BMW Group kiest voor BlackBerry QNX voor toekomstige rijhulpsystemen

Meerjarige overeenkomst voor ontwikkeling van geavanceerde rijautomatiseringsfuncties voor meerdere modellen

| BlackBerry | 2 min | 15 december 2021 14:03
Copyright: BlackBerry
BlackBerry Limited gaat een meerjarige samenwerking aan met BMW Group om technologie te ontwikkelen voor toekomstige voertuigen van de autofabrikant. Als onderdeel van de overeenkomst geeft BlackBerry zijn QNX®-technologie in licentie aan BMW Group om nieuwe SAE Level 2/2+ rijautomatiseringsfuncties te ontwikkelen. Deze functies kunnen vervolgens voor meerdere merken en modellen worden ingezet. Daarnaast stelt BlackBerry een team van ingenieurs aan.

BMW selecteert BlackBerry vanwege zijn expertise en innovatieve embedded softwareoplossingen die veiligheid, betrouwbaarheid en beveiliging garanderen. Het nieuws volgt na onlangs aangekondigde BlackBerry QNX-samenwerkingen met andere marktleiders, waaronder Desay SV, Scania en Volvo Group.

"We zijn verheugd onze relatie met BMW Group te verstevigen en kijken ernaar uit om te ondersteunen met hun nieuwste voertuigen. Deze worden aangedreven en ondersteund door het nieuwste BlackBerry QNX-technologieplatform", aldus John Wall, Senior Vice President en Co-Head van BlackBerry Technology Solutions. "Met onze software als betrouwbare basis stellen we BMW in staat om klanten een buitengewone rijervaring te bieden met het hoogste niveau van systeemveiligheid."

BlackBerry QNX is de marktleider voor veiligheidsgecertificeerde embedded software in de automotive sector. Autofabrikanten en topmerken – zoals BMW, Aptiv, Bosch, Ford, GM, Honda, Mercedes-Benz, Toyota en Volkswagen – vertrouwen op BlackBerry QNX-software voor een breed scala aan veiligheidsgerelateerde systemen. Denk aan Advanced Driver Assistance Systems (ADAS), digitale cockpits en beveiligde datagateways.

Het volledige aanbod van BlackBerry voor auto's wordt gedemonstreerd tijdens de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas, van 5 tot en met 8 januari 2022 in het Las Vegas Convention Center. Bezoek BlackBerry bij stand #4319 in de North Hall.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over BlackBerry
BlackBerry (NYSE: BB en TSX: BB) levert betrouwbare beveiligingssoftware en -diensten. Het bedrijf biedt organisaties en overheidsinstellingen de technologie die ze nodig hebben om het Internet of Things te beveiligen. Gevestigd in Waterloo, Ontario, zet het bedrijf zich in voor veiligheid, cybersecurity en dataprivacy. Daarnaast is BlackBerry voorloper op belangrijke gebieden zoals kunstmatige intelligentie, endpointsecurity en -management, encryptie en geïntegreerde systemen.
Meer over BlackBerry
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.