Rubrik levert nieuwe mogelijkheden voor het opsporen van cyberdreigingen

Organisaties kunnen nauwkeuriger de laatst bekende schone kopie van data identificeren om herinfectie te voorkomen en herstel te versnellen

| Rubrik | 5 min | 8 december 2021 15:46
Rubrik, expert op het gebied van Zero Trust Data Security, verbetert zijn cyber resilience-oplossingen waarmee organisaties beter zijn uitgerust in de strijd tegen ransomware. Met deze nieuwe release kunnen organisaties reageren met meer intelligentie en geïntegreerde tools, en herstellen zij sneller van cyberaanvallen. Met eenvoudige UI-ondersteuning en API-gestuurde integraties, waaronder Palo Alto Networks' Cortex XSOAR, kunnen security teams sneller herstellen van aanvallen en de kans op herinfectie verkleinen.

"Organisaties worden vaker het doelwit van zeer geavanceerde cyberaanvallen die kwetsbaarheden in legacy back-up-producten uitbuiten, wat vaak resulteert in het betalen van losgeld", zegt Dan Rogers, president van Rubrik. "Met deze verbeterde oplossingen zijn IT- en security teams in staat om hun enterprise-, cloud- en SaaS-omgevingen beter te beschermen en sneller te herstellen van cyberaanvallen, zonder losgeld te betalen."

In het geval van een cyberaanval zijn organisaties meestal gedwongen om hun productiesystemen te scannen op malware, wat moeilijk, tijdrovend, en onnauwkeurig is. Met Rubrik threat hunting kunnen organisaties direct hun back-up-snapshots scannen op indicatoren van compromittering, zoals ransomware. Met deze informatie kunnen organisaties nauwkeuriger de laatst bekende schone kopie van data identificeren om herinfectie tijdens en na herstel te voorkomen. Daarnaast zijn Rubrik’s nieuwe zogeheten ‘threat hunting-mogelijkheden’ geïntegreerd met Cortex XSOAR-playbooks voor threat hunting, zodat gecompromitteerde data in back-up-snapshots gemakkelijk kunnen worden geïdentificeerd voor beoordelingen na incidenten en vereenvoudigde rapportages aan externe instanties.

Rubrik levert nieuwe mogelijkheden voor databeveiliging, cloud en SaaS.

Nieuwe mogelijkheden voor databeveiliging

Terwijl legacy back-up-leveranciers worstelen om te voldoen aan de behoeften rondom ransomware-bescherming en -herstel, blijft Rubrik zijn Zero Trust-dataplatform robuuster maken. Zo kan bijvoorbeeld Multi-Factor Authentication (MFA) wereldwijd worden afgedwongen op het gehele platform om ervoor te zorgen dat onbevoegde gebruikers nooit toegang krijgen tot gegevens.

Daarnaast breidt Rubrik zijn Sensitive Data Discovery-service uit met meer dan 60 voorgedefinieerde analyzers. Deze kunnen automatisch meer datatypes identificeren en classificeren, inclusief persoonlijk identificeerbare informatie (PII) in meerdere landen. De mogelijkheid om zonder onderbrekingen gevoelige bedrijfs- en klantgegevens in verschillende omgevingen te ontdekken, kan helpen bij het verminderen van datarisico's, waaronder het inschatten van potentiële schade als gevolg van een aanval.

Nieuwe cloud- en SaaS-mogelijkheden

Zonder Zero Trust Data Security kunnen productiviteitstools en bedrijfsapplicaties in cloud- en SaaS-omgevingen ook zeer kwetsbaar zijn. Rubrik blijft de bescherming van clouddata verbeteren met de volgende updates:
  • Bescherming voor Azure SQL met volledig beheerde SaaS-ondersteuning: Uitgebreide Rubrik-dekking in Azure cloud om ervoor te zorgen dat Azure SQL kan worden beveiligd naast andere cloud- en on-premises workloads.
  • Verminderde Blast Radius met onveranderbare archivering voor AWS S3: In het geval dat een AWS-productieaccount wordt gecompromitteerd door ransomware, kunnen cloudgegevens worden hersteld via een gebunkerd account met nieuwe referenties en beperkte toegangs- en verwijderingsrechten voor verdere beveiliging.
  • Economische voordelen: Goedkope dagelijkse snapshots voor Azure VM's en AWS EC2 kunnen organisaties tot 40 procent besparen.
  • Bescherming op enterprise-schaal voor Microsoft 365: Met bescherming voor maximaal 100.000 gebruikers kunnen Rubrik-klanten meer applicatiedata herstellen met restores voor Microsoft Exchange-contactpersonen en -agenda's, SharePoint-lijsten en Teams-berichten.

