Intel breekt door met Wet van Moore na 2025

Intel mikt op meer dan 10x hogere dichtheid in verpakkingen, 30% tot 50% verbetering in logische schaling, en kijkt verder dan klassieke siliciumtransistors

| Intel | 1 min | 13 december 2021 9:39
Copyright: Intel
In zijn niet-aflatende streven naar de Wet van Moore onthult Intel belangrijke doorbraken op het gebied van verpakkingen, transistors en kwantumfysica die van fundamenteel belang zijn om computers tot ver in het volgende decennium vooruit te helpen en te versnellen. Tijdens de IEEE International Electron Devices Meeting (IEDM) 2021 schetste Intel zijn weg naar meer dan 10x verbeterde interconnectiedichtheid in verpakkingen met hybride binding, 30% tot 50% gebiedsverbetering in transistorverkleining, belangrijke doorbraken in nieuwe energie- en geheugentechnologieën, en nieuwe concepten in de fysica die op een dag een revolutie kunnen veroorzaken in de computerverwerking.

"Bij Intel houdt het onderzoek en de innovatie die nodig zijn om de Wet van Moore te bevorderen nooit op. Onze Components Research Group deelt op IEDM 2021 belangrijke onderzoeksdoorbraken in het brengen van revolutionaire proces- en verpakkingstechnologieën om te voldoen aan de onverzadigbare vraag naar krachtige computers waar onze industrie en maatschappij van afhankelijk zijn. Dit is het resultaat van het onvermoeibare werk van onze beste wetenschappers en ingenieurs - zij blijven in de voorhoede van innovaties om de Wet van Moore voort te zetten." Robert Chau, Intel Senior Fellow en algemeen directeur van Components Research.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Intel
Intel (Nasdaq: INTC) is marktleider en creëert technologie die wereldwijde vooruitgang mogelijk maakt en levens verrijkt. Geïnspireerd door de wet van Moore werkt Intel continu aan het ontwerpen en produceren van halfgeleiders waarmee klanten hun grootste uitdagingen het hoofd kunnen bieden. Door informatie te integreren in de cloud, het netwerk, de edge en elk type computerapparatuur, zorgt Intel ervoor dat het potentieel van data vrijkomt om zo het bedrijfsleven en de samenleving op een positieve manier te transformeren. 
Meer over Intel
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.