Stichting VoorleesExpress en PAQT lanceren nieuw platform voor online ontmoeting en groei

Op het platform zijn naast de gedigitaliseerde methodiek van de stichting meerdere functionaliteiten beschikbaar gekomen

| PAQT | 3 min | 7 december 2021 10:13
Copyright: Lilian van Rooij Fotografie
Stichting VoorleesExpress en PAQT lanceren een nieuwe platform dat de ruim 6000 vrijwilligers en duizenden betrokken gezinnen in heel Nederland ondersteunt bij het stimuleren van de taalontwikkeling thuis. Op het platform zijn naast de gedigitaliseerde methodiek van de stichting meerdere functionaliteiten beschikbaar gekomen. Vrijwilligers kunnen daardoor nog eenvoudiger gezinnen betrekken bij de methodiek, tips en materiaal delen, er is een uitgebreide rapportagetool voor lokale projectmanagers en gemeenten, daarnaast kunnen vrijwilligers elkaar laagdrempelig ontmoeten en ervaringen uitwisselen in de online community.

Digitaliseren met PAQT

Voor de ontwikkeling van het platform heeft stichting VoorleesExpress het Utrechtse bedrijf PAQT ingeschakeld. Product Owner Manon Wouters vertelt daarover: ‘Een aantal jaar geleden werkten we met 3000 vrijwilligers, dat zijn er nu al meer dan 6000. We waren ons vorige platform ontgroeid en zagen daarnaast een verschuiving in behoeften bij de gezinnen en een toenemende vraag naar capaciteit in grote gemeenten. We zijn daarom op zoek gegaan naar een partner die ons platform kon doorontwikkelen en toekomstbestendig kon maken. PAQT heeft ons daar uitstekend bij geholpen.’

‘Het begon met tien gezinnen in Kanaleneiland’

Stichting VoorleesExpress bestaat al meer dan vijftien jaar. De stichting is gestart in Utrecht maar is ondertussen op meer dan 400 locaties in Nederland te vinden. ‘We zijn van start gegaan met tien gezinnen in Kanaleneiland. Onze naam stamt nog uit de begintijden van de stichting, toen onze vrijwilligers met een tas voorleesboeken voor de deur stonden, maar inmiddels doen we veel meer dan alleen voorlezen. In het half jaar dat we actief zijn bij een gezin proberen we lezen en taal een vaste plek in het gezin te geven. Niet alleen met boeken, maar ook met spelletjes, video’s en online tips. In de afgelopen vijftien jaar hebben we op die manier meer dan 40.000 gezinnen geholpen.’ Legt Manon Wouters uit.

Voor PAQT was de vraag van stichting VoorleesExpress een schot in de roos. ‘Wanneer een organisatie zoals stichting VoorleesExpress bij ons aanklopt begint de energie direct te stromen, onze kracht zit namelijk in het samenbrengen van mensen, processen en techniek’, legt Robert Horsmans, medeoprichter en CEO uit. ‘We hebben de stichting gekoppeld aan team Falcon, die zijn gespecialiseerd in mobiele apps, werken regelmatig voor opdrachtgevers in de non-profit sector en zijn bovendien getraind in schaalbare architecturen. Het zijn echte softwarearchitecten die altijd gaan voor een gebruiksvriendelijk (eind)product.’

Op het nieuwe platform is het volledige programma van stichting VoorleesExpress beschikbaar, daarnaast zijn er veel ondersteunende functionaliteiten bijgekomen. Zo is er een rapportagetool ingebouwd en is het voor vrijwilligers makkelijker om elkaar te ontmoeten in de online community. Hier kunnen zij eenvoudig kennis delen, wat de leertrajecten weer ten goede komt. PAQT is in april met de werkzaamheden gestart en in september werd het product door stichting VoorleesExpress in gebruik genomen. Op basis van gebruikersfeedback wordt er in november een geoptimaliseerde versie gelanceerd. Het platform van stichting VoorleesExpress is mede tot stand gekomen met behulp van het Oranje Fonds, stichting Dioraphte, het VSBfonds en het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW).

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over PAQT
Vanaf september 2021 is Way2Web Software verdergegaan als PAQT. Het Utrechtse bedrijf is in 2014 opgericht door Robert Horsmans en Maurits Dijkgraaf en heeft een uitgesproken visie op softwareontwikkeling. De twee jonge ondernemers wisten met deze visie, de bijbehorende pragmatische aanpak en sterke groei van het bedrijf tot driemaal toe een FD Gazelle in de wacht te slepen. Dankzij het platform dat zij ontwikkelden is digitaal transformeren makkelijk en overzichtelijk.

Het is onze missie om de digitale transformatie voor iedereen mogelijk en makkelijk te maken.
Meer over PAQT
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.