Vroon kiest Blue Wireless om LTE-connectiviteit te leveren aan boord van zijn vloot

Blue Wireless wereldwijde 4G/LTE-connectiviteit maakt gebruik van Cradlepoint's speciaal gebouwde technologie om de digitale transformatie van Vroon te ondersteunen

| Blue Wireless | 2 min | 13 december 2021 12:08
Afbeelding: Vroon kantoor in Singapore | Copyright: Vroon
Vroon, een wereldleider in scheepsvaart, heeft wireless network-serviceprovider Blue Wireless geselecteerd om de connectiviteit aan boord van haar schepen uit te breiden. Vroon heeft meer dan 120 diepzee- en offshore-schepen over de hele wereld. Blue Wireless verzorgt de implementatie en het beheer van Cradlepoint's 4G/LTE-oplossing, met plannen om meer dan honderd schepen uit te rusten en verbeterde toegang tot cloudoplossingen en maritieme toepassingen mogelijk te maken.

Mede vanwege het streven om de connectiviteit aan boord te verbeteren, heeft Vroon begin 2021 een wereldwijde RFP uitgezet. Ze zochten een partner om een kant-en-klare 4G/LTE-connectiviteitsoplossing aan te bieden om het gebruik van Microsoft Dynamics, MS Teams en andere cloudapplicaties uit te kunnen breiden naar hun wereldwijde vloot. Om dit mogelijk te maken, wordt de bestaande satellietinfrastructuur aan boord uitgebreid met high-speed 4G/LTE, waarbij gebruik wordt gemaakt van snellere, goedkope draadloze connectiviteit wanneer zij in de buurt van de kust zijn. Omdat de Vroon-vloot wereldwijd actief is, is het cruciaal dat de oplossing betrouwbaar en flexibel is en op afstand wordt beheerd en gecontroleerd. Even belangrijk zijn de controlemechanismen en optimalisaties van gegevenskosten bij het navigeren door verschillende landen en regio's.

Volle kracht vooruit

Blue Wireless was in staat om een toonaangevende oplossing samen te stellen op basis van hoogwaardige Cradlepoint 4G/LTE-routers, gecombineerd met Poynting-antennes met een wereldwijd bereik, die wereldwijde dekking en ondersteuning bieden voor mobiele gegevens.

Cradlepoint NetCloud en zijn 4G/LTE-routers zijn ideaal voor professionele maritieme toepassingen, aangezien ze verkrijgbaar zijn in robuuste versies voor maritieme omstandigheden. NetCloud Manager biedt Blue Wireless en het centrale IT-team van Vroon één gecentraliseerd overzicht en controle zonder dat IT-personeel aan boord hoeft te gaan. In combinatie met long-range Poynting-antennes kunnen schepen profiteren van snelle en betrouwbare mobiele connectiviteit wanneer ze zich in de haven bevinden of dicht bij de kust varen. Dit maakt aanzienlijk betere connectiviteit mogelijk dan via satelliet, wat betreft snelheid en latency. Deze upgrade van haar netwerkinfrastructuur stelt Vroon in staat verdere vooruitgang te boeken op de digitale reis van het bedrijf.

"We zijn vereerd om Vroon, met zijn wereldwijde reputatie op het gebied van kwaliteit en innovatie, van dienst te zijn. 4G/LTE biedt de maritieme industrie een enorme kans om digitale transformatie te versnellen, en Vroon loopt hierin voorop", aldus Ivan Landen, CEO van Blue Wireless.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Blue Wireless
Blue Wireless is een next-generation netwerkserviceprovider die betrouwbare en flexibele draadloze connectiviteitsoplossingen levert voor bedrijfspanden, winkels, afgelegen locaties en de maritieme industrie over de hele wereld. Met kantoren over de hele wereld brengt de alles-in-één-oplossing van Blue Wireless de apparatuur, gegevens, buitendiensten en beheer samen om de connectiviteit van onze klanten te vereenvoudigen, zodat zij zich op hun bedrijf kunnen concentreren. Blue Wireless is een Cradlepoint Elite Partner en voorkeursdistributeur van draadloze apparatuur via haar dochteronderneming Go Wireless.
 
Meer over Blue Wireless
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.