Dynabook kondigt grote update dynaEdge AR smart glasses-oplossing aan

De volgende generatie van het high-performance Windows 10/11 Pro mobile edge computing device

| Dynabook | 4 min | 7 december 2021 14:47
Afbeelding: dynaEdge AR smart glasses in bedrijf! | Copyright: Dynabook
  • dynaEdge DE200 met LTE-mogelijkheden brengt de digitale transformatie naar eerstelijnsmedewerkers, zelfs in geïsoleerde werkomgevingen
  • Maakt gebruik van de nieuwste 11e Gen Intel® Core™ processoren en Windows 10/11 Pro voor prestaties en compatibiliteit binnen de bestaande zakelijke infrastructuur
Dynabook Europe GmbH kondigt vandaag een update aan voor zijn dynaEdge AR (Assisted Reality)-oplossing met de lancering van de dynaEdge DE200, de volgende generatie van het high-performance Windows 10/11 Pro mobile edge computing device.

De markt voor edge computing is flink gegroeid het afgelopen jaar, onder andere door de coronapandemie. Als resultaat hiervan verwacht meer dan de helft van de IT-beslissers (52%) dat aankoopbeslissingen voor edge computing vandaag de dag zwaarder wegen dan voor de pandemie het geval was[1]. Tegelijkertijd denkt een meerderheid van de werknemers (70%) dat AR een verandering teweeg zal brengen in zijn sector[1]. AR wordt beschouwd als de opkomende technologie die voor de grootste veranderingen zal zorgen, nog meer dan AI, IoT en cybersecurity (GlobalData). Dit zorgt weer voor meer innovatie en adoptie van edge-infrastructuur: IDC verwacht een stijging van 800% in het aantal apps dat gebruikmaakt van de edge in 2024.

De nieuwe dynaEdge AR-oplossing is ontworpen om lichtgewicht en hands-free functionaliteiten te bieden bij mobiel werken, en de efficiency, connectiviteit en security te verbeteren binnen organisaties in de steeds veranderende werkomgevingen. Problemen worden sneller vastgesteld en hersteld, informatie delen en samenwerken gaat nog eenvoudiger, en informatie kan sneller worden vastgelegd en verwerkt - zelfs op de meest afgelegen locaties.

De verbeteringen, waaronder 4G LTE, de nieuwste 11e Gen Intel® Core™ processoren en Edge AI - bieden volledige mobiliteit terwijl de security gewaarborgd blijft binnen de zakelijke omgeving dankzij het veilige besturingssysteem van het device:
  • Snellere verbinding dankzij 4G LTE-integratie: Als een 4G-signaal beschikbaar is, kan de medewerker verbinding maken - zonder afhankelijk te zijn van een connectie met een telefoon of een wifi-signaal.
  • Slimme beelden met Edge AI: Edge AI Engine verbetert camerabeelden met beeldstabilisatie, helderheidscompensatie en object tracking. Daarnaast laadt het videostreams volledig voordat de ontvanger de beelden ziet. Ook verwerkt de AI engine de camera stream naar de DE200 en draait de software als een virtuele camera. Edge AI kan geïmplementeerd worden binnen bestaande software-oplossingen.
  • Verbeterde oplaadmogelijkheden en accuduur: Met tot 6,5 uur[2] aan batterijtijd en een universele Type C-oplader die ook aangesloten kan worden op een optionele powerbank, zijn eerstelijnsmedewerkers de hele dag operationeel.
  • Geavanceerd vermogen: Meer vermogen en volledige prestaties dankzij de mogelijkheid om te kiezen tussen de laatste 11e Gen Intel® Core™ i3, i5 en i7 processoren.
  • Maximale endpoint security: De dynaEdge DE200 draait op Windows 10/11 Pro en ondersteunt Active Directory, in combinatie met tweefactor authenticatie, inclusief PIN en vingerafdruk, om gegevens te beschermen. On-device dataclassificatie kan gebruikt worden om te bepalen hoe gegevens gedeeld mogen wogen worden, waarmee tegemoet wordt gekomen aan een grote zorg binnen veel sectoren.
dynaEdge AR is ontwikkeld voor sectoren met een sterke focus op eerstelijnsmedewerkers en werknemers in het veld, zoals de maakindustrie, noodhulpdiensten, en de inspectie-, logistiek- en onderhouds-, zorg en onderwijssector. Dankzij de integratie met 4G LTE biedt de oplossing een significante mogelijkheid om digitale transformatie verder mogelijk te maken, zelfs in afgelegen en geïsoleerde werkomgevingen zoals eerste hulpdiensten, dienstverlening op locatie en nationale parken.

“De afgelopen twintig maanden zijn mobile edge computing en smart glasses-oplossingen steeds meer een vast onderdeel geworden van vele sectoren,” zegt Damian Jaume, President, Dynabook Europe GmbH. “Uit ons recente onderzoek blijkt dat 63% van de IT-beslissers van plan is om binnen drie jaar smart glasses in te gaan zetten binnen zijn organisatie. De verwachting is dan ook dat we de komende tijd een verdere adoptie van deze technologie zullen zien. Onze manieren van werken veranderen snel. Deze nieuwe dynaEdge AR-oplossing laat zien dat wij begrijpen wat onze klanten nodig hebben om te kunnen opereren in een hybride wereld van werk.”

Accessoires

Voor de nieuwe dynaEdge AR-oplossing zijn diverse accessoires verkrijgbaar, waaronder verschillende montage-oplossingen voor het AR100 wearable device en diverse cases, schouderbanden en holstermogelijkheden voor de DE200.

Beschikbaarheid

De nieuwe dynaEdge AR is per direct beschikbaar in de EMEA-regio. Ga voor meer informatie over de nieuwe dynaEdge AR naar: https://emea.dynabook.com/generic/dynaedge/.
  1. Uitkomsten afkomstig uit een onderzoeksrapport van Dynabook: The Hybrid Shift: Managing an increasingly remote workforce;
  2. Gemeten met Mobile Mark™ 2018. Mobile Mark is a trademark of Business Applications Performance Corporation.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Dynabook
Al meer dan dertig jaar zetten Toshiba laptops en technologie de standaard als het gaat om innovatie, kwaliteit en betrouwbaarheid. Met een meerderheidsbelang van Sharp Corporation zet Dynabook Inc. die traditie voort door waardevolle diensten te leveren die onze partners en klanten ondersteunen in het bereiken van hun doelen.

Dynabook ontwerpt en produceert als enige zijn eigen laptops, tot en met de BIOS-software die draait onder Windows. Daardoor kunnen we u de best mogelijke kwaliteit, ingrijpende beveiliging en innovatieve functies bieden om uw werkdag soepel te laten verlopen.
Meer over Dynabook
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.