CIO’s en CISO’s moeten verouderde denkwijze loslaten

Palo Alto Networks voorspelt

| Palo Alto Networks | 2 min | 10 december 2021 8:57
Greg Day, VP & CSO, EMEA bij Palo Alto Networks, die al dertig jaar in cybersecurity werkt en adviseur van Europol is op het gebied van cybersecurity, heeft een aantal voorspellingen gedaan voor het nieuwe jaar.

Over het komende jaar zei Day: "We bevinden ons aan het einde van weer een zwaar verstoord jaar, enerzijds onzeker over hoe de komende zes maanden precies zullen verlopen, maar anderzijds toch beter geïnformeerd over hoe we toekomstige uitdagingen aan kunnen gaan. Om die uitdagingen aan te gaan moeten beveiligingsprofessionals op nieuwe manieren gaan nadenken over cybersecurityeducatie voor zichzelf en hun niet-IT-collega's. Daarbij zullen CIO's en CISO’s verouderde denkwijzen en manieren van aanpak los moeten laten zoals ze dat waarschijnlijk nooit eerder hebben gedaan.”

Zie hieronder de voorspellingen die Greg Day doet over cybersecurity binnen de organisatie voor het komende jaar:
  • Dataprivacy: globalisering versus lokalisatie. Cloudinfrastructuur zal zich blijven verdelen langs geopolitieke lijnen. De vraag is of hierdoor juridische en compliance-teams die zich bezighouden met datasoevereiniteit groter worden dan de beveiligingsteams zelf.
  • Cybersecurityonderwijs moet evolueren met nieuwe werklevensstijlen. We moeten nadenken over hoe cybereducatie een langere levensduur kan hebben in een flexibele, digitale wereld. Dit vraagt om onderwijsprogramma's die zich richten op principes die ook in de toekomst relevant zijn, in plaats van zich te concentreren op het risico dat op dat moment speelt.
  • Cyberhygiëne: wordt het erger voordat het beter wordt? Er verandert zo veel, zo snel in de zakelijke IT. DevSecOps is nog steeds aan het rijpen en er is geen "best practice" in de branche. CISO's moeten nog steeds overschakelen van een tactische naar een strategische mindset, om ervoor te zorgen dat ze de regelgeving en het beleid voor zijn. Anders komen ze in de problemen wanneer deze worden gaan gelden.
  • Zero Trust wordt de beveiligingsstandaard. Vertrouw nooit, controleer altijd. Door de voorkeur vaak te geven aan een snelle oplossing, zullen velen het bij het verkeerde eind hebben en op zoek gaan naar een ‘quick fix’ Zero Trust-oplossing. Dit laat zien dat velen nog niet niet begrijpen dat Zero Trust een strategie is, geen product of project.
Benieuwd naar de impact van deze voorspellingen op lokale bedrijven? We bieden je graag de mogelijkheid met Greg’s collega, Jesper Olsen, Chief Security Officer Noord-Europa bij Palo Alto Networks, in gesprek te gaan voor zijn visie op de Nederlandse markt.

Voorspellingen


Deze content bevat voorspellingen waarvan ook jij kan aangeven of je denkt dat ze gaan uitkomen of niet. Aan het eind van het jaar kijken we samen terug op welke voorspellingen het beste zijn geweest.

Ik doe mee!

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Palo Alto Networks
Palo Alto Networks als leverancier op het gebied van cyberbeveiliging geeft de cloud-centric toekomst vorm met technologie die de manier waarop mensen en organisaties werken transformeert. Onze missie is om de cybersecuritypartner bij uitstek te zijn en onze digitale manier van leven te beschermen. We helpen de grootste beveiligingsuitdagingen ter wereld aan te pakken met continue innovatie die de nieuwste doorbraken in kunstmatige intelligentie, analyse, automatisering en orkestratie grijpt. Door een geïntegreerd platform te leveren en een groeiend ecosysteem van partners te versterken, lopen we voorop bij het beschermen van organisaties via clouds, netwerken en mobiele apparaten. Onze visie is een wereld waar elke dag veiliger en veiliger is dan de vorige.
Palo Alto Networks, en het Palo Alto Networks-logo zijn handelsmerken van Palo Alto Networks, Inc. in de Verenigde Staten en in rechtsgebieden over de hele wereld. Alle andere handelsmerken, handelsnamen of servicemerken die hierin worden gebruikt of genoemd, zijn eigendom van hun respectievelijke eigenaren.
Meer over Palo Alto Networks
Disclaimer
Deze content bevat voorspellingen die slechts een mening weerspiegelen op de datum van deze content en waarvan de uitkomst onzekerheden met zich meebrengt. Aan deze voorspellingen en/of trends kunnen dan ook geen rechten worden ontleend.

Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.