Equinix breidt uit naar Afrika met de overname van MainOne

Uitbreiding helpt bij het versnellen van digitale transformatie in heel Afrika

| Equinix | 2 min | 9 december 2021 9:16
Copyright: Equinix
Equinix breidt uit naar Afrika met de overname van MainOne, een toonaangevende West-Afrikaanse leverancier van datacenters en connectiviteitsoplossingen, gevestigd in Nigeria, Ghana en Ivoorkust. De overname wordt naar verwachting in het eerste kwartaal van 2022 afgerond, mits aan de gebruikelijke voorwaarden is voldaan, waaronder de vereiste goedkeuringen van toezichthouders.

Het is de eerste stap in de langetermijnstrategie van Equinix om een toonaangevende, netwerkneutrale aanbieder van infrastructuur in Afrika te worden. Met meer dan 200 miljoen inwoners is Nigeria de grootste economie van Afrika en, samen met Ghana, een gevestigde hub voor datacenters geworden. Daarmee is de overname voor Equinix een cruciale stap op het continent.

MainOne werd in 2010 opgericht door Funke Opeke. Het bedrijf heeft connectiviteit mogelijk gemaakt voor het bedrijfsleven van Nigeria. Het beschikt nu over een digitale infrastructuur, waaronder drie operationele datacenters, met een extra locatie die naar verwachting in het eerste kwartaal van 2022 wordt geopend. Na de opening zullen deze datacenters meer dan 64.000 vierkante meter ruimte toevoegen aan Platform Equinix, met 570.000 vierkante meter grond voor toekomstige uitbreidingen. MainOne bezit en exploiteert een onderzees netwerk van Nigeria naar Portugal, evenals 1.200 kilometer betrouwbaar glasvezelnetwerk in het zuiden van Nigeria. Dit alles verbetert de verbinding van en naar Europa, West-Afrikaanse landen en grote, zakelijke communities in Nigeria.

“Het dataverbruik in Afrika is een van de snelst groeiende ter wereld. Onze klanten zijn op zoek naar een betrouwbare partner om de kansen te benutten die ontstaan door de snelle opkomst van mobiele telefonie en grotere connectiviteit in de hele regio. MainOne's infrastructuur, klantrelaties, partnerecosysteem en operationele capaciteit zullen het bereik van Platform Equinix uitbreiden en de kansen voor klanten in Afrika en de rest van de wereld vergroten”, vertelt Charles Meyers, President en CEO van Equinix.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Equinix
Equinix, Inc. (NASDAQ: EQIX), verbindt toonaangevende bedrijven en overheden overal ter wereld rechtstreeks met hun klanten en partners in datacenters met de grootste keuze in netwerken. Equinix brengt bedrijven samen om nieuwe groeimogelijkheden te realiseren en hun organisatie, IT- en cloudstrategieën te versnellen. In de hedendaagse digitale economie, waar zakelijke businessmodellen steeds afhankelijker zijn van elkaar, is interconnectie essentieel voor succes. Equinix exploiteert het enige wereldwijde interconnectieplatform. Dit creëert constant nieuwe mogelijkheden voor bedrijven en overheden die op deze manier bij elkaar worden gebracht.
Equinix and IBX are registered trademarks of Equinix, Inc. International Business Exchange is a trademark of Equinix, Inc.
 
Meer over Equinix
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.