NFT-markt groeit sterk maar is maar voor een kleine groep winstgevend

Slechts 28,5% van de NFT’s die worden gekocht tijdens het zogenaamde minting-proces worden met winst verkocht

| Chainalysis | 2 min | 6 december 2021 12:09
Afbeelding: Wekelijks aantal actieve NFT-collecties op OpenSea | Copyright: Chainalysis
Non-fundable tokens, NFT’s, zijn de nieuwe hype op het gebied van cryptocurrency: in 2021 ging er minstens $26.9 miljoen naar NFT-marktplaatsen en -collecties. De op blockchain gebaseerde digitale items verschijnen overal, van de media, tot memes, whiskey en zelfs voetbalspelers worden gekocht met NFT’s. Uit onderzoek van Chainalysis blijkt daarnaast dat de populariteit van NTF’s niet gelinkt is aan één bepaalde regio, maar een echt wereldwijd fenomeen is. De NFT is echter niet alleen rooskleurig: de kans op een grote winstmarge is vooralsnog erg klein.

Het rapport van Chainalysis toont namelijk dat maar 28,5% NFT’s die worden gekocht tijdens het zogenaamde minting-proces met winst worden verkocht. Minting is het proces van het creëren van een NFT door het object of afbeelding aan de Ethereum-blockchain toe te voegen. Het kopen van tweedehands NFT’s en ze daarna doorverkopen geeft vaak betere resultaten. Zo leidt 65,1% van deze transacties tot winst.

Investeringsbedragen nemen toe

De eenheden van NFT’s zijn ontworpen om uniek te zijn zijn, in tegenstelling tot traditionele cryptocurrencies waarvan de eenheden bedoeld zijn om uitwisselbaar te zijn. De tokens kunnen worden gekoppeld aan bestanden met media zoals afbeeldingen, video's en audio, of zelfs in sommige gevallen fysieke objecten. Een groot verschil is dat NFT’s zich veel meer richten op het retail-segment van de cryptomarkt. Met retail-transacties worden bedragen onder de $10.000 bedoeld. Ondanks dat deze ‘maar’ 11% van het totale transactievolume in beslag nemen, is dit ver boven het gemiddelde in de totale crpytomarkt. Dit is dan ook de reden dat NFT’s vooral populair geworden zijn bij particuliere beleggers.

Maar grote transacties, met een cryptocurrency waarde van minimaal $10.000 en maximaal $100.000, komen steeds vaker voor. Begin maart had namelijk 6% van de transacties deze waarde, maar dat is sindsdien gestegen naar 19%.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Chainalysis
Chainalysis is de wereldwijde marktleider in het analyseren van cryptocurrency blockchains om data, software, diensten en onderzoek te leveren aan overheidsinstanties, beurzen, financiële instellingen en verzekerings- en cyberbeveiligingsbedrijven.
Meer over Chainalysis
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.