Slechts 9 procent van de publieke organisaties wereldwijd heeft digitale volwassenheidsstadium bereikt

Ruim 600 beslissers bij diverse Europese en Noord-Amerikaanse overheidsinstellingen werden ondervraagd

| Unit4 | 3 min | 10 december 2021 9:06
Afbeelding: Gebrek aan vertrouwen in het vermogen van de organisatie om te transformeren | Copyright: Unit4
Slechts 9 procent de publieke organisaties wereldwijd presteert uitmuntend wat betreft het moderniseren van IT-systemen in de backoffice ter bevordering van de samenwerking en productiviteit. Dat blijkt uit het onderzoek State of the Digital Nation van Unit4, leider in zakelijke cloudapplicaties voor middelgrote mensgerichte organisaties. Hiervoor werden ruim 600 beslissers bij diverse Europese en Noord-Amerikaanse overheidsinstellingen ondervraagd. De overgrote meerderheid (76%) zegt tot de categorie van voorzichtige volger of enthousiaste overweger te behoren. Dit suggereert dat er nog een lange weg moet worden afgelegd voordat digitale transformatie alle hoeken van de publieke sector heeft bereikt.

Verenigd Koninkrijk heeft meeste voortgang, Canada het minst

Wat de resultaten per land betreft loopt Zweden (40%) wereldwijd voorop in de transformatie van backofficesystemen, gevolgd door België (39%) en de Verenigde Staten (31%). Canada (11%) boekt daarentegen de minste voortgang met de digitale transformatie. In het Verenigd Koninkrijk is sprake van het hoogste percentage (56%) gedeeltelijk voltooide digitale transformatieprojecten voor backofficesystemen.

“Wereldwijd staat de publieke sector voor een van de grootste uitdagingen waarmee die ooit is geconfronteerd. Toch is deze sector in sommige opzichten leidend in wat er mogelijk is op het gebied van digitale transformatie”, zegt Wilfried Teunissen, Sales Manager Public Sector Benelux bij Unit4. “Echter staan publieke organisaties de komende jaren voor de nog zwaardere opgave om essentiële publieke diensten op peil te houden en in innovatie te blijven investeren om significante verbeteringen te kunnen realiseren. Om de veranderingen die nodig zijn om de publieke sector te moderniseren te kunnen omarmen, is een mind shift nodig evenals de bereidheid om flexibeler te werk te gaan. Dat betekent dat publieke instellingen moeten accepteren dat disruptie uiteindelijk een aanzienlijke meerwaarde kan bieden aan burgers.”

Data handmatig invoeren in applicaties is orde van de dag

Het State of the Digital Nation-onderzoek wijst erop dat publieke instellingen belangrijke obstakels moeten overwinnen om een succesvolle digitale transformatie te kunnen waarborgen. 41 procent van alle wereldwijde publieke instellingen zegt dat de datacompatibiliteit binnen hun organisatie ingrijpende verbeteringen behoeft. 16 procent zegt dat er veranderingen over de gehele linie nodig zijn. Nog eens 38 procent geeft aan dat informatie momenteel handmatig wordt ingevoerd in applicaties aan de hand van papieren documenten. 43 procent zegt dat data handmatig vanuit het ene systeem wordt geëxporteerd en in het andere wordt geïmporteerd. De overgrote meerderheid van respondenten (86%) is daarnaast van mening dat hun werknemers niet beschikken over de vaardigheden en het opleidingsniveau die nodig zijn voor de digitale transformatie van hun backofficesystemen.

Overstappen naar cloud top prioritet

Het onderzoek laat zien op welke aspecten publieke instellingen hun focus richten voor het verbeteren van processen en de efficiëntie van backofficesystemen. De drie topprioriteiten zijn overstappen naar de cloud (50%), tools voor databeheer (49%) en tools voor real-time rapportage (47%). Aan artificial intelligence wordt de laagste prioriteit toegekend (36%).

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Marktplaats item
In aanvulling op dit artikel is het onderstaande item tijdelijk op de marktplaats beschikbaar.
Over Unit4
De next-generation bedrijfssoftware van Unit4 is de drijvende kracht achter veel van ’s werelds meest mensgerichte middelgrote dienstverleners. Het cloudplatform, ERPx, brengt de mogelijkheden van financieel-, inkoop- en projectmanagement, HR en FP&A samen binnen een geïntegreerd cloudplatform dat voorziet in real-time informatie. De software helpt om het inzicht, de effectiviteit en betrokkenheid van het medewerkers te vergroten. Het ondersteunt snelle en voortdurende veranderingen door maatwerk op schaal te leveren voor elke klant, het biedt de juiste tools om de processen in de gehele organisatie te verenigen en mensen met elkaar te verbinden.
Meer over Unit4
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.