Open Universiteit start master Artificial Intelligence

De focus binnen de master ligt op algoritmische AI en responsible AI en sluit aan op een behoefte op de arbeidsmarkt

| Open Universiteit | 2 min | 6 december 2021 13:42
Copyright: Markus Winkler op Unsplash
De Open Universiteit start in februari 2022 met de nieuwe Nederlandstalige academische masteropleiding Artificial Intelligence (AI) en het bijbehorend schakelprogramma. Deze master of science, die in deeltijd te volgen is, richt zich vooral op werkende professionals met een hbo- of wo-bachelor. De focus binnen de master ligt op algoritmische AI en responsible AI en sluit aan op een behoefte op de arbeidsmarkt.

Eerste deeltijd master AI

De Open Universiteit heeft op 25 november 2021, met een positief besluit van de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie NVAO, groen licht gekregen voor de master AI. Rector magnificus Theo Bastiaens: 'De vraag naar mensen met academische kennis en vaardigheden op het gebied van AI is enorm. Bovendien is er nog geen master die ook in deeltijd gevolgd kan worden. De Open Universiteit heeft al een aantal hoog gewaardeerde IT-opleidingen. We zijn trots en verheugd dat we nu snel onze nieuwe master Artificial Intelligence en het bijbehorende schakelprogramma kunnen lanceren.'

AI, privacy, veiligheid en vrijheid

Hoe krijg je een pakket zo efficiënt mogelijk van A naar B? Wanneer verkoopt een product het best? Of hoe kun je patiënten met risico op hartfalen identificeren? De roep voor AI-systemen om processen, producten en diensten te verbeteren wordt steeds luider. De master AI leert je hoe je zelf een AI-systeem kunt ontwerpen. En ook nog eens zó dat de privacy, vrijheid en veiligheid van mensen niet in het geding is. Het is de enige academische AI-master in Nederland die je in deeltijd en binnen twee jaar kunt afronden.

Machine learning en neurale netwerken

De master AI is opgedeeld in vier thema’s: het vakgebied AI, data-georiënteerde technieken, modelgeoriënteerde technieken en nieuwe AI-ontwikkelingen. Binnen deze thema’s komen onderwerpen als machine learning, neurale netwerken en Bayesiaanse methoden zeer uitvoerig aan de orde. Aan de ethische vragen rond AI is een apart vak gewijd. Tijdens de master worden zowel kennis als toepasbaar inzicht getoetst. Programmaleider Hans van Ditmarsch: 'Het is een sterk programma en het AI onderwijsteam van de Open Universiteit is er helemaal klaar voor.'

Academisch afstandsonderwijs

Als expert in academisch activerend afstandsonderwijs en begeleide zelfstudie biedt de Open Universiteit deze opleiding in deeltijd aan met een mix van zelfstudie, online begeleiding en fysieke bijeenkomsten. Zo kunnen studenten studie en werk combineren. In studiepunten is de omvang van de master AI een jaar (60 EC). Door een goede deeltijdprogrammering kun je de opleiding in twee jaar succesvol afronden.

Aanmelden en meer informatie

De nieuwe master Artificial Intelligence start in februari 2022 met de volgende cursussen: Programmeren met Python (premaster AI), Key topics in AI (master) en Research methods for AI (master). Heb je interesse? Kijk voor meer informatie over inschrijven en toelatingseisen op de pagina van de opleiding master AI.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Open Universiteit
De Open Universiteit is een niet-traditionele, publieke universiteit met een bijzondere opdracht: het ontwikkelen, innoveren en aanbieden van open hoger onderwijs.

De Open Universiteit heeft een hoogwaardig onderwijsaanbod voor wie niet kan (of wil) studeren aan een andere Nederlandse of Vlaamse universiteit. Voor het bacheloronderwijs zijn er geen vooropleidingseisen en het onderwijs is ingericht op studeren in deeltijd. Het onderwijsmodel staat voor persoonlijk en activerend online onderwijs, met veel flexibiliteit voor studenten.
Meer over Open Universiteit
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.