20+ game-executives en prominenten sluiten zich aan bij Ember Sword

Eerste professionele gamer en hoofdontwerper World of Warcraft worden adviseur

| Bright Star Studios | 3 min | 08 december 2021 17:03
Copyright: Bright Star Studios
Bright Star Studios, de maker van Ember Sword, kondigt aan dat zo’n twintig gaming-executives, influencers en prominenten in het bedrijf investeren. Onder hen onder meer Head of YouTube Gaming en mede-oprichters van Twitch en Sandbox. De gamestudio, mede-opgericht door twee Nederlandse ondernemers, maakt gebruik van blockchain (NFT’s) om land en objecten in het spel te verhandelen.

De eerste professionele gamer (Dennis Fong) en hoofdontwerper van World of Warcraft (Rob Pardo) worden adviseur van Bright Star Studios. De investeringsronde wordt geleid door BITKRAFT Ventures, een venture capital-fonds voor gaming en eSports.

Bekende game-influencers en executives

Belangrijke game-prominenten die investeren in Bright Star Studios zijn onder meer:
  • Rob Pardo, hoofdontwerper van WoW, voormalig Chief Creative Officer bij Blizzard Entertainment (bekend van oa Warcraft en Diablo)
  • Dennis "Thresh" Fong, de eerste professionele gamer en oprichter van Xfire, Lithium en GGWP
  • Ryan Wyatt, Head of YouTube Gaming (Google)
  • Dr. DisRespect, YouTube-influencer (3,6 miljoen YouTube-abonnees)
  • Kevin Lin, medeoprichter van Twitch
  • John Robinson, President & COO bij 100 Thieves
  • Sebastian Borgen, medeoprichter en COO bij de Sandbox
  • Carlos Rodriguez, oprichter en CEO bij G2 Esports

Spelen om geld te verdienen

Ember Sword is een MMORPG: een spel waarbij men – zoals bij Fortnite of World of Warcraft – online samen speelt. Wat Ember Sword anders maakt, is dat spelers land en zogenoemde ‘collectibles’ (zoals outfits en paarden) verhandelen via de blockchain. Dankzij NFT’s (non fungible tokens), een technologie op de blockchain, is te zien van wie een (digitaal) object is. Doordat NFT’s steeds meer gemeengoed worden, ontstaan er nieuwe verdienmodellen in de game-industrie. Een daarvan is "play-to-earn". Dit maakt het voor gamers mogelijk om objecten die ze in de game verwerven, te verkopen tegen valuta die bruikbaar is in de ‘offline wereld’. Zo wordt gamen een (goedbetaalde) baan.

“MMORPG’s draaien altijd om de kracht van een gemeenschap: de community maakt immers het spel. Met Ember Sword heeft Bright Star een nieuwe manier gevonden om spelers eigenaarschap te geven over delen van hun virtuele wereld. Dit kan een revolutie teweegbrengen in het MMORPG-genre”, aldus Rob Pardo, voormalig hoofdontwerper van World of Warcraft en Chief Creative Officer bij Blizzard Entertainment.

Snelle groei van Ember Sword

Hoewel nog steeds in gesloten alpha test, heeft Ember Sword nu een gemeenschap van 200.000 gamers. De gemeenschap groeide dit jaar met zo’n 1981 procent. In augustus dit jaar hebben 35.000 gamers gezamenlijk meer dan 171 miljoen euro toegezegd om land in de wereld van Ember Sword te kopen. Met dit virtuele land krijgen spelers recht op inkomsten uit het land en zeggenschap over de toekomst van de game.

“We hebben Ember Sword bedacht om gamers te kunnen belonen voor de waarde die ze aan de game en de community toevoegen. We waren eerder dit jaar al overweldigd door de interesse van de gemeenschap in onze grondverkoop. Dat laat zien dat er veel animo is voor een nieuwe game-community, waarbij het mogelijk is om in de game unieke, verhandelbare NFT’s te maken. Samen met dit ervaren team van adviseurs kijken we ernaar uit om een game te maken die een nieuw publiek kennis laat maken met MMORPGs”, aldus Loren Roosendaal, een van de oprichters van Bright Star Studios.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Bright Star Studios
Bright Star Studios is een internationale gamestudio. Het MMORPG maakt gebruik van NFT’s om objecten in de online te (laten) verhandelen. Aan het begin van dit jaar had het bedrijf vijftien werknemers, eind volgend jaar zouden dat er 150 moeten zijn. De ambitie van het bedrijf is om de gamewereld te veranderen door gebruik te maken van blockchaintechnologie.
Meer over Bright Star Studios
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191029200614.jpg
Drive value with data
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.