DigiCert voegt ondersteuning toe voor wachtwoordloze authenticatie met Windows Hello voor Bedrijven

Door het hybride vertrouwensmodel voor certificaten van Windows Hello te beheren in het DigiCert PKI Platform wordt een wachtwoordloze authenticatie en toegang binnen bedrijven gestroomlijnd

| DigiCert | 2 min | 9 december 2021 20:14
Afbeelding: DigiCert Enterprise PKI Manager screenshot | Copyright: DigiCert
DigiCert, de wereldwijd toonaangevende leverancier van TLS/SSL-, IoT- en andere PKI-oplossingen, maakte vandaag bekend dat het een belangrijke stap voorwaarts heeft gezet op het gebied van wachtwoordloze authenticatie, met behulp van geautomatiseerde workflows en certificaatuitgifte voor Windows Hello voor Bedrijven (WHvB).

Het DigiCert® PKI Platform biedt nu ondersteuning voor op certificaten gebaseerde authenticatie voor WHvB. Dat maakt wachtwoordloze authenticatie mogelijk voor apparaten in een hybride Azure AD-omgeving, binnen hetzelfde platform als waarmee de bedrijven hun andere certificaten al beheren.Windows Hello voor Bedrijven is een Microsoft-oplossing voor het wachtwoordloos aanmelden op pc's en mobiele apparaten, die gebruikmaakt van meervoudige authenticatie, biometrie en pincodes.

Wachtwoordloze authenticatie is sterk in opkomst doordat bedrijven de beveiliging op het punt van toegang moeten verbeteren, maar het de gebruiker tegelijkertijd makkelijker willen maken.De behoefte hieraan neemt toe doordat bedrijven steeds vaker overstappen op zero-trust beveiliging van hun netwerken, waardoor authenticatie moet plaatsvinden op ieder toegangspunt. Met wachtwoordloze authenticatie hoeven gebruikers geen wachtwoorden meer aan te maken en te onthouden. In plaats daarvan kunnen ze veiligere methoden gebruiken voor het verifiëren van identiteit, zoals pincodes en biometrische authenticatie.

'Onze klanten maken steeds vaker gebruik van zero-trust beveiliging voor hun netwerken, waarbij elk toegangsverzoek moet worden geverifieerd. Dat zorgt ervoor dat een geautomatiseerde beveiligingsworkflow op basis van certificaten steeds crucialer wordt ter bescherming tegen aanvallen', zegt Brian Trzupek, Senior Vice President of Product bij DigiCert. 'DigiCert neemt een vooraanstaande positie in op het gebied van PKI-beheer binnen bedrijven, en onze oplossingen zijn geschikt voor ruim 30 certificaattypen. We zijn de eerste openbaar vertrouwde certificeringsinstantie die het gebruik van WHvB integreert in ons beheerde PKI-platform. Daarmee bieden we geautomatiseerde workflows en centraal levenscyclusbeheer van certificaten voor de verificatie van identiteit en beveiliging van toegang.'

De geautomatiseerde ondersteuning voor het certificaatvertrouwensmodel van WHvB binnen hybride Azure AD-implementaties vereenvoudigt het beheer van identiteiten en toegang binnen grote bedrijven, die vele duizenden medewerkers en toegangspunten kunnen hebben. DigiCert biedt de volgende mogelijkheden voor Windows Hello voor Bedrijven:
  • Eenvoudige WHvB-certificaatadministratie dankzij vooraf geconfigureerde sjablonen en bijbehorende registratiemethoden.
  • Snelle onboarding met geautomatiseerde workflows en zero-touch provisioning van geauthenticeerde clientcertificaten, die WHvB vereist voor workstations in een Windows-domein en voor domeincontrollers.
  • Het gemak van het beheer van digitale WHvB-certificaten met het platform dat ook wordt gebruikt voor de andere certificaten binnen het bedrijf.
Automatisering op basis van WHvB-certificaten is vanaf deze maand beschikbaar op het DigiCert PKI Platform. In het eerste kwartaal van 2022 worden de mogelijkheden verder uitgebreid.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over DigiCert
DigiCert is de wereldwijd toonaangevende leverancier van schaalbare TLS/SSL, IoT- en PKI-oplossingen voor identiteit en encryptie. De innovatiefste bedrijven ter wereld vertrouwen op de expertise van DigiCert op het gebied van identiteit en encryptie, voor hun webservers en Internet of Things-apparaten. DigiCert ondersteunt TLS en andere digitale certificaten voor PKI-implementaties op elke schaal met zijn oplossing voor het beheer van de levenscyclus van certificaten, CertCentral®. Het bedrijf staat bekend om zijn uitstekende platform voor certificaatbeheer, de snelle en bekwame klantenservice en hun toonaangevende beveiligingsproducten.
Meer over DigiCert
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.