GetFIT en PAQT ontwikkelen FITanalyse voor vroegtijdige signalering vitaliteitsproblemen

| PAQT | 2 min | 13 december 2021 11:01
Copyright: PAQT
De organisaties GetFIT en PAQT hebben in samenwerking met het Centrum voor Belevingspsychologie een nieuw platform ontwikkeld om vitaliteitsproblemen op de werkvloer tegen te gaan. Uniek aan de FITanalyse is dat er uitgebreid onderzoek is gedaan naar onbewuste processen. Door dit te combineren met bestaande kennis en onderzoeksresultaten, kunnen vitaliteitsproblemen eerder gesignaleerd worden.

‘Steeds meer organisaties willen vitaliteitsproblemen in een vroeg stadium voorkomen.’ legt Jorik Vissers, directeur bij GetFIT uit. ‘Vanuit GetFIT zijn we gaan onderzoeken hoe we vitaliteit van de hele organisatie kunnen meten, zowel fysiek als mentaal. Er bleek geen bestaande oplossing te zijn, dus toen hebben we besloten om zelf een tool te ontwikkelen. En wat onze tool zo uniek maakt, is dat we ook onbewuste denkprocessen analyseren.’

Onbewuste patronen meten

GetFIT heeft voor de ontwikkeling van deze analyse de hulp ingeschakeld van het Centrum voor Belevingspsychologie. De experts bij dit centrum combineerde bestaande literatuur en onderzoek, met nieuw onderzoek naar onbewuste denkpatronen. Door een online vragenlijst met een paar testen te verrijken, kunnen ook zaken zoals intrinsieke motivatie en zelfbeeld beter gemeten worden. En dit levert betere inzichten op over vitaliteit op de werkvloer.

Digitalisering met PAQT

Het platform dat GetFIT hiervoor heeft laten ontwikkelen is nieuw op de markt. Voor de realisatie sloegen zij de handen ineen met PAQT, een softwareontwikkelaar uit Utrecht. Robert Horsmans, oprichter en eigenaar van PAQT, kijkt terug op een fijne samenwerking. ‘Jorik had een innovatief idee, samen zijn we gaan inventariseren wat nodig was. Een platform zoals dit verwerkt veel privacygevoelige data, dus dit moet voldoen aan de hoogste kwaliteitsnormen. De techniek is complex, maar het is ons gelukt om de test en vragenlijst voor de gebruikers laagdrempelig en eenvoudig te houden. Het is een product dat echt impact kan maken bij organisaties.’

Vitaliteitsplan

Bedrijven die gebruik maken van het nieuwe platform krijgen toegang tot een online omgeving. Hier kunnen collega’s een vragenlijst invullen en een paar kleine tests uitvoeren, in totaal neemt dit enkele minuten in beslag. Alle data wordt anoniem verzameld en het bedrijf krijgt op basis van de input een uitgebreide analyse, verdeeld in acht verschillende thema’s. Hiervan zijn er vier gericht op mentale vitaliteit en vier op fysieke vitaliteit. Op basis van de analyse wordt een organisatie-vitaliteitsplan opgesteld, individuele uitslagen blijven anoniem maar het is wel mogelijk om benchmarks uit te voeren. Medewerkers die de vragenlijst hebben ingevuld ontvangen naderhand specifieke informatie over welke stappen zij kunnen zetten naar verbetering.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over PAQT
Vanaf september 2021 is Way2Web Software verdergegaan als PAQT. Het Utrechtse bedrijf is in 2014 opgericht door Robert Horsmans en Maurits Dijkgraaf en heeft een uitgesproken visie op softwareontwikkeling. De twee jonge ondernemers wisten met deze visie, de bijbehorende pragmatische aanpak en sterke groei van het bedrijf tot driemaal toe een FD Gazelle in de wacht te slepen. Dankzij het platform dat zij ontwikkelden is digitaal transformeren makkelijk en overzichtelijk.

Het is onze missie om de digitale transformatie voor iedereen mogelijk en makkelijk te maken.
Meer over PAQT
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191029200614.jpg
Drive value with data
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.