Ransomware blijft dominant

Palo Alto Networks voorspelt

| Palo Alto Networks | 2 min | 10 december 2021 10:42
Gewaardeerd
Greg Day, VP & CSO, EMEA bij Palo Alto Networks, die al dertig jaar in cybersecurity werkt en adviseur van Europol is op het gebied van cybersecurity, heeft een aantal voorspellingen gedaan voor het nieuwe jaar.

Over het komende jaar zei Day: "We bevinden ons aan het einde van weer een zwaar verstoord jaar, enerzijds onzeker over hoe de komende zes maanden precies zullen verlopen, maar anderzijds toch beter geïnformeerd over hoe we toekomstige uitdagingen aan kunnen gaan. Ransomware zal de dominante trend blijven, maar onze definitie van ransomware is aan het veranderen.”

Zie hieronder de voorspellingen die Greg Day doet over de evolutie van ransomware:
  • Ransomwareprobleem evolueert op meerdere niveaus - Zorg ervoor dat je niet overrompeld wordt. Door de toename en evolutie van ransomware is de definitie van ransomware ingewikkelder geworden en omvat er door een breed scala aan bedreiginsactoren nu veel verschillende ransomwaretechnieken worden gebruikt. CISO's moeten hun collega's over de verschillende soorten aanvallen leren en hoe ze strategisch kunnen reageren.
  • Geef mijn data terug! Data is geld, en daarom is het logisch dat criminelen bedrevener worden in het geld verdienen met de data die ze stelen. Ransomware-aanvallers proberen niet alleen meer toegang te krijgen tot data om het vervolgenss te kunnen verwijderen. Ze analyseren die data ook en kijken hoe ze inkomstenstromen kunnen maximaliseren. Bijvoorbeeld door data door te verkopen aan derden. Het is dan ook mogelijk dat data die is vergaard via datadiefstal de weg terug vindt naar legitieme kringen - via toeleveringsketens. Als gevolg hiervan zullen bedrijven nog meer zorg moeten besteden aan het kiezen van de organisaties waarmee ze samenwerken om te garanderen dat de data die ze gebruiken niet op illegale wijze is vergaard.
Benieuwd naar de impact van deze voorspellingen op lokale bedrijven? We bieden je graag de mogelijkheid met Greg’s collega, Jesper Olsen, Chief Security Officer Noord-Europa bij Palo Alto Networks, in gesprek te gaan voor zijn visie op de Nederlandse markt.

Voorspellingen


Deze content bevat voorspellingen waarvan ook jij kan aangeven of je denkt dat ze gaan uitkomen of niet. Aan het eind van het jaar kijken we samen terug op welke voorspellingen het beste zijn geweest.

Ik doe mee!

Hoe vind je dit artikel?


Waardering: Slecht (3 ratings).

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Palo Alto Networks
Palo Alto Networks als leverancier op het gebied van cyberbeveiliging geeft de cloud-centric toekomst vorm met technologie die de manier waarop mensen en organisaties werken transformeert. Onze missie is om de cybersecuritypartner bij uitstek te zijn en onze digitale manier van leven te beschermen. We helpen de grootste beveiligingsuitdagingen ter wereld aan te pakken met continue innovatie die de nieuwste doorbraken in kunstmatige intelligentie, analyse, automatisering en orkestratie grijpt. Door een geïntegreerd platform te leveren en een groeiend ecosysteem van partners te versterken, lopen we voorop bij het beschermen van organisaties via clouds, netwerken en mobiele apparaten. Onze visie is een wereld waar elke dag veiliger en veiliger is dan de vorige.
Palo Alto Networks, en het Palo Alto Networks-logo zijn handelsmerken van Palo Alto Networks, Inc. in de Verenigde Staten en in rechtsgebieden over de hele wereld. Alle andere handelsmerken, handelsnamen of servicemerken die hierin worden gebruikt of genoemd, zijn eigendom van hun respectievelijke eigenaren.
Meer over Palo Alto Networks
Disclaimer
Deze content bevat voorspellingen die slechts een mening weerspiegelen op de datum van deze content en waarvan de uitkomst onzekerheden met zich meebrengt. Aan deze voorspellingen en/of trends kunnen dan ook geen rechten worden ontleend.

Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.