Colt Technology Services versterkt het Colt IQ Netwerk met samenwerking CityFibre

Samenwerking met CityFibre versterkt het metronetwerk van Colt in acht grote steden

| Colt | 2 min | 7 december 2021 10:36
Copyright: Colt
Colt Technology Services breidt de reikwijdte van zijn metronetwerk uit in acht Britse steden, in samenwerking met CityFibre, het grootste onafhankelijke Full Fibre-platform van het Verenigd Koninkrijk. De samenwerking versterkt het Colt IQ Netwerk en de verbinding tussen het Verenigd Koninkrijk en Europa en is daarmee complementair aan Colt’s exclusieve, 25-jaar durende overeenkomst met Getlink, om een nieuw glasvezelnetwerk door de Kanaaltunnel te installeren en te exploiteren.

De samenwerking met CityFibre stelt Colt in staat om een innovatief toegangsmodel te hanteren voor het verbinden van zakelijke gebouwen als ‘on net’ locaties, zodat Colt volledig beheerde netwerkservices kan aanbieden. Dankzij de uitbreiding van de reikwijdte van het metronetwerk naar Leeds, Bristol, Slough, Bracknell, Reading, Milton Keynes, Edinburgh en Glasgow kunnen klanten van Colt toegang krijgen tot Colt’s on-demand netwerkoplossingen. Edinburgh en Glasgow komen hiermee op de 53e en 54e plaats in de lijst van metrosteden van Colt.

Het intelligente Colt IQ Network omspant 29.000 gebouwen, ruim 900 datacenters in Europa, Azië en de grootste zakelijke knooppunten van Noord-Amerika. Het stelt bedrijven in staat om hun vleugels wereldwijd uit te slaan.

Robin Farnan, executive vice president Operations & Engineering bij Colt: “Als bedrijf richten we onze focus op het vergroten van de reikwijdte en het stroomlijnen van de kosten. Dankzij de samenwerking met CityFibre kunnen we ons aanbod van metrodiensten verbeteren en kunnen klanten een gebouw in Edinburgh of Glasgow met New York of Tokyo verbinden. Dat kunnen ze geheel via het IQ Network van Colt doen, en ze profiteren daarbij van onze on-demand netwerkoplossingen van wereldformaat. De mogelijkheid om een dergelijke wereldwijde dienst aan te bieden brengt ons in een uiterst sterke positie om klanten te helpen om op internationale schaal te opereren en groeien.”

Andrew Wilson, hoofd Wholesale bij CityFibre: “Het Full Fibre-netwerk van CityFibre wordt in hoog tempo opgeschaald, zodat het in 2025 maar liefst 8 miljoen gebouwen kan bereiken. Onze stadsnetwerken stellen Colt in staat om onderscheidende diensten te ontwikkelen en zijn klanten een netwerkervaring van wereldformaat te bieden. Dit biedt bijzonder aantrekkelijke kansen voor klanten in het Verenigd Koninkrijk, en Edinburgh en Glasgow in het bijzonder. Het doet ons een genoegen om samen met Colt ondersteuning te bieden voor de wereldambities van het Verenigd Koninkrijk”

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Colt
Colt richt zich op de kracht van connectiviteit om de manier waarop de wereld werkt te transformeren - gebruikmakend van wat altijd al in het DNA zat om klanten succesvol te maken. Het Colt IQ Network verbindt datacenters en aangesloten gebouwen in de grootste zakencentra van Europa, Azië en Noord-Amerika.
 
Colt begrijpt waar zakelijke connectiviteit aan moet voldoen en biedt flexibele, on-demand en veilige high-bandwidth netwerk- en spraakoplossingen waarop bedrijven kunnen bouwen. Tot de klanten behoren data-intensieve organisaties wereldwijd. Colt is erkend als innovator en pionier op het gebied van software defined networks (SDN) en network function virtualisation (NFV). Colt is een privaat bedrijf en is één van de financieel gezondste bedrijven in de sector. Hierdoor is het in staat om de behoeften van zijn klanten centraal te stellen.
 
Meer over Colt
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.