Uniek duurzaamheidskader geeft datacenters controle over duurzaamheidsdoelen

Het kader is de eerste in de industrie en bevat 5 aandachtsgebieden met belangrijke criteria voor datacenter-operators in verschillende stadia van hun duurzaamheidsproces

| Schneider Electric | 3 min | 6 december 2021 16:50
Copyright: Schneider Electric
  • De stijgende vraag naar digitale diensten en de toenemende druk van stakeholders drijft de behoefte aan gestandaardiseerde duurzaamheidsrapportages voor datacenters.
  • Schneider Electric’s duurzaamheidskader bevat vijf belangrijke aandachtsgebieden met 23 criteria in de fasen Beginnend, Gevorderd, en Vergevorderd.
Schneider Electric, erkend als ‘s werelds meest duurzame onderneming in 2021 door Corporate Knights Global 100 index – publiceert vandaag een nieuw duurzaamheidskader voor datacenters. Het kader is de eerste in de industrie en bevat vijf aandachtsgebieden met belangrijke criteria voor datacenter-operators in verschillende stadia van hun duurzaamheidsproces. Het kader helpt milieu impact van datacenters te verminderen.

Datacenters vormen de ruggengraat van de digitale wereld waarin we leven. Ze zijn verantwoordelijk voor zo’n twee procent van alle CO2-uitstoot in de wereld, vergelijkbaar met de luchtvaartindustrie. De industrie heeft een holistische en gestandaardiseerde benadering nodig voor een duurzaam milieubeleid, om te kunnen voldoen aan de stijgende vraag naar datacentercapaciteit en duurzaamheidseisen.

Pankaj Sharma, Executive Vice President, Secure Power Divisie bij Schneider Electric, zegt: “Datacenter-operators hebben steeds meer aandacht voor duurzaamheidsrapportages. Toch ontbreekt het binnen de industrie aan een gestandaardiseerde aanpak als het gaat om het meten en rapporteren over duurzaamheid. Schneider Electric ontwikkelde daarom een holistisch duurzaamheidskader met gestandaardiseerde criteria om datacenter-operators en de industrie in het algemeen te ondersteunen. Onze intentie is om met dit kader de benchmarking te verbeteren en duurzame vooruitgang te boeken. Op die manier beschermen we de natuurlijke hulpbronnen voor toekomstige generaties.”

“De datacenterindustrie heeft significante vooruitgang geboekt op het gebied van energie-efficiëntie,” aldus Rob Brothers, Program Vice President voor het Datacenter en Support Services Programma bij IDC. “Maar met de stijgende vraag moeten zij zich blijven inzetten voor duurzame, veelomvattende lange termijn oplossingen. Zonder je acties te meten kun je geen impact maken. Daarom moeten bedrijven duidelijke en consistente criteria handhaven die niet alleen rekening houden met technologische efficiëntie, maar ook met het verbruik (of de mogelijke uitputting) van natuurlijk hulpbronnen zoals land, water en biodiversiteit.”

Daarnaast zorgt de toenemende druk van investeerders, regelgevende instanties, aandeelhouders, klanten en werknemers voor een groeiende behoefte aan betere duurzaamheidsrapportages. Veel datacenter-operators beschikken echter niet over expertise op het gebied van duurzaamheid en staan voor de lastige taak om te bepalen welke criteria belangrijk zijn en welke strategieën moeten worden geïmplementeerd.

Het duurzaamheidskader van Schneider Electric is ontwikkeld door het Energy Management Research Center. Het is gebaseerd op de kennis en expertise van ESG-experts, duurzaamheidsconsultants, datacenterwetenschappers en innovatie-architecten om de duidelijkheid en betrouwbaarheid van duurzaamheidsrapportages te vergroten. Het Energy Management Research Center werd opgericht in 2002 en heeft meer dan 200 gratis neutrale whitepapers en tools ontwikkeld voor de sector.

Duurzaamheidscriteria sturen duurzaamheidsstrategie

Het bijhouden van en rapporteren over gestandaardiseerde duurzaamheidscriteria helpt bij het verbeteren van de interne samenwerking en verhoogt de transparantie richting externe stakeholders, waaronder klanten en regelgevende instanties. Daarnaast stelt de implementatie van het duurzaamheidskader operators in staat om:
  • Makkelijker de juiste criteria te selecteren
  • Communicatie en interne afstemming over duurzaamheidsdoelstellingen te verbeteren
  • Accuraat te handelen op basis van data
  • Regelmatige en consistente rapportages inzichtelijk te maken voor externe stakeholders (investeerders, toezichthouders, potentiële werknemers, enz.)
  • Benchmarking te standaardiseren
Schneider Electric werkt samen met toonaangevende technologiebedrijven en colocatie-aanbieders voor het ontwerpen, bouwen, exploiteren en onderhouden van faciliteiten. Het is de enige digitale partner die oplossingen biedt voor stroom-, gebouw-, IT- en duurzaamheidsfacetten van bedrijven.

Download de “Guide to Sustainability Metrics for Data Centers” om meer te weten te komen over het duurzaamheidskader en om duurzame groei ook voor u mogelijk te maken.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Schneider Electric
Het doel van Schneider Electric is om iedereen in staat te stellen alles uit beschikbare energie en hulpbronnen te halen en zo vooruitgang te boeken en verduurzaming te garanderen. We noemen dit Life Is On. Onze missie is om jouw digitale partner te zijn voor duurzaamheid en efficiëntie. We stimuleren digitale transformatie gedurende de gehele levenscyclus door integratie van toonaangevende proces- en energietechnologieën met producten, monitoring, software en services die end-point met de cloud verbinden. Hierdoor is geïntegreerd beheer mogelijk voor woningbouw, gebouwen, datacenters, infrastructuur en industrieën.
 
Van alle internationale bedrijven zijn wij het meest lokaal actief. We zijn voorstanders van open standaarden en partnerschap in ecosystemen, waarbij de passie voor onze gedeelde waarden, inclusiviteit, elkaar versterken en een betekenisvol doel centraal staan.
Meer over Schneider Electric
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.