E-mail AdTech bedrijf Passendo haalt €2,3M op om de omzet van marketeers te verhogen

De pre-Series A ronde werd geleid door Newion, samen met het in Engeland gevestigde FirstPartyCapital

| Passendo | 2 min | 13 december 2021 9:45
Afbeelding: Passendo oprichters Anders Rasmussen (COO) en Andreas Jürgensen (CEO) | Copyright: Passendo
Passendo, het e-mail AdTech bedrijf dat e-mail marketeers helpt hun omzet te verhogen, heeft een financiering van €2,3 miljoen ontvangen. De pre-Series A ronde werd geleid door Newion, samen met het in Engeland gevestigde FirstPartyCapital.

Traditionele advertentieservers werken niet in e-mail. Om e-mailreclame commercieel aantrekkelijker te maken, richtten Andreas Jürgensen en Anders Rasmussen, twee ervaren online reclamepioniers, in 2016 Passendo op. Hun platform voor e-mail advertising helpt uitgevers om nieuwe inkomsten te genereren en om controle te houden op de inhoud en kwaliteit van advertenties.

IDG had na implementatie van Passendo een omzetstijging van 454%. Het in Duitsland gevestigde Ebner realiseerde met Passendo een tijdbesparing van 80%. Ook uitgeverijen als Roularta, Springer Nature, Reachen en IPM Media maken gebruik van Passendo's e-mail Ad serving platform om hun inkomsten te verhogen en om nieuwsbriefcampagnes efficiënt te beheren.

Anders Rasmussen, COO & medeoprichter van Passendo: “Deze financiering stelt ons in staat om onze technologie door te ontwikkelen en om internationaal nieuwe strategische integraties met erkende partners aan te gaan. Onze klanten zullen hier direct van profiteren. Belangrijk voor ons, want we willen wereldwijd marktleider zijn in e-mail AdTech.”

CEO en medeoprichter van Passendo, Andreas Jürgensen: “De samenwerking met Newion en FirstPartyCapital helpt ons richting marktleiderschap. Naast de investering brengen zij een schat aan kennis en een interessant netwerk in. Momenteel hebben we een team van 35 mensen die werken vanuit kantoren in Denemarken, Belgrado, Londen en de VS. We willen ons personeelsbestand in de komende twee jaar verdrievoudigen om aan de groeiende klantvraag te kunnen blijven voldoen.”

Newion Partner John Sjölander: “Er zijn teams die de kansen van morgen creëren en er zijn teams die de wereld van gisteren transformeren. Passendo doet beide. Zij maken een nieuwe generatie advertising mogelijk voor de oudste en grootste internetapplicatie, namelijk e-mail. We zijn erg verheugd om dit getalenteerde en ervaren team te ondersteunen. Voor Newion is dit de eerste Deense investering - er zullen er nog veel volgen!”

Rich Ashton, Managing Partner bij FirstPartyCapital: “Passendo biedt een oplossing die Google en andere AdTech-bedrijven niet kunnen leveren. Uitgevers en marketeers hebben hiermee unieke mogelijkheden voor het leveren en meten van e-mailadvertenties. We zijn ongelooflijk onder de indruk van het team en we helpen graag om Passendo wereldwijd marktleider te maken.”

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Passendo
Passendo is het toonaangevende Europese platform voor het commercialiseren van nieuwsbriefinventaris. Het bedrijf werd in 2016 opgericht door twee pioniers op het gebied van digital advertising. Met de bekroonde e-mailadvertentieserver en SSP biedt Passendo toegevoegde waarde aan uitgevers en adverteerders via meer dan 4.000 premium nieuwsbrieven van uitgeverijen wereldwijd. Passendo werkt samen met een aantal bekende media-uitgevers om nieuwe doelgroepen te bereiken en inkomsten te genereren in een bestaand en onaangeroerd mediakanaal: in-e-mailreclame.
Meer over Passendo
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.