Retailer Vision Direct bouwt ERP-systeem met Mendix voor beheer van back-end systemen

Mendix platform gebruikt om applicaties te bouwen die back-end processen vereenvoudigen en de orderverwerking stroomlijnen

| Mendix | 4 min | 9 december 2021 16:06
Copyright: Vision Direct
  • 50.000 bestellingen per week worden correct en snel afgehandeld
  • Voorraadbeheer en orderverwerking voor 300 winkels gestroomlijnd
  • Integratie van Mendix met andere toepassingen zorgt voor naadloze operatie
Vision Direct, de grootste online lenzenwinkel van Europa, heeft het Mendix platform gebruikt om applicaties te bouwen die back-end processen vereenvoudigen en de orderverwerking stroomlijnen. De retailer gebruikte Mendix ook om een ​​systeem te bouwen dat het Italiaanse magazijn van het bedrijf helpt bestellingen van het moederbedrijf, EssilorLuxottica, af te handelen.

Het eerste project dat Vision Direct met Mendix voltooide, was het bouwen van een groot ERP-systeem dat alle back-end processen van het bedrijf afhandelt. Met geografisch verspreide activiteiten, heeft Vision Direct een aantal magazijnen die zo efficiënt mogelijk moeten zijn. Met behulp van het Mendix low-code platform bouwde het bedrijf een toepassing voor orderverwerking die wordt gebruikt in elk magazijn. Het systeem zorgt ervoor dat de voorraad efficiënt tussen locaties wordt verplaatst, inkooporders tijdig worden verzonden en facturen op tijd worden betaald. Hierdoor zijn veel voorheen handmatige processen, geautomatiseerd waardoor tijd wordt bespaard en menselijke fouten worden voorkomen.

Het juiste product op het juiste moment

Het ERP-systeem kan ook worden geïntegreerd met software van andere partijen die in het magazijn wordt gebruikt voor onder meer het genereren van labels, pakketbeheer en het beheren van magazijnlocaties. Dit zorgt ervoor dat wat de klant aan de voorkant van de website van Vision Direct ziet, is gekoppeld aan wat het personeel in het fulfilment centrum ziet. Dit betekent dat klanten het juiste product op het juiste moment ontvangen.

Javid Sangra, Senior Product Manager bij Vision Direct: “Bij Vision Direct ontvangen we elke week meer dan 50.000 bestellingen en elk van deze orders moet correct en snel worden uitgevoerd. Het ERP-systeem dat we op basis van Mendix hebben gebouwd, zorgt ervoor dat onze magazijnen en fulfilment centra allemaal met elkaar communiceren en zo efficiënt mogelijk werken. Hierdoor kunnen we bestellingen sneller bij klanten bezorgen en krijgen deze klanten ook altijd het juiste product. Optische retail is best ingewikkeld met veel verschillende producten en specificaties, dus het is belangrijk dat we een systeem hebben dat ons in staat stelt hier goed mee om te gaan.”

Javid vervolgt: “Mendix low-code betekent dat we applicaties zoals deze sneller en tegen lagere kosten kunnen bouwen. Bij Vision Direct gebruiken we veel verschillende oplossingen en software in onze back-end processen en Mendix integreert naadloos met elk van hen. Dit is echt een groot voordeel voor ons.”

Voorraadbeheer en orderverwerking voor 300 winkels

Vision Direct werd in 2016 overgenomen door het in Frankrijk gevestigde Essilor International, dat later fuseerde met Luxottica waarmee het samen EssilorLuxottica vormde. EssilorLuxottica heeft bijna 300 winkels in Italië en maakte Vision Direct verantwoordelijk voor het aanvullen van de voorraad en de orderverwerking voor elk van deze winkels. Om dit proces zo eenvoudig en efficiënt mogelijk te maken, heeft Vision Direct Mendix gebruikt om een ​​applicatie te bouwen die dit hele proces beheert.

Het systeem is gebouwd om nieuwe orders aan te nemen en dataprognoses te gebruiken om precies te bepalen wat elke winkel wanneer nodig heeft. De met Mendix gebouwde applicatie verzamelt vervolgens de orders voor elke winkel in één zending en zorgt ervoor dat deze wordt afgeleverd op het moment dat de winkel de producten nodig heeft. Dit geautomatiseerde proces handelt 5.000 bestellingen per week af, van herhaalorders tot eenmalige bestellingen in de winkel.

"Het beheren van de orderafhandeling van zo'n groot aantal winkels kan een lang en moeilijk proces zijn”, vertelt Stephen Irven, head of ERP development bij Vision Direct. “Met de Mendix applicatie is dit juist niet het geval. Met behulp van data en automatisering kunnen we het proces stroomlijnen en zo efficiënt mogelijk maken. Elke bestelling is altijd nauwkeurig en wordt op tijd in elke winkel afgeleverd."

Nick Ford, chief technology evangelist bij Mendix: “De retailsector kampt momenteel met een aantal problemen. De pandemie en de Brexit hebben geleid tot problemen in de supply chain, waardoor het voor veel bedrijven moeilijk is om voorraden aan te vullen en orders uit te voeren. Vision Direct is een goed voorbeeld van een retailer die technologie gebruikt om ervoor te zorgen dat zijn klanten en winkels de voorraad hebben die ze nodig hebben. Low-code is een geweldige manier voor retailers om back-end processen te transformeren en ervoor te zorgen dat hun activiteiten zo efficiënt mogelijk verlopen.”

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Mendix
Mendix, onderdeel van Siemens en wereldleider in no-code/low-code applicatie-ontwikkeling, transformeert de manier waarop applicaties in digitale organisaties worden gebouwd. Met het Mendix-platform kunnen bedrijven met meer professionals applicaties ontwikkelen en daarmee de bottleneck van software-ontwikkeling wegnemen (Make with More), slimme apps bouwen met een rijke, slimme. contextuele en proactieve gebruikservaring (Make it Smart) en systemen moderniseren en meer applicaties bouwen die groei faciliteren (Make it Scale). Het Mendix-platform is gebouwd om intensieve samenwerking tussen IT en business teams mogelijk te maken en applicatie-ontwikkeling te versnellen waarbij tegelijkertijd de veiligheid, kwaliteit en governance wordt gegarandeerd. Kortom om organisaties te helpen de stap te maken naar de digitale toekomst.
Meer over Mendix
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.