Flexport introduceert Certified Partner Network

Door een betere samenwerking met partners kan de klantervaring worden verbeterd

| Flexport | 3 min | 15 december 2021 11:12
Afbeelding: Flexport kantoor in Amsterdam | Copyright: Flexport
Flexport, het platform voor wereldwijde logistiek, introduceert het Flexport Certified Partner Network. Dit is het eerste ecosysteem binnen de sector waarin logistieke dienstverleners samenwerken om klanten te voorzien van lokale expertise waarmee ze hun logistieke activiteiten wereldwijd kunnen uitbreiden. Het netwerk stelt importeurs en exporteurs in staat om de klantervaring te verbeteren met behulp van de datagedreven functies van het Flexport-platform.

De logistieke sector is aan veel veranderingen onderhevig. Daarom moeten bedrijven flexibel zijn en zich kunnen aanpassen aan nieuwe uitdagingen en verwachtingen, terwijl ze hun klanten de best mogelijke service blijven bieden. Via het Certified Partner Network kan Flexport bedrijven extra diensten en schaalbaarheid bieden. Deze worden geleverd via één enkel technologieplatform en vergroten de zichtbaarheid en flexibiliteit. Hierdoor kunnen logistieke processen beter vooruit worden gepland en beter worden opgeschaald.

Flexport Certified Partners hebben tientallen jaren ervaring in hun vakgebied en zijn experts die de nuances van hun lokale markten begrijpen. Zij werken rechtstreeks vanuit het Flexport-platform, zodat updates in realtime zichtbaar zijn. Dit vergroot bovendien de transparantie voor Flexport-klanten. Zo worden complexe vraagstukken altijd op een consistente manier afgehandeld, of dit nu door Flexport gebeurt of via een Certified Partner.

Het Certified Partner Network helpt klanten van Flexport om op te schalen in 89 landen waar partners momenteel actief zijn. Daarnaast kunnen Certified Partners dankzij het netwerk hun operationele kosten verlagen en de activiteiten voor hun eigen klanten opschalen door ze onder te brengen op het Flexport-platform. Deze wederkerigheid laat zien dat Flexport de logistieke sector niet alleen sterker, maar ook meer verbonden wil maken via een klantgerichte, op technologie gebaseerde strategie waarbij partners centraal staan.

"De huidige uitdagingen in de supply chain onderstrepen het belang van lokale expertise dat het verschil kan maken als het erop aankomt", zegt Will Urban, Chief Revenue Officer bij Flexport. "Het Certified Partner Network stelt Flexport in staat om lokale capaciteiten aan te boren op een manier die traditionele expediteurs niet gewend zijn."

Met het Certified Partner Network wordt afgestapt van het traditionele businessmodel voor vrachtvervoer. Daardoor hebben Flexport en zijn klanten geen last van de administratieve rompslomp waar bedrijven met een grote geografische aanwezigheid mee te maken hebben. Gecertificeerde partners worden gehouden aan gedetailleerde data-, beveiligings- en compliance-normen om een consistente hoge kwaliteit te waarborgen. Ook hebben partners toegang tot het Flexport-platform zodat ze inzicht hebben in de hele keten en de voortgang van begin tot eind kunnen monitoren.

"De door Flexport erkende partners zijn essentieel geweest voor het verschepen van ons handelsvolume, vooral in deze moeilijke markt - aangezien alles wordt beheerd onder één Flexport-platform", zegt Chad Timothy, Senior, Trade Specialist bij Specialized Bicycle Components. "De partners zijn nauw geïntegreerd binnen het platform en tegelijkertijd nauwelijks te onderscheiden van de interne Flexport-teams."

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Flexport
Flexport is de digitale expediteur. Het is onze missie om de wereldhandel voor iedereen eenvoudiger te maken. Wij doen dit omdat we geloven dat internationale handel de mens vooruit kan helpen. Het Flexport-platform voor wereldwijde logistiek brengt alle transportgegevens op elk moment eenvoudig en transparant samen. Hierdoor kunnen complexe beslissingen over de supply chain gemakkelijk en snel worden gemaakt. Vandaag de dag maken organisaties van startups tot multinationals gebruik van de technologie en services van Flexport om te groeien en te innoveren.
Meer over Flexport
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.