OPPO introduceert aR-bril: Air Glass

Voorzien van creatief Cicada Wing Design en zelfontworpen Spark Micro-projector

| OPPO | 4 min | 14 december 2021 11:28
Afbeelding: De OPPO Air Glass | Copyright: OPPO
Vandaag tijdens INNO DAY 2021 onthult OPPO officieel zijn aR-bril, genaamd Air Glass. Het baanbrekende aR-toestel (assisted Reality) is uitgerust met OPPO’s zelfontwikkelde Spark Micro Projector, geavanceerd MicroLED en een op maat gemaakt optische golfgeleider-display met diffractie. Het ondersteunt vier verschillende gebruikersinteracties via aanraking, stem, hoofd- en handbewegingen, waardoor gebruikers gemakkelijker en sneller informatie toegang tot informatie hebben. OPPO Air Glass lanceert in het eerste kwartaal van 2022 op de Chinese markt.

‘’OPPO onderzoekt al heel lang de mogelijkheden van Extended Reality. Met de OPPO Air Glass hebben we een smart glass-product ontwikkeld dat op de consument is gericht’’, zegt Levin Liu, OPPO’s Vice President en Head of Research Institute. “Zoals het futuristische ontwerp suggereert, zal de OPPO Air Glass een revolutie teweegbrengen in de manier waarop we informatie bekijken en consumeren. Middels het gebruiksvriendelijke display worden de belangrijkste meldingen recht voor onze ogen gepresenteerd.”

Dun en lichtgewicht ontwerp, geïnspireerd op de natuur

OPPO Air Glass is ontworpen volgens een baanbrekend monocle-golfgeleiderontwerp. Gebaseerd op OPPO’s onderscheidende ontwerpfilosofie, heeft de Air Glass vloeiende rondingen voor een lichtgewicht, minimalistisch uiterlijk. Met een gewicht van ongeveer 30 gram is de OPPO Air Glass één van de lichtste aR-brillen en kan het net als een gewone bril worden gedragen.

Het ontwerp van het hoofdgedeelte is geïnspireerd op veren: licht, slank en gebogen, met een aanraakbalk die oogt als de schacht van een pluim. Het ontwerp van de lens daarentegen is geïnspireerd op de vleugels van zangcicaden en breekt daarmee met de conventionele beperkingen van ronde of rechthoekige lenzen van een bril. De lens is bevestigd aan een even wendbaar en slank frame waarin alle componenten zijn ondergebracht, inclusief het Qualcomm Snapdragon Wear 4100-platform.

Het frame-ontwerp van de OPPO Air Glass is verfijnd door CNC-techniek. Het unieke en opvallende ontwerp van de OPPO Air Glass maakt het een stijlvol en technisch accessoire voor dagelijks gebruik, zelfs zonder het daadwerkelijk te gebruiken.

Zelfontwikkelde Spark Micro Projector, afgewerkt met geavanceerde Micro LED en vijf hoogtransparante glazen lenzen

Door het integreren van OPPO’s eigen microprojector, geavanceerde MicroLED en aangepaste golfgeleidertechnologie, levert de OPPO Air Glass heldere, scherpe content en een superieure aR-ervaring voor zowel binnen- als buitengebruik.

De kern van het displaysysteem van de OPPO Air Glass is OPPO’s zelfontwikkelde Spark Micro Projector. Dit is een van de meest compacte projectiesystemen van slechts 0.5 cc, ongeveer de grootte van een koffieboon. De projector is voorzien van een metalen CNC- behuizing met een glazen lensmodule voor een betere warmteafvoer en stabiliteit. Deze wordt aangedreven door geavanceerd MicroLED, wat een helderheid van maximaal 3 miljoen nits mogelijk maakt.

De OPPO Air Glass maakt gebruik van een op maat gemaakte optische diffractiegolfgeleider, die twee weergavemodi ondersteunt: 16-niveau en 256-niveau grijswaarden. De golfgeleider kan daarnaast tot 1400 nits leveren bij gemiddelde helderheid, wat zorgt voor een levendige en scherpe visuele weergave bij verschillende lichtomstandigheden. Bovendien worden twee lagen saffierglas gebruikt om de golfgeleider aan beide zijden te omhullen, wat bescherming biedt met verbeterde transparantie.

De OPPO Air Glass is ontworpen voor een breed publiek, inclusief gebruikers met refractieafwijkingen zoals bijziendheid en verziendheid. Zo is de bril verkrijgbaar in twee verschillende monturen: een zilveren half-frame design en een zwart full-frame design dat beter geschikt is voor gebruikers die een corrigerende bril nodig hebben. Beide zijn verkrijgbaar in twee maten.

