Databricks kondigt venture-fonds aan, Databricks Ventures

Het eerste strategische fonds, het Lakehouse Fund, richt zich op data en AI tech startups die het data lakehouse-ecosysteem en verwante open source projecten versterken

| Databricks | 2 min | 9 december 2021 19:27
Copyright: Markus Spiske op Unsplash
Data- en AI-leider Databricks kondigt vandaag Databricks Ventures aan, een strategisch investeringsinstrument dat een nieuwe generatie aan innovatieve technologie ondersteunt op het gebied van data en AI. Het eerste fonds, het Lakehouse Fund, heeft geen limiet en richt zich op startende en groeiende bedrijven die het lakehouse-ecosysteem uitbreiden of de lakehouse-architectuur inzetten om een data- en AI-gedreven organisatie op te bouwen. Naast financiering krijgen portfoliobedrijven exclusieve toegang tot Databricks’ product roadmap, diepgaande technische integraties en go-to-market-ondersteuning.

Deze aankondiging komt in een jaar waarin Databricks $2,6 miljard aan financiering ophaalde. Met dit venture-fonds kan het bedrijf strategisch investeren in het start-up-ecosysteem van bedrijven die voortborduren op het platform en de open source projecten van Databricks. Deze investeringen zullen zorgen voor een nauwere samenwerking tussen Databricks en strategische product partners, ter verbetering van hun gezamenlijke oplossingen voor klanten in uiteenlopende sectoren. Databricks zal zich daarbij niet alleen richten op Silicon Valley, maar ook verder investeren in belangrijke groeiregio’s - waaronder Nederland.

Het fonds heeft geen limiet. Databricks Ventures zal daarom actief op zoek gaan naar de meest innovatieve bedrijven en technologieën om het lakehouse-ecosysteem te versterken. Databricks Ventures zal ook investeren in projecten en ondernemers die net zoals het Databricks Lakehouse een passie delen voor open source en open platformen.

"Databricks is groot geworden dankzij de ondernemersgeest van onze oprichters. We willen de volgende golf van innovatieve startups en oprichters dan ook ondersteunen, met name diegenen die binnen de open source gemeenschap bouwen aan de toekomst van data, analytics en AI", zegt Ali Ghodsi, medeoprichter en CEO van Databricks. "We kijken ernaar uit om nauwer samen te werken met vooruitstrevende oprichters en teams die onze toekomstvisie van en toewijding aan het lakehouse-ecosysteem delen."

De investeringen van Databricks Ventures zullen zich richten op startende ondernemingen die financieringsrondes in de startup- tot groeifase aantrekken onder leiding van institutionele venture-ondernemingen. Portfoliobedrijven profiteren van een nauwere aansluiting bij het groeiende Lakehouse-ecosysteem en diens developer en open source communities. Ook kunnen zij een breder publiek bereiken door samen te werken met go-to-market-programma's van Databricks. Het Lakehouse Fund zal Databricks ondersteunen om hechte langetermijnrelaties op te bouwen die klanten de allerbeste productervaringen zullen opleveren.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Databricks
De missie van Databricks is datateams te helpen de meest complexe problemen op te lossen. Als marktleider in Unified Data Analytics helpt Databricks organisaties hun data gebruiksklaar voor analytics te maken, bedrijfsbeslissingen op basis van data te maken, en machine learning te implementeren om de concurrentie voor te blijven. Databricks is opgericht door de initiatiefnemers van populaire open sourceprojecten, waaronder Apache Spark, Delta Lake en MLflow.
Meer over Databricks
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191029200614.jpg
Drive value with data
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.