SerpentGameplay grote winnaar Dutch Stream Awards 2021

Tony Junior, Jarno Opmeer, Don Kaaklijn, Saar en BenBillyKwijt pakken hun eerste award

| Blue | 2 min | 6 december 2021 8:30
Copyright: Blue
SerpentGameplay is vrijdagavond de grote winnaar geworden tijdens de uitreiking van de Dutch Stream Awards (DSA), mede mogelijk gemaakt door Logitech G en Blue Microphones. SerpentGameplay ging, net als vorig jaar, met twee awards naar huis. Voor Tony Junior, Jarno Opmeer, Don Kaaklijn, Saar en BenBillyKwijt waren het hun eerste awards.

De DSA beloonde voor het derde jaar op rij de streamers die volgens publiek en vakjury de beste livestreamproducties van 2021 maakten. Gedurende de maanden oktober en november werden er 100.000 stemmen uitgebracht in de volgende categorieën:
  • Beste Mannelijke Streamer (publiek en vakjury)
  • Beste Vrouwelijke Streamer (publiek en vakjury)
  • Beste Stream Overall - Powered by NZXT (publiek en vakjury)
  • Nieuw! Beste Non Gaming stream (publiek)
  • Nieuw! Beste esports stream (publiek)
  • Beste Talent - Powered by Blue Microphones (50% publiek / 50% vakjury)
  • Beste Productie - Powered by Logitech G & Blue Microphones (vakjury)
Dat is ruim het dubbele aantal stemmen ten opzichte van vorig jaar, wat opnieuw aangeeft dat deze relatief jonge tak van entertainmment een sterke groei doormaakt.

De complete uitslag

In de categorie Beste Productie viel egbertlive in de prijzen bij de vakjury. Naast de eerder genoemde namen, pakte ook Morrog een award in de categorie Beste Mannelijke Streamer.
Savio mag zich de Beste Nieuwkomer van 2021 noemen en verzekerde zich daarmee van een jaar lang support van Blue Microphones, met als doel de streamcarrière van het talent verder te professionaliseren. Savio, onder meer bekend van zijn livestreams vanaf bijzondere plekken, ging eerder dit jaar ruim 8 uur live vanuit Tsjernobyl.
Beste Vrouwelijke Streamer (vakjury) Saar
Beste Vrouwelijke Streamer (publiek) BenBillyKwijt
Beste Mannelijke Streamer (vakjury) Morrog
Beste Mannelijke Streamer (publiek) Don Kaaklijn
Beste Stream Overall (vakjury) SerpentGameplay
Beste Stream Overall (publiek) SerpentGameplay
Beste esports stream (publiek) Jarno Opmeer
Beste Non Gaming stream (publiek) Tony Junior
Beste Productie (vakjury) egbertlive
Beste Nieuwkomer (publiek & vakjury) Savio

De DSA werd in 2019 opgericht als blijk van waardering voor de honderden streamers die wekelijks live-entertainment verzorgen op platformen als Twitch.tv. Streaming is tegenwoordig niet meer weg te denken uit het Nederlandse entertainmentlandschap. De platformen worden steeds diverser en zijn niet meer alleen gericht op gaming, waardoor categorieën als Best Talent en Non Gaming hun intrede kunnen doen. Twitch.tv heeft inmiddels meer dan 1,5 miljoen unieke Nederlandse gebruikers, waarvan meer dan 250.000 het platform dagelijks gebruiken. Er wordt maandelijks zelfs voor meer dan 12 miljoen uur aan content bekeken in Nederland. Voor het tweede jaar op rij zijn hoofdsponsors Logitech G en Blue Microphones verbonden aan de DSA.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Blue
Blue zet een erfenis van 25 jaar van innovatief, geavanceerd ontwerp en prestaties voort met bekroonde microfoons en de veelgeprezen hoofdtelefoonlijn. Blue is al vele jaren door Inc. Magazine uitgeroepen tot een van de snelstgroeiende bedrijven en biedt een scala aan opnametools voor bijna elke toepassing in zowel de professionele als de consumentenmarkt. Van Blue's vlaggenschip Studio Bottle-microfoon tot een premium hoofdtelefoonlijn, tot 's werelds #1 USB-microfoons, Blue heeft tools die creativiteit stimuleren. Blue is een merk van Logitech International.
Meer over Blue
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.