Fabory versnelt digitalisering met SAP en delaware

| SAP | 4 min | 15 december 2021 9:16
Copyright: Fabory
Fabory migreerde zijn webshop met de hulp van partner delaware naar SAP Commerce Cloud. Door de cloud breed te omarmen, versnelt de onderneming haar groei en digitalisering.

Het bijna 75 jaar oude Fabory is met ruim 450.000 producten – van schroeven, bouten en moeren tot machineonderdelen – de marktleider op het gebied van bevestigingsmaterialen. Of zoals de Brabantse groothandel het zelf zegt: ze zijn ‘Masters in Fasteners’. Volgens Vasuki Muralidhar, de Chief Digital Officer en CIO van het bedrijf, is dat ook een reden dat klanten naar Fabory komen. “Als je het bij Fabory niet kunt vinden, dan bestaat het niet.”

J.M. Borstlap richtte Fabory op in 1947. Al snel werden de meeste producten verkocht onder de merknaam Fabory, dat een diepgaande technische kennis had op het gebied van bevestigingsartikelen. In 2011 werd Fabory overgenomen door een Amerikaans conglomeraat, dat de focus verlegde naar een bredere set Maintenance, Repair and Operations (MRO)-producten. Bij de overname door Torqx in 2020 werd de focus teruggebracht. “De focus ligt weer volledig op bevestigingsmaterialen”, verduidelijkt Muralidhar. “We willen op dit gebied de absolute marktleider zijn in Europa.”

Digitaal bedrijf

Volgens Muralidhar is de overgang van een traditioneel bedrijf naar een digitaal bedrijf een belangrijke factor om de marktleider te worden. Zo moet Fabory actief zijn in de online kanalen. “Veel van onze klanten willen de inkoop van bevestigingsmaterialen efficiënter maken en kijken daarbij naar de online mogelijkheden. Dit betekent dat wij klanten een digitaal kanaal moeten aanbieden wanneer zij daaraan de voorkeur geven, en dat wij dergelijke klanten via digitale marketingkanalen moeten benaderen.”

De Chief Digital Officer ziet ook het contact met grote klanten digitaliseren. “Die bedrijven zijn voor hun dagelijkse operatie afhankelijk van Fabory. Dan is het van toegevoegde waarde als we ze een gedetailleerder inzicht kunnen geven in de levering van materialen en ook beter kunnen voorspellen waar bijvoorbeeld over drie tot zes maanden behoefte aan is. Dit vereist wel de integratie van terabytes aan data.”

Meer nadruk op cloud

Muralidhar benadrukt dat Fabory al jaren een koploper is op digitaal gebied, al ver voor de overname door Torqx. Met behulp van CX Assortment Management van SAP-partner delaware werd bijvoorbeeld een nieuwe webshop opgezet waarin gebruikers gemakkelijker kunnen navigeren dan voorheen. “De overname heeft er echter voor gezorgd dat de digitalisering in een nog hoger tempo is gekomen”, zegt Wim Van Eyken, partner bij delaware Nederland. “Er is meer nadruk komen te liggen op cloud, web en digital.”

De nieuwe webshop werd van een on-premises platform gemigreerd naar SAP Commerce Cloud. Muralidhar: “In het verleden ontving ik bijna wekelijks mails over het functioneren van de webshop, of vragen over de performance. Dat is verleden tijd. In de cloud zorgen de juiste mensen van SAP en delaware ervoor dat het werkt. We merken het niet eens dat er een systeem schuilgaat achter onze webshop. Het werkt allemaal ‘as a service’. Daardoor kunnen wij ons volledig richten op de groei van onze business.”

Gisteren klaar

Het bleef echter niet bij een migratie naar SAP Commerce Cloud. Als onderdeel van de ontvlechting van de oude eigenaar werd ook het HR-systeem SAP SuccessFactors gemigreerd naar een volledig door Fabory beheerde omgeving. De database die schuilgaat achter het SAP ERP-systeem werd bovendien opnieuw ontworpen. “En het moest allemaal gisteren klaar zijn, zodat wij ons zo snel mogelijk weer konden focussen op de groei van onze business”, zegt Muralidhar. “Met delaware hebben we een partner die verstand heeft van alle verschillende onderdelen en technologieën.”

Uiteindelijk slaagde het team van Fabory en delaware erin om de ontvlechting en de migratie naar SAP Commerce Cloud binnen zes maanden te voltooien. “Ik ben onder de indruk dat we de strakke deadline hebben gehaald”, constateert Muralidhar. “De migratie naar SAP Commerce Cloud betekende de migratie van grote hoeveelheden data en een verandering van processen. Het was veel meer dan een lift and shift. Bij de go-live kregen we de onvoorwaardelijke steun van zowel SAP als delaware om alle problemen die zich voordeden onmiddellijk op te lossen en ervoor te zorgen dat de processen konden blijven draaien.”

Volgens Van Eyken is het succes mede te danken aan de goede aansturing. “Al in een vroeg stadium was er een duidelijke projectplanning die geen ruimte liet voor interpretaties. Er was een sterk IT-team bij Fabory om de integratie te ondersteunen, en de doelstellingen en deadlines waren voor iedereen duidelijk. Daardoor konden we knopen snel doorhakken en hebben we in korte tijd veel weten te realiseren.”

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over SAP
SAP, de Experience Company, helpt organisaties van iedere omvang en in alle branches optimaal te presteren. Met technologieën voor machine learning, Internet of Things (IoT) en geavanceerde analytics veranderen onze klanten in intelligente ondernemingen. SAP verschaft mensen en organisaties gedetailleerde businessinzichten en stimuleert samenwerking waardoor ze de concurrentie voor blijven. We vereenvoudigen technologie voor bedrijven, zodat ze hun software kunnen gebruiken zoals ze dat wensen, zonder onderbrekingen. Met onze end-to-end applicatiesuite en diensten versoepelen we de bedrijfsvoering van zeer veel bedrijven en publieke organisaties. Met onze oplossingen kunnen zij zich continu aanpassen, rendabel werken en het verschil blijven maken. Ondersteund door een wereldwijd netwerk van klanten, partners, medewerkers en opinieleiders draagt SAP bij aan een betere wereld en een beter leven.
SAP and other SAP products and services as well as their respective logos are trademarks or registered trademarks of SAP SE in Germany and other countries.
Meer over SAP
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.