GitLab breidt met overname Opstrace haar DevOps Platform uit met Open Source Observability oplossing

GitLab focust zich op het verbeteren van de ervaring van developers en haar streven om robuuste monitoring en observability mogelijkheden te bieden

| GitLab | 2 min | 15 december 2021 8:36
Copyright: GitLab
Het DevOps platform GitLab Inc. kondigt vandaag aan dat het Opstrace, Inc. heeft overgenomen, een open source-oplossing voor observability. Met deze overname blijft GitLab de toekomst van DevOps-platforms definiëren en het verwacht de eerste partij te zijn die een geïntegreerde open source observability-oplossing aanbiedt in de vorm van één applicatie met één user interface, een geïntegreerde data store en security die in de DevOps-lifecycle is ingebouwd.

GitLab biedt organisaties hiermee een nieuw alternatief. Zij hoeven niet langer te kiezen tussen een kostbare SaaS-oplossing waarvan de tarieven niet op de zakelijke doelstellingen aansluiten en een in eigen beheer ontwikkelde observability-oplossing die met open-source componenten in elkaar is gezet. Het doel van deze overname is om een kant-en-klaar getest en geïntegreerd observability-platform te leveren binnen het GitLab DevOps-platform.

Met deze overname focust GitLab zich op het verbeteren van de ervaring van developers en haar streven om robuuste monitoring en observability mogelijkheden te bieden die organisaties beter in staat zullen stellen om onder andere het aantal incidenten te verlagen en de productiviteit van developers te verhogen met een observability-oplossing die geen configuratiewerk vereist. Zodra de Opstrace-functionaliteit is geïntegreerd in de monitorfase, gelooft GitLab dat het developers een betere ervaring biedt met functionaliteit zoals begeleide instrumentatie van code, inzichten in recente prestatieverslechteringen, feedback over de prestaties vanuit review-omgevingen bij merge requests, het automatisch terugrollen van implementaties en het snel in kaart brengen en op prioriteit indelen van eventuele incidenten.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over GitLab
GitLab is een software applicatie voor de gehele DevOps-cyclus. GitLab helpt product-, ontwikkelings-, QA-, beveiligings- en operatorteams om in alle fasen van de DevOps-cyclus gelijktijdig aan hetzelfde project te werken. GitLab biedt teams één gegevensopslag, één gebruikersinterface en één toestemmingsmodel voor de gehele DevOps-levenscyclus, zodat teams kunnen samenwerken en aan een project kunnen werken vanuit één tool, wat de cyclustijd aanzienlijk verkort. GitLab is gebaseerd op open source en maakt gebruik van de bijdragen van duizenden ontwikkelaars en miljoenen gebruikers om voortdurend nieuwe DevOps-innovaties te leveren.
Meer over GitLab
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.