AWS lanceert cloud lab bij CupolaXS

AWS sluit als eerste cloud provider aan bij het CupolaXS innovatiecentrum

| AWS | 3 min | 8 december 2021 9:53
Gewaardeerd
Copyright: CupolaXS
  • AWS blijft investeren in Nederland om de digitale innovatie van het MKB en een groeiend aantal Nederlandse klanten vanuit alle sectoren dat overstapt naar de cloud te ondersteunen
Amazon Web Services (AWS) kondigt vandaag de opening aan van het AWS Cloud Lab in Nederland, gevestigd in het CupolaXS innovatiecentrum die digitale ondersteuning biedt aan kleine en middelgrote bedrijven (MKB). Met de lancering sluit AWS zich als eerste en enige cloud provider aan bij het innovatiecentrum. CupolaXS verzamelt internationale en lokale bedrijven op één plek en ondersteunt digitale innovatie door het bieden van ondersteuning en middelen die MKB-bedrijven nodig hebben om te groeien, te transformeren en hun onderneming te laten groeien met gebruik van technologie. Vanaf januari 2022 heeft AWS een eigen plek in CupolaXS.

In 2022 zal AWS in het innovatiecentrum en virtueel het MKB zakelijke en technologische ondersteuning bieden. MKB-bedrijven krijgen de mogelijkheid om persoonlijke of virtuele meetings aan te gaan met AWS-professionals, zoals accountmanagers, bedrijfsontwikkelaars en consultants. Ook zullen solution architects van AWS tijdens sessies advies geven over het inzetten en gebruiken van clouddiensten voor specifieke cases, workloads en applicaties. Naast de één-op-één meetings en sessies hebben AWS en CupolaXS samen diverse geplande evenementen en interactieve workshops georganiseerd om het MKB te helpen hun ideeën en innovaties in praktijk te brengen en de overgang naar de cloud te versnellen.

“We kijken ernaar uit om met AWS samen te werken en de digitale innovatie van het MKB in Nederland te stimuleren en te ondersteunen,” aldus Mike Rijkers, Managing Director bij CupolaXS. “Meer dan 70% van de Nederlandse beroepsbevolking werkt bij een MKB-bedrijf. Dat maakt het MKB tot de hoeksteen van de Nederlandse economie; hun digitalisering is cruciaal voor het stimuleren van de lokale economie. AWS als partner van ons initiatief betekent een kans voor mensen om meer te leren over het gebruik van clouddiensten om hun bedrijf te ontwikkelen en, op termijn, waarde te creëren voor het land.”

“Door een AWS Cloud Lab in CupolaXS te openen kunnen we sneller kennis bijbrengen. We maken het voor het MKB nog makkelijker om hun digitale innovatie met behulp van AWS Cloud te starten of te versnellen,” aldus Angelina Best van Kampen, Head of SME bij AWS Benelux. “We delen dezelfde overtuiging met CupolaXS dat het stimuleren van digitale kennis, tools en vaardigheden van het MKB essentieel is voor Nederland.”

Dit initiatief is een vervolg op de activiteiten van AWS in Nederland in het afgelopen decennium. AWS heeft in Nederland geïnvesteerd om tienduizenden klanten te ondersteunen, hen te helpen hun ideeën tot leven te brengen, hun bedrijven te transformeren en waarde te creëren voor hun activiteiten en de economie. Nederlandse MKB-bedrijven die AWS al gebruiken om hun bedrijf te laten groeien, zowel binnen Europa als wereldwijd, zijn onder andere Appeltje Eitje, Ohpen, Onderlinge s'Gravenhage, TicketSwap en Yuki.

Hoe vind je dit artikel?


Waardering: Uitstekend (2 ratings).

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over AWS
Amazon Web Services (AWS) levert een cloudplatform en biedt wereldwijd services vanuit haar datacenters van infrastructuurtechnologieën zoals computing, opslag en databases - tot opkomende technologieën, zoals machine learning en kunstmatige intelligentie, data-lakes en analyses, en Internet Of Things. Dit maakt het sneller, eenvoudiger en goedkoper om uw bestaande applicaties naar de cloud te verplaatsen en bijna alles te bouwen wat u zich kunt voorstellen.
Meer over AWS
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191029200614.jpg
Drive value with data
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.