AkzoNobel selecteert Atos OneCloud voor beheer publieke en private cloud

AkzoNobel beoogt de complexiteit van zijn processen te verlagen en zijn business flexibiliteit te verhogen.

| Atos | 2 min | 9 december 2021 19:53
Copyright: Atos
Atos is door AkzoNobel geselecteerd voor het beheer van zijn private en publieke cloud-omgeving, als onderdeel van AkzoNobel’s cloud migratie strategie. Hiermee beoogt AkzoNobel de complexiteit van zijn processen te verlagen en zijn business flexibiliteit te verhogen. Deze overeenkomst omvat de vernieuwing van de bestaande private cloud omgeving die al door Atos wordt beheerd en een uitbreiding in de vorm van een publieke cloud-omgeving.

Atos zal daarnaast, onder meer middels verdergaande automatisering, kostenverlaging mogelijk maken binnen zowel de private als publieke cloud. Atos ondersteunt tevens het snel opschalen van het aantal wereldwijde ontwikkelteams van AkzoNobel. Het doel van de Atos DevSecOps support is het leveren van basiscomponenten voor een snellere, gestandaardiseerde en veiligere softwareontwikkeling.

Atos Digital Hybrid Cloud

Voor het beheer van de private cloud-omgeving van AkzoNobel zal Atos haar Digital Hybrid Cloud platform implementeren. Verder is zij verantwoordelijk voor de migratie van specifieke workflows van de private naar publieke cloud. Atos waarborgt een gestandaardiseerde wereldwijde uitrol, implementatie en beheer van beide cloud-omgevingen.

“We zijn erg blij dat AkzoNobel voor Atos heeft gekozen voor het beheer van zowel zijn publieke als private cloud-omgeving. Dit project omvat alle voordelen van de Atos OneCloud diensten, welke we eind vorig jaar introduceerden. Atos OneCloud helpt onze klanten om hun migratie naar de cloud proactief en via één loket in een stroomversnelling te brengen”, vertelt Peter ’t Jong, Hoofd Atos in Nederland. “We geloven dat de cloud de nieuwe norm is voor digitalisering en als onderdeel van deze missie gaan we AkzoNobel helpen de volledige potentie van de cloud te benutten.”

“We zijn opnieuw met Atos in zee gegaan, omdat we goede ervaringen hadden met hun klassieke hosting en zij het beste antwoord hadden op onze beweging om naar een goed beveiligde cloud-omgeving te gaan. We zijn dan ook blij dat Atos ons gaat ondersteunen bij de migratie naar een publieke en private cloud, wat ons in staat stelt veel efficiënter te opereren en aanzienlijke kostenreducties te realiseren”, zegt Aloys Kregting, CIO AkzoNobel.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Atos
Atos is toonaangevend in digitale transformatie. Het is de Europese leider in Cloud, Cybersecurity en High Performance Computing. Wereldwijd levert Atos aan haar klanten end-to-end Orchestrated Hybrid Cloud, Big Data, Business Applications en Digital Workplace-oplossingen. Atos staat genoteerd aan de CAC40 Paris stock index. Het is de missie van Atos om mede vorm te geven aan de toekomst van informatietechnologie. Haar expertise en diensten ondersteunen de ontwikkeling van kennis, onderwijs en onderzoek gebaseerd op een multiculturele aanpak en dragen bij aan wetenschappelijke en technologische excellentie. Wereldwijd stelt de Groep haar klanten, medewerkers en burgers in staat op een bewuste en duurzame manier te leven, werken en zich te ontwikkelen in een veilige informatie omgeving.
Meer over Atos
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.