Nutanix is voor het vijfde jaar op rij uitgeroepen tot leider in hyperconverged infrastructure-software door Gartner

Terwijl HCI de basis legt voor hybride multicloud-succes, wordt Nutanix erkend voor zijn volledigheid van visie en uitvoering in HCI-oplossingen

| Nutanix | 4 min | 15 december 2021 11:01
Afbeelding: Gartner, Magic Quadrant for Hyperconverged Infrastructure Software, Jeffrey Hewitt, Philip Dawson, Julia Palmer, Tony Harvey, 17 November 2021 | Copyright: Gartner
Nutanix, leider in private, hybride en multicloud-computing, kondigt aan dat het wederom is benoemd tot leider in het 2021 Magic Quadrant voor Hyperconverged Infrastructure (HCI november 2021[1]). Dit is het vijfde jaar op rij dat Nutanix in dit rapport als leider wordt uitgeroepen. Nutanix gelooft dat deze continue erkenning als leider kan worden toegeschreven aan zijn uitgebreide en verbeterde HCI-softwaremogelijkheden en zijn klantenondersteuning die de afgelopen zeven jaar een gemiddelde Net Promoter Score (NPS) van 90 heeft behaald.

"Nutanix is ​​geen onbekende in het stimuleren van vernieuwingen. Hiermee zorgen we ervoor dat onze HCI-oplossingen onze klanten ontmoeten waar ze zich op hun cloud-reis bevinden", zegt Rajiv Mirani, Chief Technology Officer bij Nutanix. “Bedrijven omarmen steeds vaker hybride multicloud-strategieën en we hebben gezien dat klanten snel HCI-oplossingen adopteren om de inspanningen rondom modernisering van datacenters te vereenvoudigen, terwijl ze profiteren van de toegevoegde automatisering, het gebruiksgemak, de wendbaarheid en de volledige softwarestack-mogelijkheden die HCI mogelijk maakt. Wij zijn van mening dat deze erkenning in het Gartner Magic Quadrant voor Hyperconverged Infrastructure Software de toewijding van Nutanix aantoont om uitgebreide oplossingen en ondersteuning te bieden die resulteren in het succes van onze klanten.”

Realtime reageren op het veranderende IT-landschap

Terwijl organisaties plannen maken voor de toekomst, blijven bedrijven cloud-operationsmodellen gebruiken en de on-premises infrastructuur moderniseren. Hierdoor kunnen organisaties in realtime reageren op het steeds veranderende IT-landschap, met hybride multicloud-oplossingen die de voordelen bieden van zowel public als private clouds. HCI-oplossingen zijn naar voren gekomen als een effectief hulpmiddel voor de modernisering van datacenters en om de kosten en complexiteit te verminderen die gepaard gaan met hybride multicloud-implementaties. Volgens Gartner kunnen HCI-stacks kant-en-klare hybride clouds zijn, die infrastructuurbeheer en cloudservices bieden, zowel on-premises als in hyperscale public clouds. Ze hebben de hybride cloud-technologieën zoals OpenStack[2] die ze zelf bouwen, effectief vervangen. Gartner merkt ook op dat "de meest geavanceerde HCI-stacks de volledige software-gedefinieerde infrastructuur bieden: rekenkracht, opslag en networking. SDI is een sleuteltechnologie voor automatisering, hybride clouds en edge-infrastructuur[2].”

"Qua volwassenheid ligt Nutanix ver voor op alle andere HCI-spelers", zegt Dan Lewis, Associate Director of Operations and Infrastructure Services bij de USC Marshall School of Business. “We waren echt onder de indruk van Nutanix en hoe snel we alles in een compacte omgeving konden opzetten zonder in te leveren op prestaties. Dat was voor ons de doorslaggevende factor, want als we zouden overstappen op een alles-in-één systeem, moest het krachtig en veerkrachtig zijn. De oplossing moest node-failures kunnen overleven, maar ook storingen en netwerkstoringen kunnen blokkeren. Nutanix Cloud Platform was het enige platform dat aan al onze eisen voldeed.”

Constante verbetering en nieuwe mogelijkheden van diensten

Met HCI als kern biedt het Nutanix Cloud Platform uniform beheer, met applicatie-, data- en licentie-portabiliteit tussen meerdere clouds, zowel private als public. Nutanix heeft onlangs verbeteringen toegevoegd aan zijn HCI-softwaremogelijkheden om silo's in multicloud-activiteiten te doorbreken, waaronder ingebouwde virtualisatie, virtual networking, beveiliging, bedrijfscontinuïteit en disaster recovery. Nutanix heeft ook nieuwe mogelijkheden toegevoegd aan het Nutanix Cloud Platform om gegevensbeheer te vereenvoudigen en de prestaties van databases en big data-workloads voor de meest kritieke applicaties te optimaliseren. Dit omvat uitgebreide uniforme opslagmogelijkheden met een focus op prestaties, schaal, mobiliteit en governance voor objects, files en databases. Bovendien biedt Nutanix-databaseservice Era met één klik schaalbaarheid van storage en uitgebreide, op rollen gebaseerde toegangscontrole voor databasebeheer in hybride multicloud-omgevingen.

Daarnaast blijft Nutanix zijn platform voor cloud-native applicaties versterken en heeft het onlangs een strategisch partnership aangekondigd met Red Hat om open hybride multicloud-oplossingen te leveren. Dankzij deze samenwerking kunnen klanten Red Hat OpenShift uitvoeren op de AHV-hypervisor van Nutanix en gebruikmaken van de opslag-, netwerk-, beheer- en beveiligingsmogelijkheden die zijn ingebouwd in de Nutanix HCI-oplossing voor een eersteklas Kubernetes-omgeving. Nutanix Cloud Platform en AHV zijn ook gecertificeerd voor Red Hat Enterprise Linux, waardoor klanten gevirtualiseerde en gecontaineriseerde workloads kunnen inzetten op een hyperconverged infrastructure, voortbouwend op de gecombineerde voordelen van Red Hat's open hybride cloudtechnologieën en het hyperconverged aanbod van Nutanix.

Klik hier voor meer informatie over Nutanix en om een ​​gratis exemplaar van het rapport te bekijken.
  1. Gartner, Magic Quadrant for Hyperconverged Infrastructure Software, Jeffrey Hewitt, Philip Dawson, Julia Palmer, Tony Harvey, November 17, 2021;
  2. Gartner, Inc, Solution Criteria for Hyperconverged Infrastructure, January 27, 2021, Paul Delory, Simon Richard

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Nutanix
Nutanix is wereldwijd leider in cloud software en hyperconverged infrastructuuroplossingen die de infrastructuur onzichtbaar maakt, zodat IT zich volledig kan richten op de applicaties en services die de business ondersteunen. Organisaties over de hele wereld gebruiken Nutanix Enterprise Cloud OS-software om one-click applicatiebeheer en mobiliteit te realiseren voor de public, private en distributed edge clouds, zodat elke applicatie op elke schaal kan draaien tegen een aanzienlijk lagere Total Cost of Ownership. Organisatie zijn hierdoor in staat on-demand een high-performance IT-omgeving te leveren, waardoor applicatie-owners een cloud-achtige ervaring krijgen.
Meer over Nutanix
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.