IT-dienstverlener Xebia viert 20-jarig bestaan

Van lokaal team Java-architecten naar wereldwijd opererende IT-dienstverlener met 3500 medewerkers

| Xebia | 2 min | 3 december 2021 15:07
Copyright: Adi Goldstein op Unsplash
Deze week viert het van oorsprong Nederlandse IT-consultancybedrijf Xebia zijn 20-jarig jubileum. De organisatie groeide in de afgelopen twee decennia uit van een lokaal team Java-architecten naar een wereldwijde speler met 3500 medewerkers en werd zodoende een autoriteit binnen verschillende IT-servicedomeinen.
Xebia kenmerkt zich door de snelheid en kennis waarmee het hoogwaardige diensten levert in domeinen als cloud, data, AI, agile, DevOps en softwareconsultancy. Het richt zich voornamelijk op projecten die kennis en intelligentie vergen. Van kleine teams met extreem veel expertise tot grotere teams die voor de grootste klanten ter wereld werken.

In de afgelopen jaren baarde Xebia opzien vanwege zijn sterke groei via onder meer de buy-and-buildstrategie. Het bedrijf completeerde dit jaar alleen al vijf partnerships en blijft zo expertise aan het portfolio toevoegen om klantverwachtingen te overtreffen. Daarmee breidt de IT-dienstverlener uit op gebied van medewerkers, kennis, skills en ook het aantal landen waarin het actief is.
“20 jaar geleden startte Xebia met een basisprincipe dat vandaag de dag nog steeds geldt: trek de grootste talenten in de markt aan en zorg dat ze de coolste projecten hebben om aan te werken”, aldus Andrew de la Haije, CEO van Xebia. “Iedereen die bij Xebia werkt of gewerkt heeft is onderdeel van ons verhaal en heeft vanuit allerlei verschillende achtergronden en met veel ambitie een bijdrage gehad aan deze mijlpaal. Dit vormt een sterke fundering om klanten via onze diepgaande kennis en ervaring te blijven ondersteunen bij het stimuleren van hun digitale versnelling.”

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Tags
Xebia
Over Xebia
Xebia, de snelgroeiende digitale leider, geeft al meer dan 20 jaar hoogwaardig advies aan bedrijven wereldwijd bij hun digitale transformatie en levert diensten en oplossingen op het gebied van cloud, data, kunstmatige intelligentie, DevOps- en software. Xebia heeft met succes verschillende merken gelanceerd (Xebia, GoDataDriven, Binx, Xpirit, Qxperts, Appcino, Stackstate, Instruqt, Xebia Academy) en blijft uitbreiden met een 'buy and build'-strategie: samenwerken met thought leaders om samen meer voet aan de grond te krijgen in de digitale ruimte. Xebia helpt de 250 grootste bedrijven ter wereld met het omarmen van innovatie, het toepassen van de nieuwste technologieën, en het implementeren van de meest succesvolle businessmodellen. Naast hoogwaardig advies levert Xebia ook geavanceerde tools en trainingen die moderne bedrijven nodig hebben om beter, slimmer en sneller te kunnen werken.
Meer over Xebia
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.