Het thuisnetwerk is het nieuwe doelwit van cyberaanvallers

Palo Alto Networks voorspelt

| Palo Alto Networks | 1 min | 9 december 2021 18:42
Greg Day, VP & CSO, EMEA bij Palo Alto Networks, die al dertig jaar in cybersecurity werkt en adviseur van Europol is op het gebied van cybersecurity, heeft een aantal voorspellingen gedaan voor het nieuwe jaar.

Over het komende jaar zei Day: "We bevinden ons aan het einde van weer een zwaar verstoord jaar, enerzijds onzeker over hoe de komende zes maanden precies zullen verlopen, maar anderzijds toch beter geïnformeerd over hoe we toekomstige uitdagingen aan kunnen gaan. De thuiswerkomgeving is nu goed in het vizier van cybercriminelen, waardoor beveiligingsprofessionals op nieuwe manieren moeten nadenken over cybersecurity.”

Zie hieronder de voorspellingen die Greg Day doet over cybersecurity in de thuiswerkomgeving voor het komende jaar:
  • 2022 - Wachtwoorden worden verwijderd. Het aantal inloggegevens dat elke gebruiker heeft, neemt snel toe. Slecht beheerde en zwakke wachtwoorden zijn een belangrijk doelwit voor hackers, en organisaties reageren door de inzet van wachtwoorden te verwijderen.
  • Het thuisnetwerk is blootgesteld. Hybride werken is een blijvertje en daarom zijn thuisnetwerken nu een belangrijk doelwit voor hackers. Thuisnetwerken zijn doorgaans minder veilig en bevatten vaak consumentgerichte, niet-gepatchte IoT-apparaten met standaardinstellingen. Daarbij is het soms noodzakelijk om beveiligingscontroles te versoepelen om gemakkelijker op afstand samen te kunnen werken. Dit zorgt voor nog meer kwetsbaarheid in de cyberdefensie.

Voorspellingen


Deze content bevat voorspellingen waarvan ook jij kan aangeven of je denkt dat ze gaan uitkomen of niet. Aan het eind van het jaar kijken we samen terug op welke voorspellingen het beste zijn geweest.

Ik doe mee!

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Palo Alto Networks
Palo Alto Networks als leverancier op het gebied van cyberbeveiliging geeft de cloud-centric toekomst vorm met technologie die de manier waarop mensen en organisaties werken transformeert. Onze missie is om de cybersecuritypartner bij uitstek te zijn en onze digitale manier van leven te beschermen. We helpen de grootste beveiligingsuitdagingen ter wereld aan te pakken met continue innovatie die de nieuwste doorbraken in kunstmatige intelligentie, analyse, automatisering en orkestratie grijpt. Door een geïntegreerd platform te leveren en een groeiend ecosysteem van partners te versterken, lopen we voorop bij het beschermen van organisaties via clouds, netwerken en mobiele apparaten. Onze visie is een wereld waar elke dag veiliger en veiliger is dan de vorige.
Palo Alto Networks, en het Palo Alto Networks-logo zijn handelsmerken van Palo Alto Networks, Inc. in de Verenigde Staten en in rechtsgebieden over de hele wereld. Alle andere handelsmerken, handelsnamen of servicemerken die hierin worden gebruikt of genoemd, zijn eigendom van hun respectievelijke eigenaren.
Meer over Palo Alto Networks
Disclaimer
Deze content bevat voorspellingen die slechts een mening weerspiegelen op de datum van deze content en waarvan de uitkomst onzekerheden met zich meebrengt. Aan deze voorspellingen en/of trends kunnen dan ook geen rechten worden ontleend.

Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.