GO Sharing breidt uit naar Italië

GO Sharing investeert in Italiaanse Zig Zag Sharing en wil eind 2022 4.500 elektrische deelvoertuigen aanbieden in het land

| GO Sharing | 3 min | 13 december 2021 12:10
Copyright: GO Sharing
GO Sharing heeft een meerderheidsbelang genomen in deelscooterplatform Zig Zag Sharing. ‘s Werelds grootste aanbieder van elektrische deelscooters wordt daarmee ook in Italiē actief, om te beginnen in Milaan, Rome, Turijn en Florence. In januari zullen de eerste 500 groene elektrische deelscooters van GO Sharing de straten van Rome kleuren. Daar zullen de motorscooters op brandstof van Zig Zag direct worden vervangen door elektrische varianten van het duurzame bedrijf. GO Sharing wil eind 2022 3.000 deelscooters en 1.500 e-bikes aanbieden, verdeeld over 10 steden in Italië.

GO Sharing is al actief in Nederland, België, Duitsland, Oostenrijk en Turkije. Nadat het bedrijf in april van dit jaar een investering van € 50 mln. ophaalde, richt het zijn pijlen nu op de Zuid-Europese markt. Met de overname van het Italiaanse Zig Zag Sharing, neemt GO Sharing nu de eerste stappen in dit deel van Europa.
Zig Zag Sharing, opgericht in 2015, heeft meer dan 700 scooters rondrijden in Milaan, Rome, Turijn en Florence. Deze voertuigen zullen op termijn allemaal de GO Sharing zo kenmerkende appelgroene kleur krijgen, waarvan de voltooiing in de eerste helft van 2022 wordt verwacht.

GO Sharing zal wel al eerder eigen deelvoertuigen in Italië introduceren. De eerste 500 elektrische deelscooters met het GO Sharing-merk zullen in januari in Rome worden geplaatst, waar alle motorscooters op brandstof van Zigzag direct vervangen zullen worden. Alle e-scooters zullen via de Zig Zag Sharing app te huren zijn, tot de introductie van de GO Sharing app begin 2022. Het bedrijf heeft als doel om eind 2022 meer dan 3.000 deelscooters en 1.500 e-bikes in 10 Italiaanse steden aan te bieden.

Een groene planeet met gedeelde mobiliteit van iedereen, voor iedereen

Deze maand werd GO Sharing erkent als grootste deelscooterplatform in het Global Moped Market Report 2021. Naast deelscooters biedt het bedrijf ook elektrische deelfietsen en begin december elektrische deelauto’s geïntroduceerd, zodat met één app de reis van deur tot deur met deelvervoer kan worden voorzien.

Het van oorsprong Nederlandse GO Sharing heeft als missie om van deelvervoer wereldwijd de norm te maken. GO Sharing CEO Raymon Pouwels legt uit: “GO Sharing staat voor een groene planeet met gedeelde mobiliteit van iedereen, voor iedereen. Het is onze missie om een gedragsverandering teweeg te brengen van ‘iedereen een eigen voertuig’ naar ‘gebruik wanneer je het nodig hebt’. We willen wereldwijd de reis van deur tot deur met duurzaam deelvervoer voorzien: binnen steden met elektrische deelscooters en e-bikes en tussen steden en regio’s met elektrische auto’s. We zijn trots om nu ook in Italië onze missie voort te mogen zetten, het scooterland van Europa. Ons doel is om ook hier elektrisch deelvervoer op de kaart te zetten. Deze stap past in de lange termijn strategie om iedereen, overal en altijd van een duurzaam deelvoertuig te voorzien en wij verwachten nog meer overnames te doen in Europa en daarbuiten de komende jaren.”

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over GO Sharing
GO Sharing is een Nederlandse scale-up in deelvervoer. Het bedrijf werd in 2019 opgericht door Raymon Pouwels (CEO), Doeke Boersma en Donny van den Oever (Strategisch Adviseurs) met het doel vervoer anders in te vullen. Om vervoer toegankelijk, duurzaam en minder straatbeeldbepalend te maken, moet het traditionele model van bezit worden omgezet in een duurzame deur-tot-deur deelvoorziening. Wereldwijd. GO Sharing is momenteel met deelscooters actief in Nederland en Oostenrijk (Wenen). De voertuigen zijn 100% elektrisch en worden geladen met duurzame stroom.
Meer over GO Sharing
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.