Red Hat brengt Ansible automatiseringsplatform naar Microsoft Azure

Red Hat Ansible Automation Platform op Microsoft Azure vereenvoudigt automatisering in hybride clouds, IoT- en edge-implementaties

| Red Hat | 3 min | 9 december 2021 16:16
Copyright: Red Hat
Red Hat, Inc., leverancier van open source-oplossingen, kondigt de beschikbaarheid aan van Red Hat Ansible Automation Platform op Microsoft Azure. Deze samenwerking geeft organisaties toegang tot een krachtige oplossing met flexibele automatiseringsmogelijkheden om elke applicatie overal te kunnen leveren, zonder extra overhead of complexiteit.

Door de combinatie van cloud computing en een beheerd aanbod kunnen IT-organisaties met Red Hat Ansible op Microsoft Azure binnen enkele minuten automatiseren en schalen in hun cloud. Ze hoeven zich bovendien geen zorgen te maken over de implementatie en configuratie. Ze kunnen het direct inzetten voor enterprise toepassingen en complexe zaken als geautomatiseerde OS-configuratie, applicatie-provisioning, netwerkautomatisering, infrastructure as code (IaC) en security-orkestratie.

Volgens een IDC-rapport[1] ziet "vrijwel 97% van de organisaties grote belemmeringen voor hun vermogen om automatisering effectief in hun hele organisatie in te zetten. Tot 2023 zullen veel IT-automatiseringsinspanningen worden vertraagd of volledig mislukken als gevolg van onderinvestering in het creëren van IT/Sec/DevOps-teams met de juiste tools en vaardigheden. Het einddoel is om consistente, samenhangende en coöperatieve automatisering op schaal te leveren."

Red Hat Ansible Automation Platform on Azure stelt enterprise IT-teams in staat om meer schaal, snelheid en standaardisatie te realiseren met automatisering voor hun hybride cloud. Dit helpt om infrastructuuronderhoud en de operationele last van IT-teams weg te nemen, zodat zij zich puur kunnen richten op het leveren van automatiseringsstrategieën voor een efficiëntere, flexibelere en meer schaalbare onderneming.

De nieuwste versie van Ansible Automation Platform biedt op zichzelf staande automatiseringsmogelijkheden, die op grote schaal in hybride clouds en edge-omgevingen geïmplementeerd kunnen worden. Automatisering wordt bovendien dieper in de levenscyclus van de applicatieontwikkeling geïntegreerd. De flexibele basis, tools, diensten en mogelijkheden bieden meer aanpassingsmogelijkheden en controle, waarmee de grenzen worden verlegd van wat mogelijk is voor organisaties.

Beschikbaarheid

Alle klanten die geïnteresseerd zijn in vroege toegang tot het nieuwe Red Hat Ansible Automation Platform op Azure kunnen zich nu nu inschrijven.

Quotes

Joe Fitzgerald, vice president en general manager, Ansible Business Unit, Red Hat - "Wij geloven dat dit het decennium van de automatisering is. Net als in andere domeinen, van productie tot logistiek, is automatisering de enige technologie die de operationele schaalbaarheid mogelijk maakt die nodig is om op hybride cloud-schaal te bouwen en te opereren. Klanten over de hele wereld realiseren zich dit en onderzoeken de beschikbare opties. De automatiseringsbehoeften van elke organisatie gaan echter veel verder dan enkel het creëren en vernietigen van workloads of infrastructuur. Als je binnen een operationeel team werkzaam bent dat zich bezighoudt met continue IT-governance, zal geautomatiseerde infrastructuur-provisioning alleen niet genoeg zijn. Met het Ansible Automation Platform krijgen DevOps en ITOps de mogelijkheid om elk aspect van de levenscyclus van applicaties op schaal te automatiseren en te besturen. Daarnaast biedt het NetOps, SecOps en FinOps de mogelijkheid om de talloze taken die uitgevoerd moeten worden te automatiseren, ongeacht de levering van applicaties."

Erin Chapple, corporate vice president, Azure Core Products and Design, Microsoft - "Door de integratie van open source automatiseringstechnologieën, zoals Red Hat Ansible Automation Platform op Microsoft Azure, kunnen klanten beter automatiseren op schaal, huidige werkwijzen evolueren en een cultuur van automatisering implementeren om aan toekomstige bedrijfsbehoeften te voldoen. Onze voortdurende samenwerking met Red Hat maakt innovatie voor klanten zo haalbaar en efficiënt mogelijk."

Jevin Jensen, research vice president, Intelligent CloudOps Market, IDC - "De adoptie van de publieke cloud blijft enorm toenemen. Bovendien heeft de complexiteit van het beheer van deze groei en het voldoen aan de eisen van de line of business op het gebied van digitale transformatie de druk op IT-operationsteams verhoogd. Nieuwe automatiseringsoplossingen zijn nodig om gelijke tred te houden. De integratie van een enterprise automation platform is een aantrekkelijke aanvulling voor public cloud-klanten die deze uitdaging willen aangaan en hun gebruiksscenario’s snel willen uitbreiden. Naarmate de behoefte aan organisatiebrede efficiëntie groeit, groeit ook de behoefte aan efficiëntie binnen IT-systemen."
1. IDC, Enhancing IT Operations with Automation Is a Priority in 2021, Doc # US47555321, Mar 2021.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Red Hat
Red Hat is een toonaangevende leverancier van opensourcesoftwareoplossingen voor bedrijven. Het gebruikt een community-gedreven benadering om betrouwbare en hoogwaardige Linux-, hybride cloud-, container- en Kubernetes-technologieën te leveren. Red Hat helpt klanten nieuwe en bestaande IT-toepassingen te integreren, cloud-native applicaties te ontwikkelen, te standaardiseren op hun toonaangevende besturingssysteem en complexe omgevingen te automatiseren, beveiligen en beheren. De bekroonde support-, training- en consultingdiensten maken van Red Hat een vertrouwde adviseur van de Fortune 500. Als een strategische partner voor cloudleveranciers, systeemintegrators, applicatie-leveranciers, klanten en opensourcecommunity's, helpt Red Hat organisaties zich voor te bereiden op de digitale toekomst.
Meer over Red Hat
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.