Powerline: krachtige WiFi uit het stopcontact

Het perfecte kerstcadeau? Altijd en overal in huis goede WiFi!

| devolo | 2 min | 10 december 2021 17:29
Copyright: devolo
Goede WiFi is tegenwoordig bijna een primaire levensbehoefte geworden. En hoe meer we thuis zijn, hoe belangrijker WiFi is om te videobellen, gamen en streamen. Oók als dat tegelijkertijd gebeurt. Gelukkig kan dat, namelijk door internet te halen uit elk stopcontact in huis. Van de gameruimte in de kelder tot je werkplek op zolder.

Hoe werkt dat?

Powerline-internet haalt het WiFi-signaal niet van de router (data wordt dus niet via de lucht gestuurd), maar via het elektriciteitsnet in huis. Je stopt de adapter simpelweg in het stopcontact en tovert ‘m met één druk op de knop om in een WiFi-hotspot. Waarbij je dus geen last hebt van obstakels als geïsoleerde muren, plafonds met vloerverwarming, of storende apparatuur. Bovendien maakt het niet uit hoe ver weg je apparaat verwijderd is van de router. Zo beschikt iedereen in huis altijd en overal over een goed WiFi-signaal.

Upgrade met Mesh-WiFi

De ene ouder heeft een videovergadering op zolder, de ander geeft een online presentatie aan de keukentafel, en ondertussen zijn de kinderen bezig met thuisonderwijs (oké, of stiekem aan het gamen of netflixen). Hoe dan ook: we gebruiken thuis dus steeds vaker en steeds meer WiFi-apparaten, en ook onze verwachtingen van een stabiel en snel thuisnetwerk zijn hoog. Voor perfecte WiFi-ontvangst overal in huis is zijn Powerline-kits nu ook uitgerust met Mesh-functie. Hiermee vormen meerdere WiFi-toegangspunten die zijn geïnstalleerd in verschillende kamers samen één geïntegreerd WiFi-netwerk. Andere moderne functies, zoals Access Point Steering, Client Steering, Bandsteering, Airtime Fairness en Beamforming, zorgen ervoor dat elk gekoppeld apparaat is verbonden met de best mogelijke WiFi-verbinding. Dus stel dat je met je telefoon door het huis loopt, dan stuurt de dichtstbijzijnde WiFi-spot automatisch en gericht het WiFi-signaal naar jouw device. Daarmee voldoet het thuisnetwerk zonder problemen aan al die hoge eisen, zelfs als het hele huishouden online is.

Pieken met kerst

Perfect draadloos internet in heel het huis, voor iedereen. Klinkt als (kerst)muziek in de oren? De nieuwe Magic 2 WiFi 6 van devolo integreert de nieuwste Powerline-technologie met moderne Mesh-WiFi. En is ook nog geschikt voor WiFi 6. Deze nieuwe standaard maakt nog efficiënter gebruik van beschikbare frequenties voor sneller en stabieler draadloos internet. De Starter Kit, bestaande uit twee adapters, is nu verkrijgbaar voor 239,90 euro. Voor grotere ruimten adviseren we de Multiroom Kit, die wordt geleverd met drie adapters voor 399,90 euro. Wie het netwerk op een later moment wil uitbreiden, kan een extra adapter aanschaffen voor 179,90 euro. Perfect voor onder de kerstboom…

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over devolo
devolo maakt de woning intelligent en het stroomnet slim. Privéklanten brengen met Powerline-adapters van devolo highspeed dataverbindingen in elke ruimte. Internationaal zijn er ongeveer 40 miljoen dLAN®-adapters in gebruik. Bovendien ontdekken klanten met devolo Home Control de mogelijkheden van het Smart Home – snel in te richten, naar wens uitbreidbaar en makkelijk per smartphone te bedienen. Als OEM-partner past devolo zijn producten en oplossingen aan de individuele behoeften van internationale telecombedrijven aan. Op professioneel terrein biedt de ombouw van de energievoorzieningsinfrastructuur bovendien kansen: met devolo-oplossingen kunnen nieuwe Smart Grids realtime bewaakt en geregeld worden, en zijn volledig nieuwe diensten te realiseren.
Meer over devolo
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.