Rubrik levert nieuwe oplossingen voor databeveiliging en herstel van ransomware gebouwd op Microsoft Azure

Diepere integratie met Microsoft brengt Zero Trust Data Security naar enterprise-klanten

| Rubrik | 2 min | 8 december 2021 15:42
Copyright: Rubrik
Rubrik, expert op het gebied van Zero Trust data security, introduceert Rubrik Cloud Vault: een volledig beheerde, veilige en geïsoleerde cloud archiveringdienst die klanten helpt hun data binnen enkele minuten te beveiligen en zich te verdedigen tegen cyberaanvallen. Dit nieuwe SaaS-aanbod, gebouwd op Microsoft Azure, vermindert het risico dat data worden gewijzigd, verwijderd of versleuteld. Het aanbod is air-gapped van de rest van de productieomgeving van de klanten, zodat er een betere beveiliging tegen ransomware-aanvallen gecreëerd wordt. Daarnaast stelt Rubrik Cloud Vault klanten in staat bestendig te zijn tegen cyberaanvallen en losgeldbetalingen te voorkomen. Dit wordt gerealiseerd door direct herstelbare kopieën van de meest belangrijke data op een beveiligde en geïsoleerde cloudlocatie te bewaren.

"Ransomware-aanvallen vormen een groot gevaar voor elk bedrijf over de hele wereld, ongeacht de branche", zegt Dan Rogers, President van Rubrik. "Dit is een belangrijke mijlpaal in ons streven om Rubrik Data Security-mogelijkheden te integreren met Microsoft om op die manier Zero Trust data security te leveren aan zakelijke klanten, wereldwijd."

Organisaties profiteren met Rubrik Cloud Vault van Rubrik Zero Trust Security die verbeterd is met het robuuste, veilige en schaalbare Azure platform. Rubrik Cloud Vault's architectuur en integratie met Microsoft Azure vereenvoudigt air-gapping van kritische data en end-to-end data immutability. Zo wordt ervoor gezorgd dat data nooit in gevaar wordt gebracht, beschadigd raakt of dat deze verwijderd wordt. Bovendien zorgt een sterke encryptie ervoor dat deze data ook privé blijft. Dit wordt gerealiseerd met multi-factor authenticatie en op functie gebaseerde controles zodat alleen geautoriseerde gebruikers toegang hebben tot de gevoelige bedrijfsgegevens.

"Organisaties zijn op zoek naar uitgebreide en multi-layered databescherming om cyberbestendig te zijn", zegt Jurgen Willis, Vice President, Azure Storage Engineering. "Rubrik Cloud Vault combineert Rubrik's Zero Trust Security met de fundamentele beveiligings- en betrouwbaarheidsfuncties van Azure Blob Storage om klanten een hoogwaardige oplossing te bieden voor het aanpakken van ransomware bedreigingen, en daarmee een veilig platform om hun belangrijkste digitale activa te beschermen en versneld herstel te leveren."

Rubrik Cloud Vault zal in de komende maanden wereldwijd algemeen beschikbaar zijn in de Azure Marketplace.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Rubrik
Rubrik levert multi-cloud data control, waarmee klanten de waarde maximaliseren van data die gefragmenteerd is ondergebracht in datacenters en clouds. Het bedrijf levert een centraal, policy-gedreven platform voor data recovery, governance, compliance en cloud mobility.
Meer over Rubrik
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.