Oneindige controle met vier interactiemethoden

De OPPO Air Glass kan worden bediend met de Smart Glass-app op de OPPO Watch 2 en op iedere OPPO-smartphone die beschikt over ColorOS 11 of hogere versies. De aR-bril ondersteunt ook vier intuïtieve interactiemethoden: aanraking, stem, handbewegingen en hoofdbewegingen.

Wanneer de OPPO Air Glass is gekoppeld aan een OPPO Watch 2, kunnen gebruikers ook handbewegingen gebruiken voor het bevestigen, annuleren en wisselen van applicatiekaarten. Bovendien kunnen hoofdbewegingen worden herkend door de Air Glass, bijvoorbeeld zachtjes knikken of het hoofd schudden om meldingen te openen en te sluiten.

Diverse applicaties in samenwerking met partners

OPPO Air Glass is geïnstalleerd met een verscheidenheid aan applicaties, waaronder OPPO’s zelfontwikkelde applicaties, zoals Weer, Kalender, Health, Teleprompter, Vertalen en Navigatie.

De vertaalfunctie biedt uitkomst voor interculturele communicatie. Eenmaal gekoppeld zal spraakinvoer van de ene gebruiker automatisch worden vertaald naar teksten in de doeltaal, en vervolgens onmiddellijk worden weergegeven op de Air Glass van de andere gebruiker. De Air Glass ondersteunt momenteel Mandarijn Chinees-Engels vertaling in twee richtingen. Later zullen tevens Mandarijn Chinees-Japans en Mandarijn Chinees-Koreaans worden aangeboden.

Een andere innovatieve applicatie van de Air Glass is de Teleprompter, die tekst, zoals toespraken of notities, kan weergeven als geheugensteuntje tijdens presentaties of vergaderingen.

OPPO heeft ook nauw samengewerkt met Baidu om de Baidu Walk & Bike Navigation en Explore Near-applicaties voor de OPPO Air Glass aan te passen. Via de navigatie kunnen gebruikers instructies ontvangen om te voet of met de fiets te reizen, terwijl Explore Near informatie kan weergeven over nabijgelegen winkels en andere openbare plekken op basis van de locatie en oriëntatie van een gebruiker.

Beschikbaarheid

De OPPO Air Glass wordt in het eerste kwartaal van 2022 op de Chinese markt gelanceerd. Het toestel zal verkrijgbaar zijn in twee kleuren, zwart of wit, samen met twee aangepaste frameaccessoires.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over OPPO
OPPO is een wereldwijd toonaangevend smartphonemerk dat naast innovatieve smartphones ook baanbrekende IOT-producten biedt. Sinds de lancering van OPPO’s eerste smartphone in 2008, heeft het bedrijf onophoudelijk gewerkt aan technologische doorbraken zonder afbreuk te doen aan design. 

De opening van het Nederlandse kantoor was in 2018 een van OPPO’s eerste Europese vestigingen. Sindsdien zijn er in verschillende segmenten smartphoneseries geïntroduceerd, van betaalbare eyecatchers (A 2020 Series) tot toestellen die smartphone fotografie wereldwijd naar een hoger niveau tillen (Reno series) en premium toestellen met innovatieve specs (Find X Series). 

OPPO was met zijn Find X2 Series ook het eerste merk dat 5G-smartphones introduceerde op de Nederlandse markt. Als pionier op het gebied van 5G ondersteunt OPPO de commerciële uitrol van 5G op verschillende manieren, waaronder standaard 5G-patentontwikkeling, technologieonderzoek en industriële samenwerkingen. 

In het tijdperk van intelligente connectiviteit is het de ambitie van OPPO om zowel lokaal als internationaal, te blijven investeren in het creëren van impactvolle producten en het ontwikkelen van grensverleggende (5G-) technologieën. OPPO’s SuperVOOC 2.0 is hier een goed voorbeeld van; het is de snelste laadtechnologie die momenteel commercieel beschikbaar is. 

OPPO werkt wereldwijd samen met toonaangevende partners zoals o.a. Lamborghini, FC Barcelona, Wimbledon en National Geographic. Momenteel is OPPO actief in meer dan 45 landen en regio’s en beschikt het over zes onderzoekscentra die zich volledig richten op het creëren van ultieme smartphone-ervaringen voor gebruikers over de hele wereld.
Meer over OPPO
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.