Roseman Labs tilt op CES privacyvriendelijke data-samenwerking naar hoger niveau

CES Award Honoree introduceert op CES Virtual Data Lake: samenwerken op gevoelige data zonder data met elkaar te delen

| Roseman Labs | 2 min | 14 december 2021 9:54
Copyright: Roseman Labs
In een snel digitaliserende wereld beseffen ondernemingen en overheden steeds meer het belang van data-samenwerking. Of het nu gaat om de energietransitie en de overbelasting van het elektriciteitsnet, doelmatige zorg of het bestrijden van cybercrime, kwesties van vertrouwen, veiligheid en angst weerhouden organisaties er van om samen te werken. Om complexe problemen op te lossen met inzichten uit verschillende databronnen, lanceert Roseman Labs, de CES 2022 Innovation Awards Honoree in de categorie Cybersecurity & Personal Privacy, op CES 2022 het Virtual Data Lake. Hiermee wordt het mogelijk databestanden te koppelen zonder dat onderliggende gegevens zichtbaar zijn. CES, de grootste techbeurs ter wereld, vindt plaats in Las Vegas van 5 tot 8 januari 2022.

Een cryptografische techniek genaamd Secure Multi-Party Computation (MPC) vormt de kern van de Virtual Data Lake. MPC is een techniek die analyses op gezamenlijke gegevens mogelijk maakt met ongekende privacy waarborgen. Dit stelt organisaties in staat data te analyseren die in verschillende silo's zitten opgeslagen en daar ook blijven. Deze data worden versleuteld om er vervolgens een berekening op uit te voeren. Zo kunnen organisaties datasets virtueel combineren en query's uitvoeren op deze virtuele database, met een sterke privacy van de input, en zonder de noodzaak om een nieuwe omgeving op te zetten. Hierdoor worden technische en organisatorische hindernissen vermeden.

Roseman Labs

Virtual Data Lake is ontwikkeld door de CES 2022 Innovation Awards Honoree in de categorie Cybersecurity & Personal Privacy, Roseman Labs. Deze startup werd in 2020 in Breda, Nederland, opgericht met als doel moderne privacy-technologieën, zoals secure multi-party computation (MPC) breed, eenvoudig toepasbaar en schaalbaar te maken. Roseman’s launching customer was het Nederlandse Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) dat dankzij de samenwerking nu in staat is om het beeld van dreigingen en incidenten te versterken zonder dat zichtbaar is welke deelnemer aan het systeem de informatie heeft verstrekt. Ook ontwikkelde Roseman Labs voor Stedin een methode om slimme-meterdata te gebruiken zonder gevolgen voor de privacy van de gebruikers. In samenwerking met Data Sharing Coalition (DSC), de Sustainable Rescue Foundation, Roseman Labs en enkele NGO’s monitort en bestrijdt het bedrijf met deze methode internationale mensenhandel.

Co-Founder en CEO van Roseman Labs, Roderick Rodenburg. “Met Virtual Data Lake herdefiniëren we samenwerking op het gebied van data. We dagen organisaties en bedrijven uit om samen wereldwijde (business-)uitdagingen op te lossen door het mogelijk te maken voor organisaties om data-inzichten te delen, maar tegelijkertijd de privacy van die gegevens te beschermen.”

Bezoek tijdens CES Las Vegas booth 61928 van Roseman Labs om meer te weten te komen over Virtual Data Lake.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Roseman Labs
Roseman Labs levert privacybeschermende analytics op basis van geavanceerde technologieën, met name multi-party computation (MPC). Onze software creëert nieuwe data-businessmodellen die transformeren hoe organisaties omgaan met gevoelige gegevens, waardoor ondernemingen domeinspecifieke applicaties op schaal kunnen bouwen met superieure, maar kostenefficiënte beveiliging en privacy.
Meer over Roseman Labs
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.