Datto kondigt beschikbaarheid aan van Datto Continuity voor Microsoft Azure

De oplossing biedt voor MSP’s extra beveiliging, bescherming en herstel van belangrijke workloads in de publieke cloud

| Datto | 3 min | 13 december 2021 9:57
Copyright: Datto
Datto, wereldwijd leverancier van cloudgebaseerde software- en technologieoplossingen geleverd via MSP's (Managed Service Providers), lanceert Datto Continuity for Microsoft Azure in Nederland. Dit is een uitgebreide Business Continuity and Disaster Recovery (BCDR)-oplossing voor MSP’s, die hen én de data van hun klanten in de publieke cloud beschermt tegen cybercriminaliteit.

De juiste beveiliging en continuïteit

Datto Continuity for Microsoft Azure maakt gebruik van Datto Cloud om MSP’s te voorzien van extra bescherming én herstelmogelijkheden van data in de publieke cloud door middel van multi-cloud replicatie. MSP's kunnen heel gemakkelijk gebruik maken van Datto Continuity for Microsoft Azure. Ze hoeven hiervoor namelijk geen verschillende technologieën samen te voegen en ze zijn niet afhankelijk van de back-up diensten van Microsoft. Daarnaast maakt Datto Continuity for Microsoft Azure frequente back-ups en vermindert het de risico’s op gegevensverlies of langdurige systeemuitval wanneer er sprake is van ransomware of uitval van de publieke cloud.

Microsoft Azure biedt betrouwbare clouddiensten voor het bouwen, implementeren en beheren van applicaties. Hoewel Microsoft verantwoordelijk is voor de beveiliging van de fysieke hosts, het netwerk en de datacenters, blijkt uit hun Shared Responsibility Model dat de klant verantwoordelijk is voor de beveiliging én bescherming van alle applicaties, gegevens en endpoints binnen Azure. MSP's zijn er dus verantwoordelijk voor dat zij betrouwbare bedrijfscontinuïteitsoplossingen hebben om de workloads van hun eigen klanten te beschermen op lokale servers en de publieke cloud.

"De aanhoudende ‘cyberoorlog’ tegen ransomware laat de ernst van de beveiligingskloof van MSP's die gebruik maken van de public cloud duidelijk zien", zegt Radhesh Menon, Chief Product Officer bij Datto. "De belangrijkste ontwerpdoelen van Datto Continuity for Microsoft Azure zijn de uitgebreide bescherming, een snel herstel en een extra beschermingslaag via multi-cloud replicatie naar Datto's private cloud. Daarnaast is Datto ook in staat om voorspelbaarheid op marge te leveren om MSP's het vertrouwen te geven dat hun tijd en investeringen in hybride cloudbescherming veilig én winstgevend zijn."

Belangrijkste kenmerken en voordelen van Datto Continuity voor Microsoft Azure zijn:
  • Efficiënte uitrol: Snelle en gemakkelijke ingebruikname, met een ‘drie klikken’ installatie die je eerste back-up levert binnen een kwartier.
  • Hybride databescherming: Gegevensbescherming voor zowel on-premise als Azure Virtual Machine (VM) workloads vanuit één portaal.
  • Multi-cloud replicatie: Elimineert de risico’s van gebruik van één cloud, met replicatie naar de veilige en betrouwbare Datto Cloud. Zorgt voor betere Recovery Time Objectices (RTO’s) en voert periodieke back-ups uit die voor een Recovery Point Objective (RPO) van één uur zorgen.
  • End-to-end bescherming: Zorgt voor consistent beheer en bescherming – van endpoint, tot de server, tot de cloud – door gebruik te maken van Datto Continuity for Microsoft Azure in combinatie met de Datto Unified Continuity productsuite.
  • Cloud Deletion Defense: Maakt gemakkelijk herstel mogelijk van de gehele dataset van back-ups die verwijderd is tijdens een agent deletion of bij het verwijderen van alle cloud back-ups.
  • Virtualisatie naar de Datto Cloud: Staat MSP’s toe binnen enkele seconden workloads te herstellen als Azure downtime heeft.
  • Automatische verificatie van back-ups: Valideert dat de back-ups draaien zoals verwacht, met gepatenteerde screenshot verificatie.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Datto
Als 's werelds toonaangevende leverancier van cloud-gebaseerde software- en technologieoplossingen, geleverd door Managed Service Providers (MSP's), stelt Datto dat er geen grenzen zijn aan wat kleine en middelgrote bedrijven kunnen bereiken met de juiste technologie. Datto biedt oplossingen op het gebied van Unified Continuity, Networking en Business Management en heeft een uniek ecosysteem van MSP-partners gecreëerd. Deze partners leveren Datto-oplossingen aan meer dan één miljoen bedrijven over de hele wereld.
Meer over Datto
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.