Nieuwe mogelijkheden voor databescherming

Rubrik’s databescherming begint met het online houden van data voor snel herstel, terwijl bedrijfseigen protocollen worden geïntegreerd. Zo kunnen aanvallers de data van klanten niet achterhalen. Daarnaast houdt het append-only bestandssysteem van Rubrik data in een volledig onveranderbare – of wel immutable – staat.

Met deze nieuwste release introduceert Rubrik:
  • Uitgebreide bescherming voor SAP databases: Klanten kunnen nu SAP HANA beschermen op IBM Power Systems, waardoor de mogelijkheid om bescherming te stroomlijnen wordt uitgebreid en de noodzaak voor handmatige scripting en job scheduling wordt verminderd, zowel on-premises als in de cloud.
  • Sneller herstel van Oracle en SQL: Klanten met grote Microsoft SQL of Oracle databases die een groot aantal bestanden hebben, zijn nu in staat om nog sneller te herstellen. SQL-klanten kunnen tot 3 keer verbetering zien in herstel en Oracle-klanten kunnen tot 25 procent verbetering zien voor database-herstel.
  • Verbeterde databescherming met snellere back-ups voor Nutanix AHV: Voor Nutanix AHV kunnen gebruikers nu individuele disks selecteren om uit te sluiten van hun back-up om snel alleen de kritische en benodigde stukken te beschermen. Hierdoor komt er meer tijd en opslag vrij. Ook kan, om netwerkbandbreedte te optimaliseren en een extra beveiligingslaag te bieden, de volledige Nutanix AHV-back-up-connectiviteit worden verzonden over een afzonderlijk en geïsoleerd iSCSI Data Services-netwerk.
De nieuwste release van Rubrik zal naar verwachting in de komende maanden beschikbaar komen via het uitgebreide wereldwijde partnernetwerk van Rubrik. De integratie met Cortex XSOAR zal ook beschikbaar zijn via de Cortex XSOAR Marketplace.

Klanten over Rubrik’s oplossingen

Estée Lauder - "Rubrik onderscheidt zich als de leider in Zero Trust Data Security", zegt Pankaj Govil, Executive Director, Global Storage Infrastructure van Estée Lauder. "Met deze nieuwe beschermingsmogelijkheden tegen ransomware is het duidelijk dat ze prioriteit geven aan de databeveiliging van klanten en het vermogen om snel te herstellen na een aanval."

Sesame Workshop - "Ransomware is vandaag de dag top of mind voor elke IT- en beveiligingsprofessional," zegt Ruddy Cordero, Senior Director, Infrastructure & Operations van Sesame Workshop. "Met Rubrik's nieuwste ransomware recovery- en cyber threat hunting-mogelijkheden, blijven ze klanten het vertrouwen geven dat hun data herstelbaar en veilig is in het geval van een cyberaanval."

Plymouth Poultry - "De realiteit is dat geen enkel bedrijf immuun is voor ransomware", zegt Rama Arumugam, IT-manager van Plymouth Poultry. "Daarom is het belangrijker dan ooit om je proactief voor te bereiden op een cyberaanval en ervoor te zorgen dat je beschikt over de juiste oplossingen voor databeveiliging om snel te herstellen na een aanval, en ook de kans op herinfectie te minimaliseren. Met de nieuwste productrelease van Rubrik blijven ze cruciale verbeteringen aanbrengen in hun hersteloplossingen voor ransomware om klanten de ultieme gemoedsrust te geven."

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Rubrik
Rubrik levert multi-cloud data control, waarmee klanten de waarde maximaliseren van data die gefragmenteerd is ondergebracht in datacenters en clouds. Het bedrijf levert een centraal, policy-gedreven platform voor data recovery, governance, compliance en cloud mobility.
Meer over Rubrik
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.