Verhoogde efficiëntie dankzij een digitale boekhouding

Digitaal boekhouden is zowel voor de ondernemer als het administratiekantoor een must

| Klippa | 3 min | 6 december 2021 9:55
Gewaardeerd
Digitaal boekhouden is zowel voor de ondernemer als het administratiekantoor een must. De boekhouding kan tegenwoordig namelijk steeds verder geautomatiseerd worden. Dit maakt het ondernemen een stuk effectiever en efficiënter.

Met de overstap kunnen de meeste ondernemers echter wel een zetje in de goede richting gebruiken. In dit blog lees je daarom meer over de voordelen en hoe digitalisatie van de boekhouding tot verhoogde efficiëntie leidt.

Een vlottere documentverwerking dankzij digitalisatie

Vlotte documentverwerking wordt geremd door papier. Als je vlotter wilt boekhouden, kan je daarom maar beter met de digitalisering trend meegaan. Een digitale administratie is dan beschikbaar in de cloud. Alle bevoegde personen hebben dan altijd en overal toegang hebben tot de boekhouding.

Dit heeft als voordeel dat nieuwe documenten gelijk voor accountants beschikbaar zijn in de boekhouding. De accountant heeft dan ook een stuk minder te maken met piekvolumes aan het einde van het kwartaal. In dit geval kan het werk een stuk beter gespreid worden.

De voordelen van een digitale administratie

Door de boekhouding te digitaliseren, profiteer je van de volgende voordelen:
  • Minder foutgevoelig;
  • Vermindering van fraude;
  • Besparing aan tijd;
  • Overzichtelijk;
  • Inzichtelijk;
  • Nooit meer een document kwijt.

Minder foutgevoelig

Helaas kunnen alle acties waar menselijke handelingen aan te pas komen, fouten bevatten. Hetzelfde geldt dus ook voor de boekhouding. Het herhaaldelijk overtypen van bonnen en facturen, kan ervoor zorgen dat deze dubbel of fout worden vastgelegd in de administratie.

Door over te stappen naar een digitale boekhouding, worden de bonnen en facturen middels slimme scan en herken software afgelezen en automatisch overgezet in digitale data. Handmatige fouten in bedragen en rekeningnummers zijn verleden tijd.

Vermindering van fraude

Wanneer je werkt met een papieren administratie, is het mogelijk dat iemand een dubbele bon of factuur indient. Dit los je op door over te stappen op een digitale administratie. De meeste systemen zijn namelijk in staat om dubbele en spookfacturen op te sporen en hierover een waarschuwing te geven.

Besparing aan tijd

Door de administratie te digitaliseren, bespaar je een hoop tijd. Je hoeft namelijk geen tijd meer te besteden aan het handmatig invoeren van data in verschillende systemen. Zo hoeft de ondernemer de administratie niet meer handmatig over te typen, en is de accountant minder tijd kwijt aan het doorspitten van de administratie.

Overzichtelijk

Dankzij digitalisatie krijg je als ondernemer zijnde gelijk inzicht hoe het bedrijf ervoor staat. In een oogopslag zie je hoeveel geld er binnenkomt en hoeveel er uitgaat. Je eigen data interpreteren is dus verleden tijd.

Inzichtelijk

Een digitale administratie wordt opgeslagen in de cloud. Hierdoor kun je altijd en overal bij je gegevens. Wanneer je even iets wilt checken, maar niet op de locatie bent, is dit dus ook mogelijk. Dit is bijvoorbeeld handig in de coronatijd, een tijd waarin thuiswerken de norm is.

Nooit meer een document kwijt

Zodra je een document binnenkrijgt voor in de administratie, scan je deze middels een scan en herken oplossing. Vervolgens komt het document automatisch in de cloud terecht. Een bon of factuur kwijtraken is dus vrijwel onmogelijk.

Maak de overstap naar digitaal

Jouw organisatie profiteert van een hoop voordelen wanneer je de overstap maakt van een papieren naar een digitale administratie. Het is overzichtelijk, inzichtelijk, bespaart tijd, voorkomt fraude en is een stuk minder foutgevoelig. Kortom, genoeg reden om over te stappen op een digitale administratie.

Hoe vind je dit artikel?


Waardering: Uitstekend (1 rating).

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Tags
Klippa
Over Klippa
Klippa is in 2015 opgericht en heeft als doel om omslachtige papierstromen en administratieve processen te digitaliseren en automatiseren. Middels moderne technologieën als machine learning en OCR besparen wij tijd & geld voor organisaties en verbeteren we de compliance. Het is onze missie om met de allerbeste techniek de frustratie uit administratieve processen te halen. Zo maken we werk leuker, worden fouten & fraude voorkomen, kosten bespaard en houden organisaties meer tijd over voor kerntaken.
Meer over Klippa
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.