Atos breidt aanbod op gebied van multicloud en security uit door acquisitie Cloudreach

De omzet van Cloudreach zal in het kalenderjaar 2021 naar verwachting ruim 100 miljoen euro bedragen

| Atos | 3 min | 13 december 2021 11:20
Atos heeft de overname aangekondigd van Cloudreach, een toonaangevende aanbieder van multicloud services, gespecialiseerd in de ontwikkeling van cloud-toepassingen en cloud-migraties, die partnerships heeft met drie hyperscalers. Cloudreach heeft ruim 600 specialisten in dienst met veel expertise op het gebied van cloud-platforms, applicaties en security. De omzet van Cloudreach zal in het kalenderjaar 2021 naar verwachting ruim 100 miljoen euro bedragen. Het hoofdkantoor van Cloudreach bevindt zich in Londen en daarnaast zijn er kantoren in de Verenigde Staten, Canada, Nederland, Duitsland, Frankrijk, Zwitserland en India.

Cloudreach is een Premier Consulting Partner van Amazon Web Services (AWS), een Microsoft Azure Expert Managed Services Provider (MSP), een Google Cloud Premier Partner en een Google Cloud Security Partner. Onlangs won het bedrijf de AWS Consulting Partner of the Year Award voor Groot-Brittannië & Ierland. CloudReach beschikt over meer dan 1.000 certificeringen voor AWS, Microsoft Azure en het Google Cloud Platform.

Als resultaat van deze acquisitie worden de capaciteiten van Cloudreach op het gebied van consulting, transformaties en de ontwikkeling van digitale oplossingen voor klanten - met gebruikmaking van cloud based applicaties, data-analytics en machine learning - geïntegreerd in de hybride en multicloud platforms en gebundeld met Atos’ leiderschap op het terrein van Hybrid Cloud, SAP HANA, Application Modernization, Digital Workplace, Edge Computing, cybersecurity en IoT.

“De acquisitie van Cloudreach biedt veel mogelijkheden voor synergie met Atos’ expertise op het gebied van de cloud, in het bijzonder in Europa. Ook vergroot het de waarde van onze eerdere overnames van Syntel, Maven Wave, Edifixio en meer recentelijk VisualBI en AppCentrica. Door de acquisitie van Cloudreach versterkt Atos haar positie als de ‘multi-cloud powerhouse’, zeker als het gaat om ons wereldwijde leiderschap als aanbieder van AWS-oplossingen”, vertelt Adrian Gregory, co-CEO van Atos. “Als grootste regio van de Groep beschikt Atos Noord-Europa hiermee over een sterke combinatie om de ontwikkeling en leveringssnelheid van digitale services voor klanten te versterken. Atos stelt Cloudreach daarnaast in staat haar positie in Noord-Amerika en andere regio’s te versterken. De overname van Cloudreach sluit uitstekend aan bij de acquisitiestrategie van de Groep en zal een waardevolle bijdrage leveren aan het versnellen van onze organische groei.”

Kort geleden hebben Cloudreach en AWS een strategische samenwerkingsovereenkomst ondertekend om de wereldwijde adoptie van de cloud in een stroomversnelling te brengen. Deze overeenkomst staat aan de basis van een sterke gemeenschappelijke propositie en investeringen in innovaties van de Cloudreach-software, expansie naar andere regio’s en de lancering van een Talent Academy.

“We zijn erg blij dat we Cloudreach een stap verder kunnen brengen in haar missie om haar beloftes op het gebied van de cloud te realiseren en samen extra toegevoegde waarde aan onze klanten te kunnen bieden. Onze partnerships met Amazon, Microsoft en Google zullen door deze acquisitie worden versterkt”, zegt Brooks Borcherding, CEO van Cloudreach. “Atos biedt een indrukwekkend wereldwijd platform van technologische oplossingen en een diepgaande expertise die klanten in staat stelt hun digitale transitie naar een hoger niveau te tillen. Tegelijkertijd bieden we medewerkers mooie kansen om nieuwe uitdagingen aan te gaan en zich verder te ontwikkelen.”

De transactie tussen beide partijen is nu onderdeel van officiële goedkeuring van de bevoegde instanties en wordt naar verwachting in het eerste kwartaal van 2022 officieel van kracht.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Atos
Atos is toonaangevend in digitale transformatie. Het is de Europese leider in Cloud, Cybersecurity en High Performance Computing. Wereldwijd levert Atos aan haar klanten end-to-end Orchestrated Hybrid Cloud, Big Data, Business Applications en Digital Workplace-oplossingen. Atos staat genoteerd aan de CAC40 Paris stock index. Het is de missie van Atos om mede vorm te geven aan de toekomst van informatietechnologie. Haar expertise en diensten ondersteunen de ontwikkeling van kennis, onderwijs en onderzoek gebaseerd op een multiculturele aanpak en dragen bij aan wetenschappelijke en technologische excellentie. Wereldwijd stelt de Groep haar klanten, medewerkers en burgers in staat op een bewuste en duurzame manier te leven, werken en zich te ontwikkelen in een veilige informatie omgeving.
Meer over Atos
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.