingscode gebruikt minder geheugen en rekenkracht en traint daarom sneller.
 5. Amazon SageMaker Inference Recommender: Amazon SageMaker Inference Recommender is een gloednieuwe Amazon SageMaker Studio-mogelijkheid die load-tests automatiseert en modelprestaties optimaliseert voor ML-instanties. Hierdoor wordt de tijd die nodig is om ML-modellen van ontwikkeling tot productie te krijgen, verkort en de kosten optimaliseert aan de hand van hun werking. Tot nu toe heeft geen enkele service MLOps-engineers de mogelijkheid geboden om de optimale ML-instanties voor hun model te kiezen. Met SageMaker Inference Recommender kunnen MLOps-engineers nu een loadtest uitvoeren op hun model in een gesimuleerde omgeving.
 6. SageMaker Serverless Inference: AWS heeft een preview onthuld van Amazon SageMaker Serverless Inference, een nieuwe inferentieoptie waarmee gebruikers eenvoudig ML-modellen voor inferentie kunnen inzetten zonder de onderliggende infrastructuur te hoeven configureren of beheren. Selecteer gewoon de serverloze optie bij het implementeren van jouw ML-model, en Amazon SageMaker voorziet, schaalt en schakelt de rekencapaciteit automatisch uit op basis van het volume aan inferentieverzoeken. Met SageMaker Serverless Inference betaal je alleen voor de duur van het uitvoeren van de inferentiecode en de hoeveelheid verwerkte gegevens, niet voor inactieve tijd.
 • Amazon RDS Custom voor SQL Server is algemeen beschikbaar: AWS heeft de algemene beschikbaarheid aangekondigd van Amazon RDS Custom voor SQL Server ter ondersteuning van applicaties die afhankelijk zijn van specifieke configuraties en applicaties van derden die aanpassingen vereisen in bedrijfs-, e-commerce- en contentbeheersystemen. Met RDS Custom voor SQL Server kunnen klanten en partners functies inschakelen waarvoor verhoogde bevoegdheden nodig zijn, zoals SQL Common Language Runtime (CLR), specifieke stuurprogramma's installeren om heterogene gekoppelde servers mogelijk te maken of meer dan 100 databases per instantie hebben. Door de voordelen op het gebied van tijdsbeparing van een beheerde service, geeft RDS Custom voor SQL Server gebruikers de tijd om zich te concentreren op meer zakelijke, strategische activiteiten.
 • Amazon DevOps Guru voor RDS voor het detecteren, diagnosticeren en oplossen van Amazon Aurora-gerelateerde problemen met behulp van ML: AWS heeft Amazon DevOps Guru voor RDS aangekondigd, een nieuwe mogelijkheid voor Amazon DevOps Guru, waarmee ontwikkelaars eenvoudig prestatie- en operationele problemen in Amazon Aurora kunnen detecteren, diagnosticeren en oplossen. Dit kan door middel van het gebruik van anomaliedetectie op de database load (DB load) prestatiestatistiek om zo deze problemen te detecteren.
 • DynamoDB Table Class – Bespaar tot 60% op jouw DynamoDB-kosten: Amazon DynamoDB Standard-Infrequent Access (DynamoDB Standard-IA) is een nieuwe tabelklasse voor DynamoDB die de opslagkosten met 60% verlaagt in vergelijking met bestaande DynamoDB Standard-tabellen, maar blijft dezelfde prestaties, duurzaamheid en schaalbaarheid leveren. DynamoDB Standard-IA-tabelklasse is ontworpen voor klanten die een kostengeoptimaliseerde oplossing willen voor het opslaan van weinig gebruikte gegevens in DynamoDB zonder applicatiecode te wijzigen. Met behulp van deze nieuwe tabelklasse krijgen gebruikers de lees- en schrijfprestaties van één cijfer in milliseconden van DynamoDB en gebruiken ze allemaal dezelfde API's.
 • Amazon Kendra Experience Builder: AWS heeft de lancering aangekondigd van drie nieuwe functies voor Amazon Kendra, een intelligente zoekservice: (1) Experience Builder om met een paar klikken volledig functionele zoekapplicaties te maken, (2) Search Analytics Dashboard voor zoekinzichten en -statistieken , en (3) Verrijking van aangepaste documenten voor voorverwerking en verrijking van documenten tijdens inname.

Klanten

 • Aurora - Versnelde ontwikkeling van de Aurora Driver met AWS: Aurora, het technologiebedrijf dat zich focust op zelfrijdende auto’s, heeft AWS gekozen als voorkeurscloudprovider voor machine learning training en simulatieworkloads in de cloud. AWS’ bewezen infrastructuur en ongeëvenaarde portfolio worden ingezet om de ontwikkeling van de Aurora Driver veilig te versnellen. Aurora schaalt trainingsworkloads in de cloud om eind dit jaar tot 12 miljoen rijsimulaties per dag te kunnen realiseren op basis van petabytes aan dataverzameling tijdens testen op de weg in de echte wereld.
 • Discovery – De uitrol en verbeterde personalisatie van Discovery+ ondersteunen: AWS en Discovery Inc. verbreden hun strategische samenwerking om Discovery’s doorlopende transformatie in de cloud te ondersteunen. AWS voorziet het grootste gedeelte van de infrastructuurbehoeften van het bedrijf om haar digitale streaming diensten en meer dan 450 tv-kanalen te leveren aan kijkers over de hele wereld.
 • Meta selecteert AWS als belangrijkste, strategische cloudprovider voor de lange termijn: Meta breidt de relatie met AWS als strategische cloudprovider verder uit. Het bedrijf past de bewezen infrastructuur en capaciteiten van AWS toe op bestaande on-premise infrastructuur en zal het gebruik van AWS’ computing-, opslag-, databases- en securitydiensten uitbreiden om privacy, betrouwbaarheid en schaalbaarheid in de cloud te bieden. Meta zal samenwerkingen met derden in AWS uitvoeren en de cloud gebruiken om acquisities te ondersteunen van bedrijven die al worden aangedreven door AWS. Het zal ook de compute services van AWS gebruiken om onderzoek en ontwikkeling op het gebied van AI voor zijn Meta AI-groep te versnellen.
 • Fannie Mae zet AWS in om de grootste uitdagingen in huisvesting op te lossen: Fannie Mae maakt gebruik van de breedte en diepte van AWS-functies, waaronder machine learning, analytics en high performance, en serverless computing om processen te automatiseren, IT-security te verbeteren en nieuwe diensten te innoveren. Hiermee wordt rechtvaardige en duurzame toegang tot huiseigenaarschap en betaalbare huurwoningen vergemakkelijkt in heel Amerika. Fannie Mae migreert IT-workloads van on-premises datacenters naar AWS om de IT-agility en -veerkracht te vergroten en de introductie van nieuwe diensten voor kredietverstrekkers en huiseigenaren te versnellen.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over AWS
Amazon Web Services (AWS) levert een cloudplatform en biedt wereldwijd services vanuit haar datacenters van infrastructuurtechnologieën zoals computing, opslag en databases - tot opkomende technologieën, zoals machine learning en kunstmatige intelligentie, data-lakes en analyses, en Internet Of Things. Dit maakt het sneller, eenvoudiger en goedkoper om uw bestaande applicaties naar de cloud te verplaatsen en bijna alles te bouwen wat u zich kunt voorstellen.
Meer over AWS
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.